کد خبر:۱۴۸۲۵۹

بیشتر خطاهای پزشکی مربوط به نحوه تجویز دارو است

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله با اشاره به اینکه درصد بالایی از خطاهای پزشکی ناشی از ضعف نظارت بر سیستم‌های بهداشتی و درمانی است، گفت: در حال حاضر بیشتر خطاهای پزشکی مربوط به نحوه تجویز دارو است.
دکتر علی محرابی در گفت‌وگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه بروز خطاهای پزشکی تنها مربوط به ایران نیست و در تمامی کشورهای پیشرفته نیز مشاهده می شود، گفت: مسئله مهم این است باید با افزایش دقت پزشکان در تشخیص بالینی بیماری ها، تجهیز آزمایشگاه ها، بالا بردن دقت در انجام آزمایشات و همچنين بالا بردن دقت داروخانه ها در ارائه داروها، میزان خطاها را به حداقل رساند.
 
وی با بیان اینکه پزشک تنها عامل بروز خطاهای پزشکی نیست، افزود: در برخی از موارد ممکن است آزمایشگاه ها به دلیل انجام اشتباه آزمایش یا سهل انگاری در ارائه جواب آن باعث تشخیص و یا تجویز اشتباه دارو توسط پزشک شوند.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله با اشاره به اینکه درصد بالایی از خطاهای پزشکی ناشی از ضعف نظارت بر سیستم های بهداشتی و درمانی است، گفت: در حال حاضر بیشتر خطاهای پزشکی مربوط به نحوه تجویز دارو است.
 
محرابی با تاکید بر لزوم تقویت سیستم های نظارتی دقیق برای کاهش خطاهای پزشکی تصریح کرد: مسئولان باید با استفاده از سیستم های دقیق، خطاهای پزشکی را ثبت، و دستورالعمل های لازم را برای کاهش این خطاها ارائه کنند.
 
وی تاکید کرد: کاهش خطاهای پزشکی نیاز به همکاری های گروهی دارد و برای تحقق این امر باید مدیر بیمارستان، پزشکان، پرستاران، آزمایشگاه ها، داروخانه ها، بانک خون و مسئولان اجرایی حوزه های مختلف مشارکت و دقت عمل داشته باشند.
 
عضو شورای مرکزی سازمان بسیج جامعه پزشکی تاکید کرد: در حال حاضر مسئولان ذیربط در وزارت بهداشت بر چگونگی ارائه خدمات و دقت پزشکان نظارت دارند، اما به هر حال بروز خطا در این حوزه غیرممکن نیست و نمی توان این امکان را به صفر رساند، اما باید برای به حداقل رساندن این جریان تلاش شود.
 
محرابی دخالت افراد غیرمتخصص در امور پزشکی را از جمله دلایل افزایش خطاهای پزشکی عنوان و خاطرنشان کرد: برای کاهش خطاهای پزشکی باید پروتکل جامع کاهش خطاهای پزشکی تدوین شود. 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار