تحليل رويوران از وقايع اخير عراق
کد خبر:۱۶۳۲۷۷

تحليل رويوران از وقايع اخير عراق

تحليل گر مسائل خاورميانه با ريشه يابي حوادث اخير عراق اهداف پشت پرده آمريكا، عربستان و بقاياي حزب بعث را تشريح كرد.
رویوران در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، با بیان این مطلب که دو عنصر القاعده و بعثی‌ها در ناامنی هاي عراق نقش دارند، گفت: ارتباط طارق الهاشمی با بعثی‌ها کاملا محرز و آشکار است.

وی با بیان این مطلب که دلايل زیادی وجود دارد که طارق الهاشمی با بعثی‌ها ارتباط دارد، افزود: این فرد با گروه‌ها و افرادی که در ناامنی عراق دخیلند، همکاری دارد.

این تحلیل گر مسائلی سیاسی نمونه این امر را طرح ترور مالکی در پارکنیگ پارلمانی عراقی عنوان كرد و افزود: محافظان طارق الهاشمی مواد منفجره را با استفاده از مصونیت خود در پارکینگ جاسازی کرده بودند كه این افراد پس از بازداشت اعتراف کردند که به دستور طارق الهاشمی این کار را انجام داده اند.

رويوران با اشاره به اینکه این موارد نشان می‌دهد که وی در فرایند ناامنی در عراق دست دارد، ادامه داد: متأسفانه افرادی در درون حاکمیت و با استفاده از مصونیت حاکمیتی در عراق ناامنی ایجاد می‌کنند که البته این موضوع در خصوص افراد دیگر نیز صدق می‌کند.

وي با بیان این مطلب که پس از مطرح شدن بحث محاکمه عادلانه این افراد از سوی مالکی شاهد فرار آنان به کردستان هستیم، بیان داشت: البته دلایل قاطعی در خصوص اینکه طارق الهاشمی با همکاری آمریکایی‌ها این اقدامات را انجام داده یا نه وجود ندارد.

اين تحلیل‌گر مسائل سیاسی اضافه کرد: هر چند آمریکایی‌ها از برخی نیروی های سیاسی از جمله طارق الهاشمی حمایت می‌کردند، اما شاخصه محکمی در خصوص اینکه آیا آنها از فرایند حمایت از تروریست نیز پشتياني می‌کنند یا اینکه اقدامات تروریستی آنان با اطلاع آمریکا صورت گرفته، وجود ندارد.

رویوران با اشاره به اینکه مالکی نیز طارق الهاشمی را متهم به انجام اعمال تروریستي کرده، اما آن را به آمریکایی‌ها منسوب نکرده است، گفت: دلایلی وجود ندارد که آمریکایی‌ها آگاهانه و با توجه به دست داشتن طارق الهاشمی در اقدامات تروریستی از وی حمایت می‌کردند.

وی با اشاره به اینکه حمایت طارق الهاشمی از تروریست کاملا قطعی است، خاطرنشان کرد: شاهد مثال آنکه بالا فاصله بعد از روزی که اتهام به طارق الهاشمی مطرح شد، بلافاصله 16 انفجار در بغداد رخ داد كه اين مسئله نشان می‌دهد وی با انفجارها ارتباط دارد.

اين تحلیل‌گر مسائل سیاسی با بیان این مطلب که طارق الهاشمی شبکه عظیمی از تروریست ها را در اختیار دارد و ناامنی در عراق را تشدید می‌کند، گفت: ارتباط انفجار دو سه روز گذشته با طارق الهاشمی کاملا تعریف شده است.

رويوران با بیان این مطلب که آمریکایی‌ها همیشه خود را حافظ منافع عراق می‌دانند و بارها این نکته را مطرح می‌کردند که با خروج آنان ناامنی‌های گسترده در این کشور رخ خواهد داد، افزود: به همین دلیل احتمال دارد این ناامنی‌ها با آمریکایی‌ها ارتباط داشته باشد تا این‌گونه وانمود کنند که همزمان با خروج آمریکایی‌ها ناامنی در کشور رخ داده است که البته این نوعی تحلیل است و شاخص حسی در این راستا وجود ندارد.

این تحلیل گر مسائل سیاسی با اشاره به عدم موافقت نامه حضور امریکایی‌ها در عراق،‌افزود: مردم عراق تصمیم خود را گرفته‌اند که امریکایی‌ها از کشورشان خارج شوند و همچنین پذیرفته‌اند که برای ریشه کن کردن ناامنی در این کشور باید هزینه بپردازند تا تروریست ریشه کن شود.

وي افزود: ناامنی در عراق مرتبط با برخی کشورها از جمله عربستان است.

رویوران با بیان این مطلب که عربستان واقعیت سیاسی جدید و حاکمیت شیعه در عراق را قبول ندارد، گفت: آنها همچنان از گروه های سنی حمایت می‌کنند و به نوعی از فرایند ناامنی در عراق حمایت کنند تا شرایط سابق دوران صدام به این کشور بازگردانند، این در حالی است که چنین شرایطی قابل بازگشت نیست و تلاش عربستان در این زمینه مذبوحانه است.

اين تحلیل‌گر مسائل سیاسی در ادامه تاکید کرد: عربستان باید بداند که مردم عراق فراموش نمی‌کنند که چه کشورهایي در فرایند ناامنی و کشتار فرزندانشان دست داشته اند.

وی در پايان گفت: در دوران صدام اقلیت بر اکثریت حکومت می‌کرد، اما در حال حاضر حاکمیت با اکثریت شیعه در عراق حكمفرماست و به همین دلیل نخست وزیری در اختیار مالکی که فردی شیعه است قرار گرفته، البته این به معنای تقسیم پست نيست، بلكه به معناي حاکمیت اکثریت است.
پربازدیدترین آخرین اخبار