وزير علوم: دشمنان همه توان خود را صرف مي‌كنند تا بنيادهاي ايراني- اسلامي علوم انساني را ناديده بگيرند
کد خبر:۱۵۳۵۰۳
پنجمين جشنواره بين المللي فارابي- 2

وزير علوم: دشمنان همه توان خود را صرف مي‌كنند تا بنيادهاي ايراني- اسلامي علوم انساني را ناديده بگيرند

وزير علوم گفت: امروز برخي از دشمنان همه توان خود را صرف كرده‌اند تا بنيادهاي ايراني- اسلامي علوم انساني را ناديده بگيرند و تمامي اين علوم را محصول غرب قلمداد كنند.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، دكتر كامران دانشجو صبح امروز در پنجمين جشنواره بين المللي فارابي در سالن همايش‌هاي برج ميلاد با بيان اينكه دشمنان تمام توان خود را صرف مي كنند تا بنياد‌هاي ايراني و اسلامي علوم انساني را ناديده بگيرند، گفت: علوم انساني گرچه در شكل كنوني سامان يافته تمدن غرب است اما در بنياد زايش آن نقش ايرانيان مسلمان و مراكز پررونق علمي اين مرز و بوم ديده مي شود.

وي اضافه كرد: نقش علوم انساني با توجه به رخدادهاي اخير جهاني و بيداري اسلامي در ميان ملت‌هاي مسلمان بيش از هر زمان ديگري كانون توجه محافل علمي و دانشگاهي قرار گرفته است.

وزير علوم گفت: اگر به موضوع استراتژي كنوني جمهوري اسلامي كه احيا و بازسازي تمدن نوين ايراني اسلامي در بستر نيازهاي جهاني، رخدادهاي منطقه‌اي و واقعيت‌هاي ملي است عناد شده است و سيماي  آينده نزديك آن در تصويري جستجو شود كه در سند چشم انداز توسعه كشور ترسيم شده است، آنگاه از سويي نقش الگوسازي جمهوري اسلامي و از سوي ديگر ضرورت حضور علوم انساني در تمامي عرصه‌هاي حيات اجتماعي در سطح جهاني آشكارتر مي شود.

دانشجو تصريح كرد: دانشمندان علوم انساني به عرصه نظر، مبادرت ورزند و از عرصه عمل فاصله گيرند.

وي تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران به علوم اسلامي توسعه يافته و زاينده چشم دوخته است و بر اين موضوع واقف است كه توسعه علوم انساني داراي اقتضائاتي خواهد بود.

وزير علوم تصريح كرد: بر اين باوريم كه فرصت براي نظر ورزي از طريق زمينه سازي واقعي براي پژوهش در موضوعات مختلف و عرضه نظر كه با انتشار آثار مكتوب و تاسيس رشته‌هاي دانشگاهي همراه است و نيز فرصت براي آزمون نظر يعني زمينه سازي به آزمايش گذاشتن و ارزيابي يافته‌هاي پژوهشي در عرصه‌هاي واقعي از جمله اقتضائات علوم انساني است.

دانشجو اضافه كرد: در راستاي تلاش براي پيشرفت علوم انساني اقدامات متعددي طي سال‌هاي گذشته ايجاد شده كه جشنواره بين المللي فارابي، ويژه تحقيقات علوم انساني و اسلامي از اين خصوص است.

وي تصريح كرد: جشنواره بين المللي فارابي بزرگترين عرصه مشاركت متمركز دانشمندان علوم انساني در ارزيابي كيفيت آثار پژوهشي علوم انساني و اسلامي است.

وزير علوم بيان داشت: علوم انساني لازمه ايفاي نقش تاريخي و الگوساز جمهوري اسلامي ايران در چارچوب واقعيت‌هاي نظام جهاني است.

دانشجو خاطرنشان كرد: آگاهي از سابقه حضور موفقيت آميز ايرانيان در عرصه توليد نظريه‌هاي علوم انساني و به كارگيري اين نظريه‌ها در تدبير امور اجتماعات انساني، اعتماد به نفس جوانان دانشمند ايران را براي حضور گسترده و موثر در فرايند توليد دانش علوم انساني افزون مي سازد.

وي بيان داشت: علوم انساني جديد امكان و ادبيات مناسبي براي عرضه انديشه‌ها و نظريه‌هاي كارساز و تحول آفرين ايرانيان مسلمان را پديد مي آورد تا از آن طريق با جامعه انساني در هر جاي جهان و در هر عصر و زمان سخن گويند و انساني ديگر و تمدني ديگر به جهانيان عرضه دارند.
 
پربازدیدترین آخرین اخبار