افزايش 10 برابري مسموميت با گاز CO در مهر و آبان 90
کد خبر:۱۵۷۶۷۳
كارشناس مركز مديريت حوادث و فوريت‌هاي پزشكي كشور خبر داد:

افزايش 10 برابري مسموميت با گاز CO در مهر و آبان 90

كارشناس مركز مديريت حوادث و فوريت‌هاي پزشكي كشور از افزايش 10 برابري آمار موارد مسموميت با گاز CO در ماه‌هاي مهر و آبان سال جاري نسبت به سال گذشته خبر داد.

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، مجتبی خالقی امروز در نشستی خبری با موضوع گاز گرفتگی در ساختمان شماره 2 وزارت بهداشت، از افزايش آمار موارد مسموميت با گاز CO در ماه‌هاي مهر و آبان سال جاري نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: سال گذشته حدود 30 مورد اعزام به بيمارستان در اثر استنشاق گاز CO داشتيم كه امسال به 337 مورد رسيده است.

 

کارشناس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی افزود: یکی از مهم‌ترین مأموریت‌های اورژانس را امداد رسانی به افراد مسموم شده با گاز مونوکسید کربن دانست و گفت: اورژانس کشور با حدود 2000 پایگاه در سطح کشور خدمات لازم را به این افراد ارائه می‌کند.


خالدي با بیان اینکه آمار افراد مسموم شده با گاز مونوکسید کربن (
CO)، در دو ماه مهر و آبان سال گذشته نسبت به امسال کمتر بوده است، افزود: در سال گذشته 30 مورد مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن به بیمارستان اعزام شدند که آمار فوتی‌ها در این خصوص نیز هشت مورد بوده است.


وي ادامه داد: در مهر و آبان سال جاری حدود 337 مورد مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن به بیمارستان اعزام شدند و 35 مورد نیز در اثر این مسمومیت جان خود را از دست دادند.

 

کارشناس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی تصریح کرد: در سال جاری 1949 پایگاه اورژانس شامل 760 پایگاه شهری و 1178پایگاه جاده‌ای با 3000 دستگاه آمبولانس و 14 هزار نیروی انسانی، خدمات لازم را به مردم ارائه می‌کنند.


خالدي استفاده از وسایل گرمایشی غیراستاندارد را از مهم‌ترین دلایل مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن دانست و گفت: البته اقدامات لازم در جهت ارائه آموزش‌های تشخیص مسمومیت با گاز
CO یا مونوکسیدکربن توسط کارشناسان این مرکز ارائه می‌شود.


وي با تاکید بر اینکه بیشترین موارد مسمومیت با این گاز مربوط به استان‌های سردسیر بوده است، تصریح کرد: استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اصفهان، کرمانشاه و کرج بیشترین آمار مسمومیت با گاز
CO را به خود اختصاص داده‌اند.


کارشناس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی سرگیجه، تهوع، استفراغ، تاری دید و تپش قلب را از جمله علائم مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن دانست و گفت: در موارد شدید مسمومیت، فرد دچار سستی عضلات و کاهش هوشیاری شده و هیچ عکس‌العملی از خود نشان نمی‌دهد.


خالدي نخستین اقدام در جهت کاهش آمار مسمومیت با این گاز را پیشگیری و استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد عنوان و اضافه کرد: همچنین باید قبل از نصب وسایل گرمایشی بازبینی‌های لازم توسط کارشناسان مربوطه انجام گیرد.


وي تاکید کرد: به محض مواجهه با فرد مسموم شده با گاز مونوکسیدکربن، نخستین اقدام تماس با اورژانس 115 است و پس از آن باید ضمن باز کردن در و پنجره نسبت به خارج کردن فرد از محیط آلوده اقدام شود.


کارشناس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی در ادامه با بیان اینکه طرح امداد زمستانی هر سال با مشارکت دستگاه‌هایی چون اورژانس، پلیس و راهدار از 15 آذر ماه شروع و تا 25 اسفند ادامه دارد، گفت: این طرح شامل مواردی چون سرمازدگی، یخ‌زدگی، لیز خوردگی و محورهای حادثه خیز کشور شده و موارد مسمومیت با
CO نیز از جمله اقدامات این طرح است.

 

خالدي در خصوص شروع زودتر این طرح در سال جاری گفت: اعلام شروع زودهنگام طرح امداد زمستانی باید توسط پلیس صورت گیرد که تا کنون هیچ ابلاغی در این خصوص به اورژانس ارائه نشده است. 

 

پربازدیدترین آخرین اخبار