كرسي آزادانديشي اسلام سازي علوم انساني 26 آبان ماه برگزار مي شود
کد خبر:۱۵۶۱۳۹
با حضور 250 نفر از استادان برجسته علوم انساني؛

كرسي آزادانديشي اسلام سازي علوم انساني 26 آبان ماه برگزار مي شود

رئيس موسسه حكمت و فلسفه ايران از برگزاري كرسي آزادانديشي اسلام سازي علوم انساني در روز 26 آبان ماه خبر داد و گفت: اين همايش با حضور حدود 250 نفر از استادان برجسته علوم انساني برگزار مي شود.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، دكتر خسروپناه امروز در نشست خبري همايش ملي علامه طباطبايي، فيلسوف علوم انساني در پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي با اشاره به نامگذاري روز 19 نوامبر با عنوان روز جهاني فلسفه توسط سازمان يونسكو گفت: هر سال همايش گراميداشت اين روز در يكي از كشورها برگزار مي شود.

وي با بيان اينكه سال گذشته ايران به عنوان ميزبان برگزاري اين همايش انتخاب شده بود، افزود: اين در حالي بود كه يونسكو در زمان نزديك به برگزاري همايش، بر اساس تصميم غيرعلمي، ايران را تحريم كرد و اين در حالي بود كه اين همايش با حضور بيش از 100 صاحبنظر فلسفه و باشكوه هر چه تمامتر برگزار شد.

رئيس موسسه حكمت و فلسفه ايران ادامه داد: براي سال جاري نيز كشور هندوستان به عنوان ميزبان برگزاري اين همايش انتخاب شده بود كه به دليل تصميم غيرعلمي يونسكو در سال گذشته، كشور هندوستان اعلام كرد كه اين همايش در اين كشور برگزار نخواهد شد؛ بر همين اساس قرار است با نشستي به اين منظور در پاريس برگزار شود.

خسروپناه با اشاره به انتخاب علامه طباطبايي به عنوان محور همايش امسال تصريح كرد: بخش مهمي از فلسفه هاي مضاف از جمله فلسفه جامعه، ارزش، انسان، معرفت، سياست و هسته اي در مكتب علامه طباطبايي مطرح است، لذا با تاكيد ويژه بر آراي اين مكتب نقش تحول علوم انساني در همايش امسال مورد توجه قرار مي گيرد.
 
وي همچنين از برگزاري كرسي آزادانديشي اسلام سازي علوم انساني در روز دوم اين همايش خبر داد و گفت: اين همايش با حضور حدود 250 نفر از استادان برجسته علوم انساني برگزار مي شود.

دبير علمي همايش ملي علامه طباطبايي، فيلسوف علوم انساني با تاكيد بر اينكه در اين همايش فراخوان مقاله نداريم، بلكه سفارش مقاله انجام مي گيرد، گفت: 35 موضوع اصلي در حوزه علوم انساني توسط استادان برجسته انتخاب، و هر موضوع به يكي از استادان حوزه و دانشگاه براي تحقيق و پژوهش ارائه شده است.

خسروپناه انتشار مقالات ارزشمند و فرهنگ سازي در مقوله تحول علوم انساني را از كاركردهاي برگزاري همايش ها در اين حوزه عنوان و تصريح كرد: نبايد انتظار داشت كه با چند همايش بتوان در علوم انساني تحول ايجاد كرد؛ چه بسا تحول در اين علوم با آيين نامه و بخش ها نيز اتفاق نمي افتد.

وي ادامه داد: برنامه ريزي، برگزاري همايش و ارتباط با استادان در ايجاد تحول در علوم انساني نقش اساسي دارد، اما مهمترين نقش در اين خصوص را استادان عهده دار هستند.

رئيس موسسه حكمت و فلسفه ايران با تاكيد بر اينكه تحول در علوم انساني به معناي نفي تمام نظريات غربي نيست، گفت: هدف اصلي اين است كه جسارت نقد نظريه هاي غربي در دانشگاه ها ايجاد شود؛ بر همين اساس مخاطب اصلي اين همايش نيز استادان علوم انساني هستند.
 
خسروپناه افزود: نظريه هاي علوم انساني مبتني بر مباني متافيزيك هستند و بر همين اساس تدوين اين مباني بيشتر بايد توسط علماي حوزه صورت بگيرد كه اين امر نيز تا كنون تا حد زيادي انجام شده است.

وي تاكيد كرد: در صورت تعامل استادان حوزه و دانشگاه نظريه هاي علوم انساني با مباني ديني پيوند خواهند يافت كه در نتيجه اين پيوند نيز علوم انساني اسلامي توليد مي شود.

رئيس سابق گروه فلسفه و هنر پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي تاكيد كرد: استادان حوزه و دانشگاه تا كنون تلاش هاي زيادي در حوزه اسلامي سازي علوم انساني انجام داده اند، اما به دليل عدم پيوند اين دو فرآيند هنوز شاهد توليد علوم انساني اسلامي در كشور نيستيم.

خسروپناه اضافه كرد: به جرات مي توان گفت در صورت عملياتي شدن مدل علوم انساني اسلامي و عرضه آن به بازار علم، نه تنها جهان اسلام، بلكه جهان مسيحيت و ساير اديان الهي نيز از اين مدل بهره مند خواهند شد.

وي توجه به ميراث گذشته حكمي و درگير كردن اين ميراث با نيازهاي معاصر را از ويژگي ها و كاركردهاي مهم مكتب علامه طباطبايي عنوان و تصريح كرد: علامه طباطبايي فلسفه كهن را با دنياي مدرنيته درگير نموده و با بهره گيري از فلسفه متافيزيك، فلسفه هاي سياست و جامعه را نيز ارائه كرده است.
پربازدیدترین آخرین اخبار