کد خبر:۱۶۴۰۷۳
پرسش‌های مبتلا به و پاسخ آیت الله خوشوقت - 4

چگونه با اقوام بي‌نماز و بي‌حجاب خود تعامل كنيم؟

آیت‌الله خوشوقت در درس اخلاق خود به این موضوع که چگونه با خويشاونداني كه نماز نمي‌خوانند و حجاب را رعايت نمي‌كنند تعامل كرد، پاسخ داد.
گروه دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»؛ آیت‌الله خوشوقت در ادامه جلسه درس اخلاق که پنجشنبه 24 آذر برگزار شد به پرسش‌های حاضرین پاسخ گفت.

سوال: اگر عزم موهبتی الهی است پس چرا در افراد فرق دارد؟

آیت‌الله خوشوقت: لابد پدر و مادرها مؤثرند. محیط تربیت و خانواده‌ها باعث کم و زیادی آن می‌شود. همه چیز در قالب ماده اتفاق می‌افتد، اینها اثر می‌گذارند و نتیجه محدود بار می‌آید.

سوال: اهمیت برنامه ریزی چقدر است؟ اگر کسی برنامه نداشته باشد چه می‌شود؟

آیت‌الله خوشوقت: نظم زندگی‌اش به هم می‌خورد، وقتش تلف می‌شود، به هدر می‌رود، دوباره کاری می‌شود، به نتیجه نمی‌رسد، اما اگر برای هر کاری وقتی قائل شدی و کار را در آن وقت انجام دادی، زمان کمتری مصرف می‌شود، کار به انجام می‌رسد و مشکلی هم پیش نمی‌آید. 

سوال: برادری دارم که تعادل فکري و رفتاري مناسبی ندارد و مقابل امربه‌معروف و نهی از منکر بنده عکس‌العمل نشان داده و مخالفت می‌کند، وظیفه من چیست؟

آیت‌الله خوشوقت: شما وظیفه‌ای نداری، اگر با کسی ارتباط داری که مي‌تواند با اين حرف بزند و حرفش را بپذیرد، او بیاید و با او حرف بزند. شما کار بیخودی نکن چون کار شما نتیجه‌ای ندارد، اگر در فامیل یا مسجد کسی هست او را دعوت کنید با او حرف بزند چون احتمال اثرش بیشتر است.

سوال: حضرت عالی خدا را چگونه بیان می‌کنید؟

آیت‌الله خوشوقت: خداوند بیانی نیست. ایمان به خدا قابل بیان است. برای عموم مردم از طریق آفریده‌ها و پدیده‌ها و مخلوقات.

سوال: در یک دوراهی بزرگ قرار گرفته ام که مسیر زندگی‌ام را تغییر می‌دهد، نمی‌دانم چکار کنم؟

آیت‌الله خوشوقت: شما نمی‌دانی، از کسانی که می‌دانند بپرس و مشورت کن. همه که مثل شما نیستند، هستند افرادی که تجربه دارند، از آنها سوال کن تا مشکل حل شود.

سوال: انسان چگونه دوستی‌اش را با خدا بیشتر کند؟

آیت‌الله خوشوقت:
گناه نکنی بیشتر می‌شود، می‌بینی که بیشتر می‌شود.

سوال: نماز با حضورقلب و خشوع را چگونه نمازی می‌گویند؟آیا نماز همراه با اشک هم نماز با حضور قلب محسوب مي‌شود؟

آیت‌الله خوشوقت: همراه با حضور خدا، از اول نماز تا آخر با خدا حرف بزنیم، توجه به خدا داشته باشیم این را می‌گویند حضور قلب. نماز هم به اندازه حضور قلب قبول است، اگر کم است، کم قبول مي‌شود، اگر زیاد است، زیاد قبول مي‌شود. اگر هم اصلا نباشد هیچ چیزش قبول نیست.

سوال: برای اینکه از شرّ اجنه محفوظ باشیم چکار کنیم؟

آیت‌الله خوشوقت: اجنه چکار دارد به شما؟! کار ندارد با شما بیچاره! میروی دعوتش می کنی؟! کاری ندارد. هیچ کدام آنها هیچ وقت در جوامع بشری وارد نمی‌شوند. گاهي جاهایی که انسان نباشد مي‌آيند، اما از آدم‌ها فرار می‌کنند.

سوال: برای گشایش در کارها و مشکلات چه چیزی را سفارش می‌فرمایید؟

آیت‌الله خوشوقت: گناه نکنید، گناه نکن خدا کمک می‌کند مشکلات حل می‌شود. خود گناه، گرفتاری می‌آورد، ذیق معاش می‌آورد، بیماری می‌آورد، ناراحتی‌های روحی می‌آورد، گناه نکنی همه اینها از بین می‌رود انشاالله.

سوال: برای ضبط خیال چکارکنیم؟

آیت‌الله خوشوقت: تو خیال نباید گناه کنی، گناه خیال را به زحمت می‌اندازد، به چپ و راست می‌کشاند. گناه نکن ایمان می‌آید، بدون گناه خیال، خیال سالم و خداپرستی می‌شود.

سوال: برادرم و همسرش نماز نمی‌خوانند و رعایت مسائل شرعی را نمی‌کنند، بنده نیز طلبه هستم و ازدواج کرده‌ام، چگونه باید روابطمان را باآنها تنظیم کنیم؟

آیت‌الله خوشوقت: چرا تحقیق نکردی؟رفتی با زن بی‌نماز و بی‌حجاب ازدواج کردی؟ (سوال کننده: زن برادرش است، نه همسر خودشان) وظیفه‌اش نهی از منکر است، هیچ وظیفه دیگری ندارد. نمی‌شود کاری کرد. نباید قهر کنی ولی در حد سلام و علیک نه اینکه از صبح تا شب در خانه آنها باشي، ولی با آنها قهر نکن.

سوال: حداقل سالی چند بار باید به کربلا مشرف شویم؟

آیت‌الله خوشوقت: کربلا؟ سالی یکبار خوب است اگر بتوانیم برويم.

سوال: اهمیت درس خواندن برای طلبه چیست و اگر خوب درس نخواند چه می‌شود؟

آیت‌الله خوشوقت: یک آدم که باید برود و نجاری یاد بگیرد باید برود شاگردی کند چه قدر باید کارکند؟  شما چه قدر می‌خواهید یاد بگیرید؟! اگر می‌خواهید یاد بگیرید باید کارکنید. باید اینقدر کارکنید تا یاد بگیرید. كار طلبه چیست؟! او می‌خواهد دین‌شناس بشود و دین را ترویج دهد، باید آنقدر مقدمات درسی را ادامه بدهد که بتواند دین را از خرافات بفهمد.

سوال: نظر حضرت عالی راجع به کتاب «مهج الدعوات» ابن طاووس چیست؟

آیت‌الله خوشوقت: کتاب دعاست دیگر، مرحوم شیخ طاووسی دعا می‌نوشت. هم باید دعا کنیم، هم باید کارهای دیگر بکنیم. همه‌اش دعا نشد. کتاب دعا را باز کنیم از اول تا آخر ورق بزنیم. این کار برای ما نیست. یکی از وظایف ما دعا کردن است، ما کارهای دیگر هم داریم. چه مقدار باید دعاکرد؟ اندازه‌ای که گفته‌اند، گفته‌اند بعد از نماز این دعا را بخوانید، بخوانید. هفته‌ای یکبار مثلا این دعا را بخوانید، اما هر روز از صبح تا شب بخواهید کل کتاب دعا را بخواهید ورق بزنید نه.

سوال: آیا روزه در روز تاسوعا مکروه است؟

آیت‌الله خوشوقت: روزه در عاشورا مکروه است.

سوال: نظر حضرت عالی درباره متن و سند زیارت ناحیه مقدسه چیست؟

آیت‌الله خوشوقت: خیلی سندش حکم نیست. متنش چه؟ اگر متنش بود خوب سندی هم برایش بود. آنجا یک اسم هایی برده شده که جای دیگری نیست.

سوال: مجتهد شدن در ادبیات لازم است؟

آیت‌الله خوشوقت: به اندازه‌ای که بتوانی وقتی احساس کردی اختلاف افتاده، خودت مطلب درست را تشخیص بدهی.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار