وقتي در خواب بوديم، سهميه‌ها از دست رفت
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۵۸۴۸۳
از نداشتن كرسي در كميته اجرايي AFC تا بي‌توجهي تراكتور و مس

وقتي در خواب بوديم، سهميه‌ها از دست رفت

كشورمان در حالي دو سهميه خود را در ليگ برتر آسيا از دست داد كه ناظران كنفدراسيون فوتبال آسيا و عزيز محمدي بارها در خصوص احتمال اين كاهش هشدار داده بودند. 
گروه ورزشي «خبرگزاري دانشجو»؛ سال گذشته بازرسان كنفدراسيون فوتبال آسيا به ايران آمدند تا از امكانات ورزشي كشورمان بازديد كنند و مشخص شود سهميه ايران در ليگ قهرمانان آسيا چند تيم است؛ در همان زمان هم مسئولان فدراسيون فوتبال از كسب چهار سهميه ايرام مطمئن نبودند و اين مطلب را اذعان داشتد كه ممكن است با كاهش سهميه روبرو باشيم، اما به هر دليلي بود ايران چهار سهميه خود را كسب كرد و استقلال، پرسپوليس، سپاهان و ذوب آهن به عنوان نمايندگان ايران در آسيا حاضر شدند.

يك سال گذشت و حرف هاي نمايندگان AFC  از يادمان رفت و فراموش كرديم كه عزيز محمدي بارها در خصوص كاهش سهميه ايران به باشگاه ها هشدار داد و حتما با خود گفتيم «تا سال آينده خدا بزرگ است.»

بازرسان كنفدراسيون فوتبال آسيا، از 11 آیتمی که برایشان اهمیت داشت، نسبت به سه موضوع يعني بحث راه‌های مجزای ورود و خروج خبرنگاران، بازیکنان و اهالی رسانه در ورزشگاه‌ها، بحث مدیا و وجود برخی از اشکالات در ورزشگاه‌های کشور ايراد گرفتند و همين موارد موجب كسر امتياز ايران شد.

در بحث مجزا کردن راه‌های ورود و خروج ایرادهای ورزشگاه انقلاب کرج، تختی اهواز، دستگردی تهران و شهید بهشتی بوشهر برطرف نشد و در مبحث مدیا هم چهار ورزشگاه راه آهن تهران، تختی اهواز، انقلاب کرج، یادگار امام (ه) قم و تختی اهواز در خصوص چهار آیتم اتاق کار خبرنگاران، اتاق کار رسانه‌ها، مدیا تریبون و MIXED - ZONE با مشكل روبرو بودند.

در ابتدا و در جلسه کنفدراسیون فوتبال آسیا امتیازات ایران 576 اعلام شد، در حالي كه مسئولان فوتبال ايران اعتقاد داشتند كه طبق محاسبات خودشان بايد 630 امتياز داشته باشند.

همين اختلاف 54 امتيازي موجب شد تا کفاشیان، ساکت و فتح الله زاده جلسه‌ای را با ناظر مربوط به بررسی امور باشگاه‌های ایرانی ترتیب دهند و در خصوص اين اختلاف امتياز با هم گفت و گو كنند و به اين ترتيب مسئولان فوتبال كشورمان آخرين تلاش هاي خود را براي كسب چهار سهميه در آسيا انجام دهند.

در همان ابتداي جلسه مشخص شد كه بحث مديا باعث كسر 40 امتياز ايران شده است، در حالي كه فدراسيوني ها انتظار كسر 22 امتياز در اين خصوص را داشتند كه با رايزني هاي انجام شده، قرار شد 18 امتياز به ايران اضافه شود.
 
14امتياز ديگر كه از ايران كسر شد، مربوط به شفاف نبودن تراز مالی باشگاه تراکتورسازی و ارسال قرارداد حرفه اي 17بازيكن مس سرچشمه به جاي 18 بازيكن به AFC بود كه مسئولان فدراسيون در اين خصوص هيچ جاي دفاعي نداشتند و اين مطلب را قبول كردند.
 
در خصوص عدم ارائه برنامه‌ فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی باشگاه ها به AFC نيز امتيازاتي از ايران كسر شد كه با رایزنی‌هایی که در این رابطه انجام گرفت، در نهایت امتیاز ايران 594 رسيد.
 
در جلسه کمیته مسابقات در خصوص نحوه سهمیه دهی به کشورها قرار شد كه کشورهایی که بین 575 تا 600 امتیاز کسب کرده‌اند، سهمیه باشگاه‌های شان برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا  3+1 باشد كه فوتبال ایران نیز شامل این شرایط می شد، اما در ادامه كار همه چيز به شكل ديگري رقم خورد و به دليل عدم وجود كرسي ايراني در کمیته اجرایی مسابقات، سهميه كشورمان به 2+2 رسيد.

همه اين اتفاقات در شرايطي رقم خورد كه حتي خود مسئولان فدراسيون فوتبال هم از سال گذشته بارها در خصوص احتمال كاهش سهميه ايران هشدار داده بودند، اما كسي به اين هشدارها توجه نكرد تا امروز اين هشدارها رنگ واقعيت بگيرد.

در حال حاضر نيز احتمال تبديل ليگ برتر ايران به ليگ آماتور وجود دارد كه اگر باز هم با خيال راحت بخوابيم شايد در يكي دو سال آينده اين هشدار نيز واقعيت پيدا كرده و باز هم فوتبال ايران در آسيا نزول كند.
 
پربازدیدترین آخرین اخبار