کد خبر:۱۵۹۳۰۱
بررسي عوامل سعادت و شقاوت در واقعه كربلا -4

عون و محمد؛ درّ ثمین پرورش يافته در دامان دختر علي(ع)

عون و محمد فرزندان گرامی حضرت زینب (س) بودند که در رکاب خامس آل عبا شهید شدند؛ با توجه به تاثيرات مختلف عقيله بني هاشم(س) در جريان سازي كربلا مي توان به نقش آن حضرت در تربيت فرزنداني ولايتمدار تاكيد كرد.
گروه دين و انديشه «خبرگزاري دانشجو»- زينب صارم؛ محمد وعون بن عبدالله، فرزندان حضرت زینب کبری و عبدالله بن جعفر طیار هستند که در روز عاشورا در رکاب امام حسین (ع) به مقام منیع شهادت رسیدند. برای شناخت بیشتر این دو شهید بزرگوار می بایست به بررسی پرورش دهندگان و مربیان آنان بپردازیم و بدانیم مهد تربیت آن جوانان وارسته از کجا نشات گرفته است .

جد پدری آنان جعفربن ابى طالب برادر امام علی (ع) كه در جنگ موته در محضر پیامبرشهيد شد و به جعفرطيّارمشهوراست؛ چرا که پیامبر در وصف جعفر بعد از شهادتش چنین فرمود: «خداوند در بهشت به وی دو بال عطا می کند که با آن ها پرواز می کند» به سبب همین حدیث جعفر بن ابی طالب (جد عون و محمد) به طیار معروف شد. در شرافت و بزرگی جعفر طیار همین بس که امام علی (ع) بارها وبارها به سبب داشتن چنین برادری مباهات می کردند و وی را سبب فخر خاندان بنی هاشم می دانسته اند. جد مادری آنان نیز علی بن ابی طالب (ع) فخر کائنات است که در بیان فضایل و علومش قلم ناتوان است.
 
زينب؛ عالمه غير معلمه

عون وجعفر در دامان حضرت زینب (س) تربیت شده اند. در بیان وصف شخصیت بزرگوار حضرت زینب (س) همین بس که امام سجاد (ع)  به ایشان فرموده اند : «عالمه غیر معلمه.»؛ بدون معلم، عالم  است. همچنین حضرت زینب (س) در کتب شیعه از راویان حدیث بر شمرده می شود و روایات بسیاری را از پدر بزرگوار خویش امام علی (ع) نقل کرده است.

شاخه اي از شجره طوبي

حضرت زینب (س) نه تنها نقش بسیار پررنگی در روز عاشورا داشته بلکه از جهت دهندگان به قیام عاشورا محسوب می شود. ایشان دو فرزند خویش را بسیار مخلصانه در راه ولایت به امام حسین(ع) اهدا کرد؛ چرا که قبل از به میدان فرستادن محمد و جعفر لباس های نو در بر ایشان کرده و به چشمان آن دو بزرگوار سرمه کشید و این چنین با آماده کردن و آراستن فرزندان خود آن ها را مخلصانه در راه دفاع از ولایت رهسپار کردند و رفتار حضرت زینب در آراستن فرزندان خویش نشان از ادب و معرفت ایشان دارد؛ چرا که هدایای خود را در کمال آراستگی به حضرت حق تقدیم میکند.

با نگاهی به زندگانی عقیله بنی هاشم می توان دریافت که مشاهده این رفتار بزرگ منشانه از حضرت زینب (س) عجیب نیست؛ چراکه او شاخه ای از شجره طیبه است. جدش پیامبر اسلام، پدرش وصی رسول خدا و مادرش زهراي بتول است.

پسر زينب كبري در ميدان جنگ رجز مي خواند

هنگامی که عون وارد میدان جنگ شد شروع به رجز خوانی کرد و در راه خدا شمشیر زد.
ان تنكرونى فأنا ابن جعفر                                                     
شهيد صدق في الجنان ازهر
اگر مرا نمى‏شناسيد، بدانيد من «عون» هستم، فرزند جعفرهمان شهيد راستين وسرافرازى كه در بهشت پر طراوت و زيباى خداست و در آن با دو بال سبز رنگ پرواز مى‏كند و در اين جهان و سراى آخرت همين افتخار مرا بسنده است.

در کربلا هرگاه از اصحاب امام حسین (ع)  شخصی به فوز شهادت نایل می شد. حضرت زینب (س) برای تعزیت و تسلیت گفتن به برادر خویش از خیمه بیرون می آمدند. اما هنگامی که دو فرزند ایشان به شهادت رسیدند، حضرت زینب (س) پرده خیمه خود را انداخت و بیرون نیامد تا امام حسین (ع) از دیدن خواهر داغ دار خود شرمسار نشود. رفتار حضرت زینب (س) در صبر برای تاریخ جاودان شد و ایشان به عنوان اسوه صبردر تاریخ تبديل به الگویی والا شدند.

فاش كننده سياست هاي خبيثانه امويان 

حضرت زینب (س) در روز عاشورا نقش بسیار پررنگی داشتند و در رساندن پیام عاشورا موثرترین عامل بودند. همچنین با سخنرانی های غرای خود در کوفه و شام پرده از سیاست های خبیثانه امویان برداشتند و رسالت خود را در تبدیل روز عاشورا به یک جریان دینی به خوبی ایفا کردند. با تمام این اوصاف نباید از وجهه مربی گري و تربیت کنندگی عقیله بنی هاشم غافل شد؛ چرا که این بانوی بزرگوار با تربیت فرزندانی ولایت مدار به  دفاع از اسلام پرداختند و با تربيت فرزنداني ولايت مدار نیز به یاری امام حسین (ع) پرداختند.

پيام عقيله بني هاشم براي مادران شيعه

عاشورا یک پیام بسیار عمیق برای مادران شیعه و محب علی (ع) دارد وآن تربیت فرزندانی ولایت مدار است. شیعیانی که منتظر ظهور منتقم خون سید الشهدا هستند، باید به این نکته توجه داشته باشند که نه تنها باید حب اهل بیت را در فرزندان خویش نهادینه کنند، بلکه باید آنان را به معارف اصلی تشیع و معارف دینی امام باقر (ع) آشنا کنند. به راستی مادران شیعه در تربیت فرزندان خویش دغدغه ولایت مداری آنان را دارند؟و آیا جهت تربیتی فرزندان آنان در راستاي آمادگی برای قیام و انقلاب حضرت مهدی(عج) قرار گرفته است؟

با توجه با این که هجمه دشمنان تشیع بر عقاید شیعه بسیار هجیم و سنگین است بر مادران شیعه که تربیت کنندگان اصلی فرزندان جامعه شيعه هستند فرض است که در آموزش معارف ناب امام صادق(ع) به کودکان و جوانان غفلت نکنند؛ چرا که اهمال مادران سبب نفوذ افکار دشمن در بین جوانان می شود واثرات مخرب فراوانی به جا می گذارد؛ به امید روزی که بزرگترین دغدغه مادران در تربیت آموزش معارف اهل بیت به کودکانشان باشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار