ارائه دستاوردهای 120 شرکت دانشبنیان تخصصی هوافضا در سومین نمایشگاه توانمندیهای صنعت هوافضای کشور که در محل دائمی نمایشهای هوایی تهران افتتاح شد، نشانگر حمایت مسئولان از شرکتهای دانشبنیان و محققان داخلی برای تحقق خودکفایی کشور در زمینه فناوری هوافضا است.
گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ سومين نمايشگاه ملي توانمندي هاي صنايع هوايي و فضايي ايران صبح دیروز، چهارشنبه، 11 آبان ماه با حضور 120 مركز شركت و سازمان فعال در عرصه هوا و فضاي كشور در حالی افتتاح شد که مسئولان با وعده های حمایتی امید را در دل محققان و متخصصان ایرانی زنده کردند تا شاید این نمایشگاه بتواند باند پروازی باشد برای حرکت شرکت های دانش بنیان به سمت خودکفایی ملی.
توسعه هوافضا جز با حضور بخش خصوصي محقق نميشود
مهندس حميدرضا اميري نيا، رئيس مركز همكاريهاي فناوري رياست جمهوري، فناوريهاي پيشرفته را محور توسعه كشور می داند و می گوید: توسعه فناوريهاي پيشرفته به خصوص در زمينه هوافضا در گرو گسترش بخش خصوصي در كشور است.
وزارت دفاع از شركتهاي دانش بنيان حمايت ميكند
احمد وحیدی، وزير دفاع نیز می گوید: وزارت دفاع برنامههاي متعدد و گستردهاي را براي حمايت از شركتهاي دانش بنيان و رفع نيازهاي صنعت هوافضا در كشور در دستور كار دارد.
وی می افزاید: محققان ما پتانسيل بسيار زيادي دارند و كشور نيز نياز بسياري به پيشرفت در حوزه هوافضا دارد كه ما بايد از پتانسيل محققانمان براي رفع نيازهاي حوزه هوافضا استفاده كنيم.
طرحهاي زيرساختي براي حمایت از شرکتهای دانشبنیان در دستور كار است
مهندس هدایت، رئيس سازمان گسترش و نوسازي كشور نیز می گوید: طرحهاي زيرساختي براي حمايت از شركت هاي دانش بنيان در دو محور ايده و طرح هاي تحقيقاتي و سرمايه گذاريهاي پايهاي را در دستور كار داريم.
رئيس سازمان گسترش و نوسازي كشور می افزاید: براي تجاري سازي طرح ها، وام ها و تسهيلاتي را براي محققان در نظر گرفته ايم؛ زیرا سازمانهاي توسعهاي نظير سازمان گسترش و نوسازي كشور در حوزه حمايت هاي قانوني باید از صنايع پيشرفته و پرخطر حمايت كنند.
عرضه دستاوردهای هوایی و فضایی بومی؛ گامی به سوی خودکفایی ملی
طراحی و ساخت انواع ریخته گری آلومینیوم به روشdpc، قطعات باکلیتی و لاستیکی و ریدوم ها، سیستم آنتن جستجو و تعقیب، میزهای دوار سه درجه آزادی کیس های مخابراتی و گیربکس های دقیق در نمایشگاه توانمندی های هوا و فضا نشانگر تخصص محققان ایرانی در زمینه هوافضاست.
ساخت مواد اولیه با کلیت های خاص، طراحی و ساخت لاستیک های اسفنجی، طراحی و ساخت انواع ماژول ها و ساپ رک ها، تجهیزات کامل قالبسازی، دستگاه بالانس، دستگاه تست کشش، انواع سنسورهای فشار، انواع سیمولاتورهای هدف، انواع گیربکس های دقیق و مینیاتوری، انواع کیس های مخابراتی، انواع قطعات کامپوزیتی، دستگاه ارتعاش و شوک مکانیکی، دستگاه دما بالا و دما پایین نیز از دستاوردهای دیگری است که در نمایشگاه توانمندی های صنعت هوافضای ایران عرضه شده است.
صبح دیروز در محل دائمی نمایش های هوایی تهران علاوه بر برگزاری نمایشگاه توانمندی های صنعت هوافضا، کلنگ احداث پارک فناوری کهکشان نیز به زمین خورد.
فاز اول این پارک در زمینی به مساحت 24 هكتار و با بودجهاي حدود 100 ميليارد تومان احداث ميشود كه داراي يك سوله براي انجام سريعتر كارهاي تحقيقاتي آماده بهرهبرداري است.
دکتر منطقی، رئيس سازمان هوايي كشور می گوید: پارك فناوري هوايي كهكشان با امكانات ويژهاي كه دارد، يك فضاي ايدهال براي رشد شركتهاي دانش بنيان و توسعه صنعت هوافضاي كشور است و شركت هاي دانش بنيان با استقرار در اين پارك ميتوانند به بازار مصرف اتصال يافته و با شركتهاي شبيه به خود تعامل كنند.
وی می افزاید: همچنين استقرار شركت هاي دانش بنيان در اين پارك سبب ميشود آنها به دانشگاهها نزديك تر باشند و بتوانند از علم دانشجويان و محققان استفاده كنند.
احمد وحیدی، وزیر دفاع نیز می گوید: با برنامه هاي پيش بيني شده مي توانيم در پارك فناوري كهكشان محيطي را فراهم كنيم تا محققان بتوانند گامهاي مثبت و مفيدي را براي ايجاد يكپارچگي و هم افزايي بين بخش هاي دولتي و خصوصي بردارند.
همزمان با برپایی نمایشگاه توانمندی های صنعت هوافضا، مسابقات متنوع هوافضایی در سطوح مختلف نیز برگزار شد.
برگزاري دو روز آموزش عملي ساخت و مسابقات پرواز هواپيماهاي گلايدر در رده نوجوانان و جوانان، برگزاري چندين نشست تخصصي توسط شركت هاي عضو اتحاديه به همراه اعطاي گواهينامه حضور و ايجاد محيطي فرهنگي متناسب با صنايع هوافضا تحت عنوان سينماي هوافضا نیز از دیگر برنامه های برگزار شده در نمایشگاه توانمندی های هوا فضا بوده است.
این نمایشگاه تا جمعه، 13 آبان ماه در محل دائمی نمایش های هوایی تهران (مقابل پارک ارم) دایر است.