کد خبر:۱۶۴۲۴۲
ميزگرد دانشجويي «تجربيات 9 دي براي جنبش دانشجويي» - 3

خوجگي: حفظ دستاوردهاي 9 دي وظيفه جنبش دانشجويي است

عضو شوراي مركزي جنبش عدالتخواه دانشجويي با تاكيد بر اينكه حفظ دستاوردهاي 9 دي وظيفه جنبش دانشجويي است، گفت: جنبش دانشجويي به عنوان راوي حوادث گذشته، تجربيات و عبرت‌هاي آن را استخراج كند.
به گزارش خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، مهدي خوجگي در ميزگرد «دستاوردها و تجربيات جنبش دانشجويي در فتنه 88 و حماسه 9 دي» كه در محل اين خبرگزاري برگزار شد، با بيان اينكه تعاريف و درس‌هاي مختلفي را مي شود از حماسه 9 دي، اتخاذ كرد، گفت: با خواندن دست‌نوشته‌هاي كه آن روز با خود حمل مي كردند و شعارهايي كه مي دادند، مي توان متوجه شد كه مطالبه اصلي مردم در آن روز چه بود.

وي افزود: غيرت ديني مردم و بازگشت مردم به هويتي كه به دليل حضور نهادها و جايگاه‌هاي مانند احزاب كمي مورد غفلت قرار گرفته بود، حماسه 9 دي را رقم زد.

عضو شوراي مركزي جنبش عدالتخواه دانشجويي با بيان اينكه مردم با حضور خود نشان دادند كه در راه حفظ ارزش‌هاي ديني از غيرت ديني خود مايه مي گذارند و از آنها دفاع مي كنند، بيان كرد: مردم در حماسه 9 دي بي اعتمادي خود را به احزاب، گروه‌ها و جريان‌هاي سياسي، اعلام كردند و نشان دادند براي دفاع از ارزش‌ها و حفظ نظام خود به ميدان مي‌آيند.

خوجگي با تاكيد بر اينكه چند ماه فتنه‌اي كه كشور را در بر گرفته بود و حادثه عاشورا، نقطه‌اي بود كه نمي‌توان در يكي دو جمله تفسير كرد، گفت: مردم احساس كردند پس از حادثه روز عاشورا، تمام حرف‌هايي كه بايد زده مي‌شد، زده شده و درنتيجه تنها خود مي‌توانند با حضور خودشان قائله پيش آمده را فيصله دهند.
 
وي با بيان اينكه حماسه 9 دي و فتنه 88 بركات و دستاوردهاي براي نظام داشت، افزود: يكي از بركات‌هاي فتنه اين بود كه مردم متوجه شدند جايگاه‌هاي مانند احزاب نمي توانند مطالبات آنها را تامين كند و خود بايد براي بيان مطالبات خود به ميدان بيايند.

عضو شوراي مركزي جنبش عدالتخواه دانشجويي با اشاره به نقش جنبش دانشجويي در قضاياي رخ داده كه به حماسه 9 دي تبديل شد، گفت: اگر به هويت جنبش دانشجويي بازگرديم متوجه مي شويم وظيفه اصلي جنبش دانشجويي رساندن حرف‌هاي مردم به حاكميت است و جنبش دانشجويي اين مطالبه را به خوبي درك كرد و آن را به خوبي انجام داد.

خوجگي با اشاره به جايگاه دانشگاه در فتنه 88 و سوء استفاده دشمنان از فضاي آن براي ايجاد التهاب و آشوب اظهار داشت: جنبش دانشجويي بايد به خوبي تجربيات آن روز را به نسل آينده انتقال دهد و نبايد اجازه دهند واقعيت‌هاي آن روز توسط گروه‌هاي مختلفي كه دوستدار نظام نيستند، تحريف شود و حوادث را به نفع خود تعريف كنند.

وي ثبت خاطره و توليد مستندات و وقايع نگاري آن دوران را يكي از بهترين راه‌هاي انتقال تجربه روزهاي فتنه براي جنبش دانشجويي عنوان كرد و بيان داشت: جنبش دانشجويي از طريق ثبت اين وقايع مي تواند آن را براي آيندگان روايت كند.

عضو شوراي مركزي جنبش عدالتخواه دانشجويي با اشاره به ساخت فيلم «يزدان تفنگ ندارد» و برپايي فيلم جشنواره «عمار» افزود: از اين گونه  توليدات مي توان در جهت اهداف و آرمان‌هاي نظام و انقلاب بهره برد و تجربيات فتنه 88 را از طريق ابزارهايي مانند فيلم و نوشته در اختيار نسل آينده قرار داد.
 
خوجگي با تاكيد بر اينكه حفظ دستاوردهاي 9 دي وظيفه جنبش دانشجويي است، گفت: جنبش دانشجويي مي تواند به عنوان راوي حوادث گذشته و استخراج تجربيات و عبرت‌هاي آن، نقش موثري در آينده نظام و در مسير آرمان‌هاي انقلاب داشته باشد.

وي در ادامه سخنراني، به يكي از خاطرات خود در دوران فتنه در دانشگاه اشاره و تصريح كرد: يكي از فعاليت‌هايي كه در ايام فتنه رشد كرد، روي آوردن دانشجويان به مسائل هنري از قبيل كليب سازي، مستند سازي، داستان نويسي و خاطره نويسي بود.

عضو شوراي مركزي جنبش عدالتخواه دانشجويي با بيان اينكه اين گونه هنرها در آن زمان جايگاه خاصي در بين جنبش دانشجويي داشت، افزود: در آن زمان در دانشگاه علم و صنعت كه من تحصيل مي كردم، دوستان با ساخت شعرهاي مختلفي چون «منافق، منافق، ننگ به نيرنگ تو، خون جوانان ما مي چكد از چنگ تو» فضاي دانشگاه را تحت تاثير خود قرار دادند.

خوجگي ادامه داد: دانشكده‌هاي دانشگاه علم و صنعت در كنار هم قرار دارند و وقتي كه دانشجويان حزب اللهي و انقلابي اين شعر را همگي با هم مي خواندند و پا مي كوبيدند، فضاي دانشگاه مملو از صداي آنها بود.

وي با تاكيد بر اينكه نبايد فتنه 88 را مبدا تاريخ كشور قرار داد، بيان كرد: كساني كه به نوعي در فتنه حضور داشتند، قبل از آن نيز در عرصه‌هاي فرهنگي و سياسي سخناني را مطرح كرده بودند و نمي توان گفت فتنه شروع حضور آنها در عرصه‌هاي سياسي كشور بود.

عضو شوراي مركزي جنبش عدالتخواه دانشجويي با بيان اينكه برخي از مردودين فتنه، خود فتنه‌گر بودند، گفت: آنها از طريق دوستان خود در خارج از كشور جنگ رسانه‌اي تمام عياري را عليه كشور به راه انداخته بودند و در واقع از آرمان‌هاي اصيل نظام عدول كردند.

خوجگي با اشاره به نقش ساكتين در فتنه اخير كشور اظهار داشت: بعد از حادثه 9 دي، برخي از كساني كه با مردم همراه نبودند و قبل از فتنه موضع دوپهلو مي گرفتند، تلاش كردند از فضايي ايجاد شده سوء استفاده كنند و با شعارهاي انقلابي خود را موجه جلوه دهند.

وي با بيان اينكه برخي شعار بصيرت را مطرح مي كردند، اما در عمل برخلاف شعار جذب حداقلي و حداكثري عمل مي كردند، افزود: وقتي به آن دوران نگاه مي كنيم و به تحليل آن شرايط مي انديشيم، متوجه مي شويم آن چيزي كه در حوادث كشور و جريان سياسي كشور تاثيرگذار است، مشاركت مردم و حضور آنها در صحنه است.

عضو شوراي مركزي جنبش عدالتخواه دانشجويي با تاكيد بر اينكه نقش مردم در معادلات سياسي كشور بسيار تاثيرگذار و تعيين كننده است، بيان داشت: در حوادث گذشته و نهايتاً 9 دي، نقش مردم به صورت پررنگ‌تر و موجه‌تر مطرح شد و با حضور مردم در صحنه و گشايش گره فتنه به دست مردم، نقش آنها بيش از پيش در نظام اسلامي مورد تاكيد قرار گرفت.

خوجگي تاكيد كرد: مردم با حضور خود نشان دادند حاضرند جان خود را فداي ارزش‌هاي انقلابي كنند و از آن براي آينده نظام مايه گذاشتند.
  
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار