خشونت علیه زنان در جنبش ضد وال‌استریت
کد خبر:۱۵۸۳۷۸
به مناسبت روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان؛

خشونت علیه زنان در جنبش ضد وال‌استریت

با اینکه «خشونت عليه زنان» طی دهه های اخیر از مسائل مهم اجتماعي در غرب محسوب می شود، آخرين وضعیت خشونت عليه زنان در كشوری نظیر آمريكا حاکی از رشد روز افزون نقض حقوق زنان در این کشور است، که برخورد خشن با زنان معترض در جنبش ضد وال استریت....
گروه بین‌الملل «خبرگزاری دانشجو»؛ از سال ۱۹۸۱، 25 نوامبر هر سال به عنوان روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان برگزیده شده است؛ این روز برای یادآوری عزم همگانی برای مبارزه با خشونت علیه زنان انتخاب شده است و شورای عمومی سازمان ملل متحد در 17 اکتبر 1999 نامگذاری این روز را به عنوان روزی جهانی تصویب کرد.
 
سازمان ملل متحد خشونت علیه زنان را مسئله‌ای جهانی می‌داند و برای مبارزه با این پدیده، دولت‌ها، سازمان‌های بین المللی و سازمان‌های غیردولتی یا «NGO»‌ها را فراخوانده است که در این روز به اطلاع رسانی و آموزش برای رفع خشونت علیه زنان بپردازند.
 
بر اساس آمار سازمان ملل، از هر سه زن، یک نفر در جهان در طول زندگی خود به نحوی مورد خشونت فیزیکی و جنسی قرار می‌گیرد.
 
۲۵ نوامبر سالروز کشته شدن «خواهران میرابال» در دومینیکن است؛ سه خواهر «میرابال» که با دیکتاتوری «رافائل تروخیلو»، رهبر دومینیکن مبارزه می‌کردند، در ۲۵ نوامبر سال ۱۹۶۰ به قتل رسیدند؛ سازمان ملل در سال ۱۹۹۱ این روز را به عنوان روز بین المللی مبارزه با خشونت علیه زنان نامگذاری کرد.
 
خشونت علیه زنان در غرب

اعمال خشونت عليه انسان‌ها در تمام ادوار تاريخ با شدت و ضعف همراه بوده است، اما زنان و دختران در مقابل خشونت آسيب پذيرتر هستند؛ زيرا آنها داراي روحي لطيف بوده و از نظر جسماني نسبت به مردان ضعيف مي باشند.
 
اثرات مخرب اين آسيب‌ها بر زنان، از نظر روحي و رواني در خانواده و جامعه كاملاً محسوس است؛ متأسفانه از قرن 19 به بعد كه جو حاكم بر كشورها به سمت سكولاريستي و اومانيستي پيش رفت، آرام آرام خشونت عليه زنان بيشتر شد تا جايي كه در كشورهاي غربي به فكر مقابله با خشونت عليه زنان افتادند و مراكز متعددي براي حمايت از زنان آسيب‌ديده در غرب تشكيل دادند، اما طبق آمارهاي كه در اين مقاله ارائه شده، معلوم مي‌شود كه اين مراكز از كارآيي لازم برخوردار نيستند؛ زيرا خشونت‌ها از نظر كميت و كيفيت رو به فزوني است.

در سال 1993براي نخستين بار جامعه بين‎المللي حقوق بشر رسماً خشونت عليه زنان حتي در زندگي خصوصي خانواده‎ها را به عنوان يكي از موارد نقض بنيادين حقوق بشر به رسميت شناخت. در طول سال 1993 در كنفرانس جهاني حقوق بشر در وين، حقوق زنان و دختران به عنوان جزء لاينفك حقوق بشر اعلام شد و خشونت جنسي و همه اشكال آزار و بهره‎كشي جسمي، جنسي و رواني ناشي از تبعيض، تعصب فرهنگي و قاچاق بين‎المللي زنان، مغاير با كرامت و حرمت انسان شناخته شد.
 
اما با اين وجود پژوهش‎هاي انجام شده در دهه گذشته نشان مي‎دهد كه خشونت جنسي در غرب و در كشورهاي در حال توسعه شايع است و عاملان و قربانيان آن را در ميان همه طبقات، مليت‎ها و اقشار جامعه مي‎توان يافت.
 
خشونت عليه زنان اعم از جنسي و رواني يكي از مسائل حقوق بشر است. خشونت جنسي در خانواده‌ها، مدارس و همسايه‌ها رخ مي‌دهد؛ اگر چه ممكن است از چشم ما پنهان بماند، اما مي‌تواند خطرناك و زيانبار باشد.
 
خشونت عليه زنان از جمله مسائل مهم اجتماعي در غرب است كه از دهه 1990 در دستوركار سياسي و اجتماعي كشورهاي توسعه يافته قرار گرفته است. روند روزافزون اشكال گوناگون خشونت و تبعيض عليه زنان و پيامدهاي زيانبار آن براي كشورهاي غربي سبب شده است، اين كشورها به طور جدي در مقام مقابله با اين پديده برآيند. وضع كنوانسيون‌هاي بين‌المللي و تدوين راهبردها و تصويب و اجراي قوانين داخلي، در جهت مقابله با روند فزاينده اين پديده ارزيابي مي‌شود.
 
در اين متن گزارشي مختصر از آخرين وضعیت خشونت عليه زنان در كشور ايالات متحده آمريكا ارائه و معلوم مي‌شود كه با وجود تمام مراقبت‌ها و راهكارهاي مقابله با خشونت عليه زنان آمارهاي خشونت عليه زنان همچنان روند صعودي دارد.
 
همچنین ضمن ارائه برخی نظرات در باب خشونت در ایالات متحده، شدت این عمل را در روزهای اخیر که همزمان با شکل گیری جنبش موسوم به اشغال وال استریت است، بررسی می کنیم.

خشونت عليه زنان در آمريكا

نخستين بار در اوايل دهه 1970 خشونت عليه زنان به عنوان يك معضل اجتماعي در ايالات متحده مطرح شد. علت اصلي اين امر ظهور مجدد جنبش زنان بود. شمار زيادي از پژوهشگران حوزه‌هاي مختلف علمي نظير فلسفه، علوم اجتماعي، ادبيات و حقوق، خشونت عليه زنان را در چارچوب ايدئولوژي فمينيستي بررسي كرده‌اند، اما با وجود تحقيقات فراوان درباره اين موضوع، بويژه در حوزه‌هاي مربوط به تجاوز به عنف و خشونت خانگي، هنوز خلأهاي فراواني به چشم مي‌خورد.
 
تا كنون داده‌هاي تجربي در اين رابطه بين گونه‌هاي خاص خشونت عليه زنان مانند قرباني شدن دختران خردسال و متعاقباً تجاوز عليه زنان بزرگسال ناچيز بوده است. اطلاعات مستند درباره خشونت عليه زنان اقليت‌هاي قومي و مذهبي و داده‌هاي مستند راجع به پيامدهاي خشونت عليه زنان، از جمله آسيب‌هاي جسمي و رواني و استفاده از خدمات درماني نيز محدود و اندك هستند.
 
به منظور تقويت و بررسي مسئله خشونت عليه زنان، مؤسسه ملي دادگستري و مراكز پيشگيري و كنترل بيماري‌ها در سال 1998مشتركاً يك پژوهش ملي درباره خشونت عليه زنان انجام دادند. آمار این پژوهش حاکی از گسترش روزافزون انواع خشونت علیه زنان در ایالات متحده آمریکاست.

خشونت علیه زنان در جنبش ضد وال استریت

به گزارش لیبر یونیون، برخی شواهد حاکی از این است که دولت آمریکا با انجام برخی جرایم از سوی اجیرشدگان خود در میان معترضان، در تلاش است وجهه عمومی معترضان را در برابر افکار عمومی تخریب کند.
 
قتل مشکوک چهار معترض تنها در فاصله چهار روز، موضوعی بود که پیش از این، توجه ناظران سیاسی را برانگیخته بود و حالا، تاکید ویژه رسانه‌های دولتی آمریکا بر موضوع افزایش تعداد تجاوزهای جنسی در کمپ‌های معترضان، موضوعی است که به طرز مشکوکی، معترضان، وجهه آنها و ادامه اعتراضات را تهدید می‌کند.
 
بر اساس گزارش لیبریونیون، یکی از سخنگویان جنبش «آیکوپای» با بررسی این مسئله، پرده از دخالت آمریکا در افزایش آمار این تجاوزات برداشته است.
 
وی با اشاره به تمهیدات معترضان برای جلوگیری از افزایش جرایمی چون تجاوزات جنسی در این کمپ‌ها تصریح کرد: برای این منظور، چادرهایی برای استقرار جداگانه خانم‌ها در نظر گرفته شده، اما شواهد حاکی از این است که افزایش آمار تجاوزها، به خاطر اقدامات دولت است.

سخنگوی جنبش آکیوپای معتقد است که عوامل دولت آمریکا در میان معترضان با مبادرت به جرایمی مانند تجاوز جنسی به زنان حاضر در این اعتراضات، ضربه بزرگی به وجهه مردمی معترضان می‌زنند.
 
تجاوز به یکی از زنان عضو جنبش وال‌استریت
 
یکی از زنان عضو جنبش وال استریت که در تظاهرات علیه نظام سرمایه داری شرکت کرده بود، صبح روز 29 اکتبر در میدان آزادی نیویورک مورد تجاوز قرار گرفت.
 
این خانم پس از حادثه به کمک چند خانم دیگر و یک مددکار اجتماعی به بیمارستان منتقل، و در آنجا مداوا شد؛ وی از زمان حادثه تا کنون تحت مراقبت های روانی و مشاوره های قانونی قرار گرفته است.
 
جنبش وال‌استریت با محکوم کردن تجاوز به یکی از زنان این جنبش در بیانیه‌ای اعلام کرد: ما در تلاش هستیم تا جامعه‌ای عاری از خشونت و تجاوز ایجاد کنیم.
 
پاسخ یک زن معترض وال استریت به هیئت حاکمه آمریکا

در شرایطی که دولت آمریکا از زمان آغاز جنبش «اشغال وال استریت» تا کنون نزدیک به 2000 معترض به وضعیت بد اقتصادی را در آمریکا دستگیر کرده، در عین حال در تلاش است تا معترضان را نزدیک به جریان‌های چپ‌گرا و افرادی کمونیست جلوه دهد.

یکی از زنان معترض آمریکایی با رد چنین اتهاماتی با حمل پلاکاردی که روی آن چنین نوشته شده بود: «من یک هیپی نیستم، من غیر متعارف نیستم، من یک هرج و مرج گرا نیستم، من تبهکار نیستم، من ولگرد نیستم، من گیج و منگ نیستم، من یک چپ‌گرای افراطی نیستم، من فقط یک «مادر» هستم که برای بدست آوردن آینده‌ای بهتر برای فرزندانم، اینجا حضور دارم» اتهامات دولت آمریکا را رد كرد.
 
کشیدن موی زنان پاسخ پلیس آمریکا به معترضان
 
پلیس آمریکا در ادامه سرکوب تظاهرات ضدسرمایه‌داری با هجوم به دانشجویان تحصن کرده در دانشگاه برکلی، شماری از آنها را به شیوه وحشیانه دستگیر کرد.
 
دانشجویان آمریکایی در هفته‌های اخیر با برپایی تظاهرات و تحصن در محوطه دانشگاه‌های خود، نقش بسزایی در تداوم موج ضدسرمایه‌داری در این کشور ایفا می‌کنند.
 
تصاویر نشان می‌دهد پلیس آمریکا با سرکوب تظاهرات مسالمت‌آمیز دانشجویان دانشگاه برکلی که در محوطه دانشگاه تحصن کرده اند،‌ رفتار نامناسبی با آنها داشته و با کشیدن موی آنها، شماری را دستگیر کرده است.
 
تعرض به زن جنبش وال استریت در فیلادلفیای آمریکا
 
پایگاه خبری فاکس نیوز در خبری اعلام کرده بود که یکی از زنان جنبش وال استریت در فیلادلفیا که در چادر به تحصن پرداخته بود، مورد تجاوز جنسی قرار گرفته است.
 
به گفته پلیس، فرد متجاوز مردی است که از خارج از این ایالت برای پیوستن به این جنبش به فیلادلفیا آمده است.
 
پربازدیدترین آخرین اخبار