کد خبر:۱۵۸۳۵۵
پای درس اخلاق آیتالله خوشوقت؛
منفعت انسان با اطاعت از خدا تأمین میشود
آیت الله خوشوقت در درس اخلاق خود گفت: حضرت امیر(ع) با خطبه های آتشین خود، مردم را به تقوا و اطاعت از خدا دعوت می کردند که این امر منفعت انسان را در پی دارد.
به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، آیت الله خوشوقت در درس اخلاق خود که پنجشنبه، 3 آذر بعد نماز ظهر در حسینیه حضرت زینب قم برگزار شد، به بحث صراط مستقیم پرداخت و گفت: صراط مستقیم همان راه معتدل است که برای سلامت روح و جسم انسان در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه خداوند دو راه را استثنا کرده و فرموده راه معتدل نیستند، گفت: تورات و انجیل راه معتدل نیستند؛ زیرا هر دو دارای نقصان هستند و همه نیازهای روح وجسم را بیان نکردهاند، اما قرآن کریم، راه معتدل است و قرآن نیازهای جسم و روح را شامل میشود، مثلا جسم به فعالیت و کار نیاز دارد و روح به معنویت.
آیتالله خوشوقت تأکید کرد: اگر انسان در راه مستقیم باشد و از خدا طلب کند، هم دنیایش و هم آخرتش اصلاح میشود.
کلید ورود به صراط مستقیم، اطاعت از خداست
وی با بیان اینکه خداوند آنچه را که نیاز بشر است و باید میگفته در قرآن فرموده و با بیانی کامل و واضح ابلاغ کرده است، گفت: ما در نماز «اهدنا الصراط المستقیم» را میخوانیم اما هیچ اجباری در گذاردن نماز نیست و همه این دستورات به سود خود انسان است، چنانکه خداوند میفرماید: «اگر مرا بخوانی، من کمکت میکنم.»
این استاد اخلاق با تأکید بر اینکه کلید ورود به صراط مستقیم، اطاعت از خداست، گفت: مدام خود را مملوک خدا ببینید و به خود تلقین کنید و خدا را اطاعت کنید.
وی بیان داشت: هم خدا، هم رسولش و هم حضرات معصوم (ع) مردم را به اطاعت خدا که همان تقوا است دعوت کردهاند که این حق خدا بر ما است.
منفعت انسان در گرو اطاعت از خدا
آیتالله خوشوقت در ادامه گفت: حضرت امیر(ع) که امام متقین هستند با خطبههای آتشین خود، مردم را به تقوا دعوت میکردند و از معصیت خدا بر حذر میداشتند؛ یعنی باید مطیع و باشیم که این باز به نفع خود ماست.
وی با اشاره به نظر امام علی (ع) در مورد تقوا گفت: عبادالله و عبادالصالحین با هم فرق دارند، عبادالله شامل عامه مردم اعم از شیعه، سنی و یهود و ... میشود، اما عبادالصالحین آدم های با تقوا و با درجههای بالا هستند.
این استاد اخلاق در ادامه گفت: اگر ما تقوا پیشه کنیم، جامعه ما جامعه انسانی میشود و در غیر اینصورت جامعه حیوانی خواهیم داشت؛ زیرا این حق را خود خدا به ما داده که اگر مطیع او باشیم، او نیز خیر دنیا و آخرت را میدهد و اگر نباشیم، ما را به جهنم جزا میدهد.
وی افزود: خداوند میفرماید: «والعاقبه للمتقین ...» یعنی بهشت را پاداش متقین قرار داده است، از طرفی شیطان هم قسم خورده که انسان را منحرف میکند و خداوند فرموده اگر به سمت او بروید شقی هستید و جهنم جزای شماست؛ لذا انسان در مقابله با شیطان و نفس باید از خدا کمک بخواهد.
تقوا چیست؟
آیتالله خوشوقت با بیان اینکه تقوا همان گوش دادن به حرف خدا، یعنی انجام واجبات و ترک محرمات است، گفت: از همان ابتدا که پیغمبر مبعوث شده، خداوند مسئله تقوا را مطرح کرده و اطاعت خدا و ترک معصیت را به مردم ابلاغ کرده است، اما متاسفانه کسانی که تقوا را رعایت کردند، در برابر آنها که به فرمان خدا گوش نکردند، بسیار اندک بودند.
وی با تأکید بر تلاش جدی برای تقوا گفت: تمام کارهای خود را مصداق تقوا کنید و کاری کنید که دل و عقل باور کند که باید تقوا را رعایت کند.
تقوا جلوی بیماریهای روح و روان را میگیرد
این استاد اخلاق در ادامه بیان داشت: اگر تقوا را رعایت کنید، خداوند گناهان گذشته شما را میبخشد و جلوی بیماری های اهل عصیان مانند بیماری های روح و جسم را میگیرد؛ لذا کاری نکنید که در اثر ترک تقوا به بیماری و مصیبت مبتلا شوید و مایه عبرت دیگران شوید.
وی خاطرنشان کرد: اگر تقوا را حفظ کنید، آنگاه تقوا شما را حفظ میکند. مراقب باشید که به کار اضافه و بیهوده در دنیا آلوده نشوید، مخصوصا دنیای حرام که ضرر دنیا و آخرت را به همراه دارد و سعی کنید عشق و علاقه خود را به سمت آخرت متمایل کنید.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.