سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عدم رعایت استانداردهای درمان را مهمترین عامل بروز خطاهای پزشکی دانست و گفت: نهادینه کردن استاندارهای پزشکی و راهنماهای درمان در مراکز درمانی از بروز خطا هنگام ارائه خدمت به بیماران جلوگیری میکند.
دکتر حسن ابوالقاسمی در گفتوگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با تاکید بر اینکه خطاهای پزشکی باید با برنامهریزیهای دقیق مورد توجه قرار گرفته و کنترل شود، گفت: سازمان نظام پزشکی و پزشکی قانونی مسئول رسیدگی به خطاهای پزشکی هستند و آمار این خطاها را باید از این مراجع گرفت.
وی رعایت نکردن استانداردهای پزشکی در ارائه خدمت به بیمار را مهمترین علت بروز خطاهای پزشکی دانست و افزود: با رعایت اصول و استانداردهای پزشکی می توان از بروز این خطاها جلوگیری کرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: پزشکی قانونی مرجع پاسخگویی در خصوص افزایش یا کاهش آمار خطاهای پزشکی است، اما آنچه مسلم است این است که مراکز درمانی با رعایت استانداردهای درمانی در ارائه خدمت به بیمار میتوانند نقش موثری در کاهش بروز این خطاها داشته باشند.
ابوالقاسمی نهادینه کردن راهنماهای درمان در مراکز درمانی و بیمارستان ها را از دیگر عوامل موثر در کاهش خطاهای پزشکی دانست و گفت: استاندارهای پزشکی و راهنماهای درمان مهمترین عوامل ارائه بهترین خدمات به بیماران هستند و نهادینه کردن این عوامل در مراکز درمانی از بروز خطا در هنگام ارائه خدمت به بیماران جلوگیری می کند.
وی در پایان مدیریت اورژانس ها، بالا بردن آگاهی و آموزش کادر پزشکی را از مهمترین اولویت های حوزه درمان عنوان و خاطرنشان کرد: سلامت محور شدن تمامی مراکز آموزشی و تحقیقاتی نیز از مهمترین برنامه هاست؛ چرا که مراکز بهدادشتی به تنهایی قادر به کنترل و پیشگیری از بیماری ها نیستند.