کد خبر:۱۵۴۳۰۲
مهمانپرست در دانشگاه اميركبير:

در مسئله مرگ وليعهد عربستان و ديدار با مقامات بحرين بسيار موفق و هوشمندانه عمل كرديم

مهمانپرست با بيان اينكه دستگاه سياست خارجي بر خلاف نظر رهبرانقلاب و شوراي عالي امنيت عمل نمي كند، تصريح كرد: در مسئله مرگ وليعهد عربستان و ديدار با مقامات بحرين بسيار موفق و هوشمندانه عمل كرديم،
به گزارش خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، رامين مهمانپرست عصر امروز در جلسه پرسش و پاسخ با دانشجويان كه به همت دفتر تحكيم وحدت در دانشگاه اميركبير برگزار شد، با اشاره به سیاست‌های كلي امور وزارت خارجه كشورمان گفت: نفوذ و تأثيرگذاري دستگاه ديپلماسي كشور تا جايي پيش رفته است كه وقتي از حقوق فلسطين دفاع مي‌كنيم غرب مضطرب مي‌شود.
 
وي با بيان اينكه اين مسئله حاكي از تأثيرگذاري ايران در معادلات منطقه و جهان است، گفت: جمهوري اسلامي ايران اجازه نمي‌دهد در منطقه تفكري در تضاد با منافع ملي ايران و اسلام بوجود آيد.
 
سخنگوي دستگاه ديپلماسي ايران ادامه داد: حرکت‌های كه در سیاست‌های خارجي صورت مي‌گيرد در جهت همکاری‌های منطقه و قدرتمندتر شدن كشورهاي منطقه و در نتيجه عدم حضور  و دخالت نيروهاي خارجي است.
 
مهمانپرست با بيان اينكه عامل اقتدار را بر افزايش تعداد نيروهاي نظامي نمي‌دانيم، گفت: كشورهاي كه از حمايت مردمي و توده مردم خود بهره‌مند هستند از نظر ما از قدرت دفاعي بهتري برخوردارند به همين دليل در مقابل حركت مردمي و مطالبات به حق مردم، از دولت‌ها مي‌خواهيم مطالبات مردم خود را مورد توجه قرار دهند زيرا اين به تقويت دولت‌های منطقه منجر می‌شود و دولت‌های قدرتمند منطقه خاورميانه قوي را رقم خواهند زد.
 
وي با بيان اينكه تمام تلاش امريكا و رژيم صهيونيستي در راستاي تضعيف حرکت‌های مردمي است، گفت: بدون شك پيروزي از آن ملت‌ها خواهد بود و به طور قطعا در آينده شاهد حضور كشورهاي مستقل بيشتري خواهيم بود.
 
سخنگوي وزارت امور خارجه در ادامه به سوالات مختلف دانشجويان در حوزه‌هاي فعاليت دستگاه ديپلماسي كشور پاسخ داد.
 
مهمانپرست در پاسخ به سوال دانشجويي كه از وي در خصوص برنامه ايران براي كشورهايي كه نظام ديكتاتوري خود را به تازگي بركنار كرده‌اند و به دنبال اجراي دموكراسي و يا اسلام خواهي هستند، گفت: ويژگي مشترك همه حرکت‌های مردمي منطقه بيداري مردم است و مردم خود مي‌خواهند در اداره كشورشان نقش داشته باشند و خود را از زير سلطه استكبارگران خارج كنند.
 
وي با بيان اينكه ما در سیاست‌های دستگاه ديپلماسي كشورمان با خواسته هاي مردمي همراهي مي‌كنيم، گفت: نقش ما در تحولات منطقه حمايت از خواسته هاي مردمي است اينكه چه مقدار تأثیر گذاشته‌ایم بايد توسط كارشناسان و تحليل گران بيان واقع شود.
 
سخنگوي وزارت امور خارجه با تأكيد بر اينكه ما به دنبال تحميل الگوي نظام خود به مردم منطقه نيستيم گفت: امام (ره) شعار صدور انقلاب را مطرح كردند و ما بهترين روش صدور انقلاب را ايجاد ايراني قدرتمند،‌ متحد و با نگاه اسلامي مي‌دانيم.
 
مهمانپرست ادامه داد: ما اگر در داخل كشور خود را به عنوان يك كشوري قدر و قدرتمند به ساير كشورها معرفي كنيم خود به خود به عنوان الگو مورد توجه مردم جهان و به خصوص كشورهاي كه حرکت‌های مردمي در آن رخ داده است و نظام‌های ديكتاتوري آن سرنگون شده است، خواهيم بود.
 
وي ادامه داد : ما بايد به عنوان يك كشور مسلمان شرع اسلام را در همه بخش حكومتي پیاده كنيم و به طور قطع پيشرفت كشور در اين زمينه بهترين راه براي صدور انقلاب و الگوي گيري كشورهاي مختلف است.
 
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال يكي ديگر از دانشجويان كه از او پرسيد شما بهترين راه صدور انقلاب را الگوي قرار دادن كشور در زمينه هاي مختلف مي‌دانيد آيا به نظرتان مسئولان مختلف كشورمان در حد يك مسئول نظام جمهوري اسلامي ايران عمل مي‌كنند و يا آيا اعمال و رفتار برخي از مسئولان با اسلام سنخيت دارد؛ گفت: بهترين راه براي معرفي كشورمان به كشورهاي مختلف منطقه و جهان اين است كه آن را طوري اداره كنيم كه خود الگو باشد.
 
وي با اشاره به جنگ نرم كشورهاي امريكايي و اروپا عليه ايران گفت: كشورهاي امريكا، اروپا و اسرائيل جنگ نرم همه جانبه اي را عليه ما تدارك دیده‌اند و تلاش مي‌كنند با استفاده از فضاسازی‌های رسانه اي چهره ما را در افكار عمومي مخدوش كنند.
 
سخنگوي وزارت امور خارجه گفت: به نظر بنده اگر هر كسي در هرجايي بتواند از ظرفیت‌های خود به خوبي استفاده كند می‌تواند معرف خوبي براي جمهوري اسلامي ايران باشد.
 
مهمانپرست با ذكر مثالي در همين زمينه افزود: ‌به عنوان مثال اگر هنرمندان كشورهاي غربي فيلمي را عليه ارزش‌های ما توليد مي‌كنند آنها نيز بيايند از ارزش‌ها انقلابي و اسلامي ما دفاع كنند همه در اين زمينه بايد كمك كنند زيرا انقلاب براي همه است و همه بايد پاي آن بايستيم همان طور كه كشورهاي استكباري و صهيونيست مقابل كشور ما ایستاده‌اند.
 
وي تأكيد كرد: اين طور نيست كه فقط مسئولين وظيفه دارند با اظهارنظر و عملكرد خود كشور را به سمت آزادي و استقلال پيش برند بلكه همه ما موظفيم در راستاي حفظ ارزش‌های انقلاب گاهي حرف بزنيم گاهي فرياد بزنيم و گاهي عمل كنيم.
 
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالي كه در خصوص نامه تسليت احمدي نژاد به پادشاه عربستان گفت: اگر مي‌خواهيد پنجه در پنجه امريكا بيندازيد بايد اول حرکت‌های بعدي او را بخوانيد خیلی‌ها تلاش کرده‌اند با طراحی‌های خود نظام ما را از پيشرفت بازدارند و فتنه هايي را در اين زمينه طراحي کرده‌اند.
 
مهمانپرست با بيان اينكه هر گونه درگيري بين ايران با يكي از كشورهاي منطقه باعث خوشحالي امريكا و همفكران او مي‌شود، گفت: جنگ بين ايران و يكي از كشورهاي اسلامي منطقه به عنوان دستاوردي براي امريكا و اسرائيل محسوب مي‌شود و امتيازي براي اين كشورها به شمار مي‌رود.
 
وي با بيان اينكه اين به اين معني نيست كه ما از همه سیاست‌های كشورهاي منطقه دفاع كنيم گفت: ما سیاست‌های خود را عنوان می‌کنیم و تلاش می‌کنیم ارتباط خود را با مردم و از طريق ديپلماسي عمومي اعمال كنيم.
 
سخنگوي وزارت امور خارجه با تأكيد بر اينكه ارسال پيام تسليت به مقامات عربستان به معني عدول از برخي ارزش‌ها نيست، بيان داشت: هرچه با كشورهاي منطقه ارتباط بهتري داشته باشيم و از اختلاف دوري كنيم فتنه هاي بزرگ‌تری را خنثي کرده‌ایم.
 
مهمانپرست با بيان اينكه شما دانشجويان در كنار انتقاد پيشنهادات خود را نيز مطرح كنيد، گفت: هنگامي كه مردم بحرين مطالباتي را داشتند و توسط حكام بحرين سركوب مي‌شدند و عواطف مردم جریحه‌دار شده بود در يك جلسه دانشجويي يكي از دانشجويان كمك نظامي و حمله به دولت بحرين را از سوي ايران به من پيشنهاد داد اما وقتي كه از همان جمع دانشگاهي خواستيم موافقان و مخالفان اين پيشنهاد اعلام نظر كنند اكثريت دانشجويان اين مسئله را راه حل مناسبي ندانستند.
 
وي با تأكيد بر اينكه ما از مردم بحرين همواره دفاع کرده‌ایم و از دولت اين كشور نيز خواسته‌ایم به مطالبات مردم اهميت دهد، گفت: ما از هر گونه راه حل مسالمت آميزي براي از بين رفتن بحران از بحرين كه نصف بيشتر آنها مسلمان هستند دفاع مي‌كنيم.
 
سخنگوي وزارت امور خارجه با تأكيد بر اينكه در سياست خارجه نمی‌توان بر اساس احساسات و عواطف رفتار كرد، گفت: در هر منطقه اي از خاورميانه كه ما با كشوري درگير شويم منفعت آن براي كشورهاي امریکا و رژيم صهيونيستي اما حل مسالمت آميز مشكلات مردمان مسلمان از طريق ايراني كه هم اكنون در معادلات جهاني صاحب نفوذ و قدرت است مؤثرتر خواهد بود.
 
مهمانپرست در پاسخ به يكي ديگر از دانشجويان مبني بر اينكه دليل ديدار وزير امور خارجه كشورمان در حاشيه مجمع عمومي با دولت بحرين چه بوده است و اينكه برخي معتقدند تركيه هم اكنون در عرصه دستگاه هاي ديپلماسي خود از ما موفق‌تر عمل مي‌كند و دليلي براي ارسال پيام تسليت به كشور عربستان كه از نظر امام، اسلامي طرفدار اسلام ابوسفياني و امريكايي هستند، گفت: من خيلي متأسفم هستم كه شما تركيه را در مسئله سياست خارجي از ما موفق‌تر مي‌دانيد زيرا جايگاه تركيه با ما كاملا متفاوت است تركيه كشوري است كه جزو ناتو شده است و شريك سوم اقتصادي اسرائيل است.
 
وي با بيان اينكه در دنيا فقط كشور ايران پاي حرف خود براي مقابله اسرائيل و امريكا ايستاده است، گفت: شما فكر مي‌كنيد دستگاه سياست خارجي ما خود بدون اطلاع از نظر مسئولان و دستگاه هاي بلند مرتبه تصميم مي‌گيرد.
 
سخنگوي وزارت امور خارجه با تأكيد بر اينكه سياست خارجي در سطح كلان كشور توسط شوراي امنيت ملي وضع می‌شود، گفت: در اين شورا نماينده همه ارگان‌ها و دستگاه ها  حضور دارند رئيس جمهور و مشاور مقام معظم رهبري در امور بین‌الملل دبيري اين شورا را بر عهده داردن.
 
مهمانپرست با تأكيد بر اينكه ما نمي‌توانيم در دستگاه ديپلماسي كشور بر اساس شعار عمل كنيم، گفت: اين كشور ولي فقيه دارد و ولي فقيه جامع‌الشرایط رهبري آن را بر عهده دارد ولي فقيه صاحب اين كشور است و همه تصميمات كشور زير نظر ايشان گرفته مي‌شود.
 
وي با بيان اينكه رهبر انقلاب در همه امور فصل الخطاب هستند، گفت: دستگاه سياست خارجه خود را مطيع رهبرانقلاب مي‌داند.
 
سخنگوي وزارت امور خارجه با بيان اينكه شما در تحلیل‌ها خود مصاديقي را بياوريد كه دستگاه سياست خارجي بر خلاف نظر رهبرانقلاب و شوراي عالي امنيت عمل كرده است، گفت: در وزارت خارجه كسي نمي‌تواند نظر شخصي خود را اعمال كند.
 
مهمانپرست با اشاره به سوال ديگري در خصوص حضور جريان انحرافي در دستگاه ديپلماسي كشور گفت: اگر جايي انحراف را مشاهده كرديد بگويد تا من پاسخ دهم.
 
وي با تأكيد بر اینکه ارسال پيام تسليت و حضور وزير امور خارجه كشورمان در مراسم تشييع جنازه وليعهد عربستان طبق نظر شوراي عالي امنيت ملي بوده است، گفت: در خصوص ديدار آقاي صالحي با وزير امور خارجه بحرين بايد بگويم كه پادشاه بحرين چندين بار درخواست ملاقات با رئيس جمهور كشورمان را داده بود.
 
سخنگوي وزارت امور خارجه با بيان اينكه آقاي احمدي نژاد اين مسئله را قبول نكردند، ادامه داد:‌ در حاشيه مجمع عمومي ديدارهاي مختلفي با مقامات كشورها صورت مي‌گيرد رئيس جمهور بحرين چندين بار درخواست ديدار با آقای احمدي نژاد را مطرح كردند اما چون برنامه هاي ديدار ايشان از قبل بسته شده بود ما قبول كرديم كه آقاي صالحي با وي ديدار كند.
 
مهمانپرست با تأكيد بر اينكه در خصوص ديدار با مقامات بحرين ما بسيار موفق و هوشمندانه عمل كرديم، گفت: كشور بحرين خود تقاضاي اين ديدار را داشت و بالاترين سطح مسئول خود را براي ديدار با رئيس جمهوري كشورمان پيشنهاد داد كه ما آن را به صورت ديدار رئيس جمهور با وزير امور خارجه كاهش داديم.
 
وي با بيان اينكه مردم بحرين اميدي به غير از جمهور  اسلامي ايران ندارند، گفت: ما مي توانيم سفارت خود را در بحرين ببنديم و ارتباط سياسي خود را با اين كشور قطع كنيم اما در اين صورت هيچ منفذي براي پيگيري حقوق و مطالبات مردمي بحرين نخواهيم داشت.

سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال يكي ديگر از دانشجويان كه در خصوص نامه احمدي نژاد و عبارت خادم الحرمين كه در نامه درج شده بود سوال كرد پاسخ داد: ما پس از كشتار زائران ايران در عربستان به فتواي مقام معظم رهبري ارتباط خود را با اين كشور مجددا برقرار نموديم بنابراين مطمئن باشيد كه اين مسئله نيز با توجه و نظر مسئولان عالي كشور بوده است و دستگاه ديپلماسي به آن عمل نموده است.

مهمانپرست در خصوص سوالي ديگر مبني بر استفاده از لفظ بيداري انساني در مقابل بيداري اسلامي كه مورد نظر رهبر انقلاب است و در خصوص حركت هاي مردمي منطقه عنوان مي‌شود، گفت: من قائل به بيداري اسلامي هستم و از طريق مسائل عقلاني و مي‌توانم اين مسئله را ثابت كنم كه چيزي كه در كشورهاي منطقه در حال وقوع است بيداري اسلامي است؛ اگر كسي عبارت ديگري را در اين خصوص بيان مي‌كند نظر شخصي خود را بيان مي‌كند و بايد خود پاسخگوي اين مسئله باشد.

وي با تأكيد بر اينكه وزارت خارجه بر اساس منافع ملي و ارزش هاي انقلاب حركت مي‌كند، گفت: هر جا كه توانسته ايم به پيروزي هاي در اين حوزه دست يابيم بر اساس ارزش هاي اسلامي و انساني عمل نموده ايم.

سخنگوي وزارت امور خارجه در خصوص سوال يكي ديگر از دانشجويان كه از او پرسيد چرا در قضيه بحرين مانور نظامي از سوي دولت ايران در آب هاي نزديك اين كشور انجام نشد، گفت: بنده سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشور هستم و در همين خصوص مي‌توان پاسخگو باشم برپايي مانور برعهده اين وزارتخانه نيست و ساير افراد بايد در اين خصوص پاسخگو باشند.

مهمانپرست در خصوص حوادث سوريه نيز گفت: هيچ كس از رفتار خشونت آميز دولتمردان سوريه با مردم خود حمايت نمي‌كند.

وي با بيان اينكه بعد از شروع اين درگيري ها تا به حال حتي يك نفر از مسئولان عاليرتبه ما به سوريه سفر نكرده است، گفت: ما همواره از حقوق مردم سوريه دفاع كرده ايم و اين را به مسئولين اين كشور نيز اعلام كرده ايم.
 
سخنگوي وزارت امور خارجه با بيان اينه رسانه ها نيز خود بايد پاسخگوي عدم انعكاس اخبار سوريه باشند، گفت: بشار اسد هم در بين مردم سوريه طرفداراني دارد و طرفداران وي بيشتر از مخالفان آن هستند.

مهمانپرست با تأكيد بر اينكه در اين درگيري ها پليس سوريه مورد هجوم قرار مي‌گيرد، گفت: نيروهاي امنيتي سوريه كساني را شناسايي كردند كه به اين كشور اسلحه وارد مي‌كنند و اين نشان دهنده دست بيگانه در اين حركات است.

وي با بيان اينكه ما همواره از حقوق مردم سوريه دفاع مي‌كنيم، بيان داشت‌: بخشي از مردم مطالبات به حقي را از دولت اين كشور دارند كه مطالبات به حقي است اما كشورهاي خارجي مانند اسرائيل و امريكا از هر گونه ناامني و تشنجي در سوريه نفع مي‌برند و به طور قطع در اين مسائل دست دارند.

سخنگوي وزارت امور خارجه با اشاره به جايگاه سوريه در منطقه بيان داشت:‌ راه حل بحران سوريه اتحاد مردم و ايجاد روند اصلاحات در امور اين كشور است.

مهمانپرست در پايان سخنان خود در پاسخ به اظهار نظر اخير كلينتون، وزير امور  خارجه گفت: كلينتون با اظهارنظر هاي خود به دنبال ايجاد اختلاف بين مردم ايران است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار