کد خبر:۱۵۴۰۱۴
جلسات طرحريزي استراتژيك – بررسی مسئله بورس؛
عباسي: روند پيشرفت افراد در فيلم والاستريت رانت اطلاعاتي، پولشویی و قمار است
رئيس مركز بررسیهای دكترينال امنيت بدون مرز با بيان اينكه اساس بانک بر ربا و اساس بورس بر قمار است، گفت: الیور استون در فيلم والاستريت روند پیشرفت افراد را رانتاطلاعاتی، پولشویی و قمار معرفي ميكند.
به گزارش خبرنگار دين و انديشه «خبرگزاري دانشجو»، حسن عباسي در جلسه سیصد و یکم از سلسله جلسات «طرحريزي استراتژيك كلبه كرامت» با عنوان «شورش علیه طمع» به نقد و بررسی مسئله بورس پرداخت.
وی بیان داشت: امروز زمان آن فرا رسيده که جنگی نامتقارن علیه مدرنیته رقم زده شود؛ به این معنا که با مدرنیته به جنگ مدرنیته برویم.
رئیس مرکز بررسیهای دکترینال امنیت بدون مرز در تبیین دقیقتر موضوع تصريح كرد: واضح و مبرهن است که عامل فروپاشی غربیها بانک و بورس میباشد و به همین دلیل در آمریکا جریان و جنبش بورس به راه افتاده است و افراد خواهان اشغال وال استریت هستند؛ همچنین به تبع این نگاه، افراد در اروپا نیز به اشغال فضای بورس روی آوردهاند.
بانک خانه خداست!!!
عباسي خاطرنشان کرد: در نگاه هاي موجود دو خانه برای خدا تصور ميشود «مسجد و بانک» که مسجد مبتنی بر روایات و تاکید ائمه (ع) خانه خداست.
وي در توضيح اینکه بر چه مبنایی بانک خانه خدا برشمرده میشود، بیان داشت: لفظ MONEY در زبان عبری به معنای خداست كه مي تواند مثل خدا خلق کند، بنابراين مکانی که در آنجا عمل خلق صورت میگیرد بانک است که به عنوان خانه خدا به حساب میآید.
من پول دارم، پس هستم
رئيس مركز بررسیهای دكترينال امنيت بدون مرز گفت: شعائری که مسلمانان در مسجد به رعایت آن میپردازند، به اين ترتيب است که سجاده خویش را در یک محیط روحانی و مقدس پهن میكنند و بعد سر بر سجاده نهاده و بندگی خود را در برابر معبود یگانه ابراز مي كنند و از سوی دیگر از ابراز بندگی در مقابل غیر، تبری میجویند.
عباسي در ادامه افزود: اما در بانک افراد در پشت باجهها ایستاده و در حال داد و ستد پول هستند، وقتی در این روند مالک پول شدند، دارای فرصتی به نام خرید میشوند؛ البته بهتر است گفته شود که دارای فرصت خلق میشوند، بنابراین هر کس فرصت خرید دارد، خالق است، اين بدان معناست كه «من پول دارم پس هستم.»
پول هرگز نخواهد خوابید
وي خاطرنشان کرد: الیور استون چندی بعد از شوک اقتصادی 1986-1987 فیلم وال استریت را بر اساس این واقعه میسازد و بعد در سال 2010 وال استریت 2 را بر روی پرده اکران میآورد.
رئیس مرکز بررسیهای دکترینال امنیت بدون مرز در ادامه افزود: در این دو قسمت فیلم که با فاصله چندین سال ساخته میشود، شعار یکسان «MONEY never sleep» مطرح میگردد که تمامی ادیان این ویژگی را برای خدا قائل هستند، یعنی از نظر الیور استون، پول نیز که خدای مشرکین است، نمیخوابد.
«طمع و جامعهسازی» از دیدگاه الیور استون
عباسي در ادامه بیان داشت: در تئوریهای جامعهسازی، گذاشتن آجرها روی هم نيازمند ملاتي مخصوص است که این ملات و اساس حیات در فیلم استون، «طمع» بیان میشود.
وی افزود: فیلم «وال استریت» در ظاهر در حال تخریب سرمایهداری است، اما در اساس در حال طرفداری كردن از آن میباشد.
رئیس مرکز بررسیهای دکترینال امنیت بدون مرز تأکید کرد: الیور استون به خوبی توانسته است ازدحام و حرکت در نظام سرمایه داری را به تصویر بکشد.
عباسي در ادامه گفت: در ابتدای فیلم یک پیرمرد میگوید: «اگر میدانستم، وارد بورس نمیشدم» در اینجا استون، هیچ نوع تبلیغاتي برای جذابیت نظام سرمایهداری نمیکند.
بودن یا نبودن، مسئله پول است
عباسي خاطرنشان کرد: کوتاهترین شغل ها، شغل های کارکنان بورس است، کارکنان موظف هستند که به هر طریقی اطلاعات را از شرکتها بدست آورند تا رشد نمایند و اگر در این حین، معامله را خراب کنند خودشان باید خسارت بپردازند.
وی در ادامه بیان داشت: اين فیلم منطق روابط افراد را در غرب به تصویر میکشد که همیشه روابطشان بر اساس پول است و هیچ مقوله دیگری براي آنها مطرح نمیباشد؛ شعار اصلی و سرلوحه همه افراد جامعه سرمایهداری اين است که در «بیپولی هیچ شرافتی نیست.»
رئيس مركز بررسیهای دكترينال امنيت بدون مرز با اشاره به شخصیتی به نام «گوردون (مایکل داگلاس)» که منبع الهامبخش شخصیت جوان فیلم است، گفت: امروز در جامعه ما الگوی الهامبخشی یک فرد به سطح مهد کودک و دبستان رسیده است؛ به این معنا که در گذشته امری به نام شغل برای کودکان مطرح بود، اما امروز صرفا فوتبالیست و پولدار شدن مطرح است.
رانت اطلاعاتي، پیشرفت در بورس
عباسی در توضیح روند فیلم «وال استریت» ساخته الیور استون گفت: فیلم دو شخصیت ورشکسته را به تصویر میکشد و منظورش این است که افراد در نسل قبلشان ورشکسته هستند.
وی با بیان اینکه از موارد رایج در بورس برای پیشرفت کارکنان، رانت اطلاعاتي است، گفت: افراد اطلاعات اساسی و حیاتی شرکت ها را مجانی و بدون هيچ زحمتي بدست میآورند و از آنها به نفع خویش بهرهبرداری میکنند.
بورس بر پایه قمار است
رئيس مركز بررسیهای دكترينال امنيت بدون مرز با بیان اینکه اساس بانک بر ربا و اساس بورس بر قمار است، گفت: الیور استون در ادامه فیلم خویش یکی دیگر از موارد پیشرفت در بورس را «پول شویی» معرفی میكند.
قمار و حکم حرمت
عباسی تأکید کرد: در اسلام قمار امری حرام مي باشد و عملا اساس بورس بر پايه قمار است، ولي مشاهده میشود که در فیلم، روند پیشرفت افراد در گام نخست رانت اطلاعاتی، در گام دوم پول شویی و بعد قمار معرفي مي شود.
وي بیان کرد: استون از زبان گوردون (شخصیت فیلم) بیان میکند که اگر در جایی پیروزی رخ داده حتما جنگی بوده است که در آن همه از بیرون به هدف پرتاب میکنند، اما من بر روی چیزهای مهم شرطبندی میکنم.
آیا گوردون، انسان آرمانی است
رئیس مرکز بررسیهای دکترینال امنیت بدون مرز با بیان اینکه گوردون در ادامه فیلم به شخصیت جوان فیلم میگوید «تو برای پیشرفت به افراد فقیر، باهوش و محتاج که احساس نداشته باشند، نیاز داری»، گفت: ما جامعهای را بررسی میکنیم که در آن ارزش ثروتمند شدن، بیرحم بودن است و انسان آرمانی زندگی بورژوایی «گوردون» میباشد.
عباسی در ادامه بیان داشت: استون برای جا انداختن اينکه حرص و طمع عامل پیشرفت و ثروتمند شدن است، پردهای با جذابیت بالا به نمایش درمیآورد كه در آن گوردون براي انتقام از رقیب خویش، شخصیت جوان فیلم را به تعقیب او وادار میسازد و متوجه میشود که او قصد خرید فولاد در پنسيلوانیا را دارد.
وي افزود: گوردون پس از اطلاع از خريد فولاد توسط رقيبش، زودتر دست به اقدام زده و قیمت را به صورت حبابی بالا میبرد تا همه به نوعی تحت تاثیر قرار بگیرند و هماهنگ با اقدام مورد نظر گوردون عمل كنند.
بورس کجاست؟
رئیس مرکز بررسیهای دکترینال امنیت بدون مرز گفت: این همان والاستریتی است که مردم میخواهند آن را به اشغال درآورند؛ چرا كه مردمشان به خوبی آگاه هستند وال استریت و بورس به چه معنایی است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.