کد خبر:۱۵۹۳۷۷
معاون بهداشتي وزير بهداشت پيش بيني كرد:

ابتلاي بيش از 93 هزار ايراني به ويروس ايدز در سال جاري

معاون بهداشتي وزير بهداشت با بيان اينكه تعداد كل موارد ثبت شده به بيماري HIV‌ در كشور 23 هزار و 125 نفر است، گفت: طبق برآورد صورت گرفته حدود 93 هزار و 250 نفر، آمار مبتلايان به اين بيماري در سال جاري است.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، دكتر عليرضا مصداقي نيا صبح امروز در مراسم روز جهاني ايدز در ساختمان مركزي دانشگاه علوم پزشكي تهران با بيان اينكه در حال حاضر تعداد افرادي كه با ويروس HIV زندگي مي‌كنند به بيشترين ميزان رسيده است، گفت: در سال 2010، 34 ميليون نفر در سراسر جهان به ويروس HIV مبتلا بودند كه اين ميزان نسبت به چند سال گذشته 17 درصد افزايش يافته است.

وي با بيان اينكه روزانه بيش از 7000 مورد جديد ابتلا به ايدز در دنيا بروز پيدا مي‌كند، افزود: 97درصد اين ميزان در كشورهاي متوسط و با درآمد پايين رخ مي‌دهد و توزيع اين ميزان ابتلا در سراسر دنيا يكسان نيست.
 
معاون بهداشتي وزير بهداشت ادامه داد: ‌از اين 7000 مورد جديد حدود هزار مورد مربوط به كودكان زير 15 سال بوده و 6000 مورد ديگر نيز در بالغين و افراد 15 سال تا 24 سال بروز پيدا مي كند.

مصداقي‌نيا تصريح كرد: در كشورهاي شرق و آسياي مركزي تعداد افرادي كه با اين ويروس زندگي مي كنند نسبت به سال 2001، 250 درصد افزايش يافته است كه برخي از اين كشورها از همسايگان شمالي ايران هستند و بر همين اساس توجه و مراقبت در اين خصوص ضرورتي اجتناب‌ناپذير است.

وي بيان داشت: موارد مرگ ناشي از HIV از 2.2 ميليون نفر در سال 2000 به 1.8ميليون نفر در سال 2010 رسيده است.

معاون بهداشتي وزير بهداشت با اشاره به صدور اعلاميه جهاني سال 2011 در خصوص بيماري ايدز و تعهد سياسي كشورها نسبت به اين اعلاميه گفت:‌ در اين اعلاميه بر كاهش انتقال جنسي بيماري ايدز، كاهش انتقال در مصرف كنندگان مواد، حذف موارد ابتلا از طريق مادر به نوزاد، ايجاد دسترسي به درمان براي 15 ميليون نفر، جلوگيري از مرگ ناشي از سل در بين مبتلايان به ايدز و پايان دادن به كمبود منابع تاكيد شده است.

مصداقي‌نيا تاكيد كرد: به صفر رساندن موارد جديد ابتلا به HIV، به صفر رساندن انگ نسبت به مبتلايان و به صفر رساندن مرگ ناشي از ايدز از مهم‌ترين چشم انداز برنامه هاي جهاني ايدز است.
 
وي تصويب سومين برنامه جامع كشوري كنترل HIV را از مهم‌ترين برنامه هاي مقابله با اين بيماري در كشور دانست و افزود: در اين برنامه مشاركت سازمان‌هاي مختلفي از جمله وزارت بهداشت، كشور، تعاون، آموزش و پرورش، علوم، سازمان زندان‌ها، سازمان بهزيستي، سازمان انتقال خون و صدا و سيما تاكيد شده است.

معاون بهداشتي وزير بهداشت اضافه كرد: آموزش و اطلاع رساني، تامين سلامت خون، مشاوره و آزمايش داوطلبانه، كاهش آسيب ها و مراقبت درمان بيماري هاي آميزشي از مهم‌ترين استراتژي هاي اين برنامه است.

مصداقي‌نيا پيشگيري از انتقال جنسي را از ديگر استراتژي هاي مهم برنامه سوم كشوري كنترل HIV دانست و تصريح كرد: در اين رابطه در حال حاضر وضعيت مناسبي در كشور نداريم و طبق آمار موارد ابتلا از اين طريق در ايران رو به افزايش است.
 
شيوع HIV‌ در بين زنان باردار ايراني نزديك به صفر است

وي در خصوص آمار ابتلا در ايران اظهار داشت: در حال حاضر شيوع ايدز در بين مصرف كنندگان تزريقي در كشور 15 درصد محاسبه شده كه اين آمار در سال هاي گذشته بالاتر بوده و با اقدامات انجام شده تا حدودي تحت كنترل در آمده است.

معاون بهداشتي وزير بهداشت با اشاره به اينكه شيوع بيماري HIV‌ در بين زنان در معرض خطر در كشور 4.5 درصد است، گفت: شيوع اين بيماري در بين زنان باردار نزديك به صفر است.

مصداقي نيا تعداد كل موارد ثبت شده بيماري HIV‌ در كشور را 23 هزار و 125 نفر عنوان و اضافه كرد: تعداد موارد ثبت شده اين بيماري در مراحل پيشرفته 3 هزار و 54 نفر است.

وي ادامه داد: تعداد موارد فوت شده بر اثر اين بيماري 4 هزار و 311 نفر بوده و طبق برآورد صورت گرفته تعداد مبتلايان به بيماري HIV‌ در سال جاري حدود 93 هزار و 250 نفر خواهد بود و پيش بيني مي شود تا پنج سال آينده تعداد مبتلايان به اين بيماري به 126 هزار و 300 نفر برسد.
 
معاون بهداشتي وزير بهداشت در خصوص آمار مبتلايان به HIV‌ در ايران بر حسب جنسيت گفت: ‌91.5 درصد مبتلايان به اين بيماري در بين مردان و 8.5 درصد در بين زنان است.

مصداقي‌نيا ادامه داد: 69.8 درصد موارد مبتلا به اين بيماري از طريق اعتياد تزريقي بوده و 10درصد نيز مربوط به بيماري هاي آميزشي مي شود.

وي اضافه كرد: 8 دهم درصد موارد مبتلا به ويروس HIV از طريق مادر به كودك رخ داده و 18.3 درصد نيز از طريق موارد نامشخص ايجاد شده است.

معاون بهداشتي وزير بهداشت با تاكيد بر اينكه ايران از نظر روند شناسايي كودكان مبتلا به HIV در وضعيت مناسبي قرار دارد، گفت: اگر چه در كل تعداد بروز ايدز در كشور رو به كاهش است، ولي آمار ابتلا به اين بيماري در بين زنان در حال افزايش است كه بايد با مشاركت سازمان‌هاي مختلف نسبت به كنترل اين مورد اقدامات لازم صورت گيرد. 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار