کد خبر:۱۶۵۳۶۹
رئيس پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي:
راهبري مديريت پژوهشي كشور در دست كارشناسان علوم انساني نيست
رئيس پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي با اشاره به ضرورت وجود افراد متخصص در راهبري پژوهش علوم انساني گفت: در حال حاضر اين راهبري به دست افرادي است كه كارشناس علوم انساني نيستند ولي داعيه راهبري جريان علوم انساني در كشور را دارند.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، دكتر آيتاللهي صبح امروز در دومين كنگره ملي علوم انساني در دفتر فرهنگ و ارزشهاي اسلامي در دانشگاه شهيد بهشتي تهران گفت: ما در علوم انساني انديشمندان برجستهاي داريم و اگر ميخواهيم رشد و تعالي علوم انساني در كشور محقق شود بايد تمام اين انديشهها را لحاظ كنيم ولي برخي عادت بدي دارند كه خود را نخبههايي ميدانند كه به تنهايي براي علوم انساني تصميم ميگيرند در صورتي كه بايد وحدتي ايجاد شود تا انديشه تمام افراد در ارتقاي علوم انساني لحاظ شود.
وي ادامه داد: بايد زمينهاي فراهم شود تا مجموعه افكار بديع انديشمندان علوم انساني مطرح و در رشد علوم انساني موثر باشد.
رئيس پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي گفت: ظرفيت كشور بايد به وسيله اساتيدي كه سرمداران علوم انساني كشور هستند به كار گرفته شود.
آيتاللهي افزود: انديشمندان علوم انساني نه تنها كمتر نيستند بلكه بيشتر هستند و ظرفيتي دارند كه ميتوانند علوم انساني را در جامعه جهاني مطرح كنند ولي ما بايد بتوانيم انسجامي ايجاد كنيم تا به اين هدف برسيم.
وي ادامه داد: كساني كه ميتوانند بين ظرفيت و نيازهاي ما رابطه برقرار كنند بايد قدرت مديريت داشته باشند و در پژوهشهاي كاربردي نيز فعال باشند.
رئيس پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي گفت: مديريت پژوهش در كشور بسيار موثر است و تبلور اين قدرت يكي از مشكلات در علوم انساني است، بايد راهكارهايي را در نظر بگيريم كه افرادي راهبر مديريت پژوهش علوم انساني را بر عهده بگيرند.
راهبري مديريت پژوهش علوم انساني به دست افرادي به جز كارشناسان علوم انساني است
آيت اللهي با اشاره به ضرورت وجود افراد متخصص در راهبري پژوهش علوم انساني گفت: در حال حاضر راهبري مديريت پژوهشي ما به دست افرادي است كه كارشناس علوم انساني نيستند ولي داعيه راهبري جريان علوم انساني در كشور را دارند.
وي گفت: همسانانگاري پژوهشهاي علوم انساني با علوم فني و غيره نيز يكي ديگر از مشكلات ماست به طوريكه افراد غير متخصص پژوهشهاي علوم انساني را با رشتههاي ديگر يكسان مينگرند.
رئيس پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي افزود: آفت بزرگ ديگر علوم انساني سادهانگاري اين علوم است به طوري كه افراد غير علوم انساني اين علوم را ساده نگريسته و به آن جزئي نگاه ميكنند.
تبديل علم به ثروت در علوم انساني معني ندارد
آيتاللهي علوم انساني را علم خاموش برشمرد و گفت: علوم انساني علوم خاموش است و تاثيرات عمقي و غيرظاهري دارد و نميتوان از پژوهشهاي اين علم انتظار تاثيرات ظاهري را داشت.
وي افزود: تبديل علم به ثروت كه شعار اكثر پژوهشهاي كشور در علوم مختلف است در علوم انساني چندان معني ندارد.
رئيس پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي اظهار داشت: علم انساني گاهي به عزت، گاهي به هنجار و گاهي به معنويت تبديل مي شوند و نميتوان براي آن مابهازاي اقتصادي تعريف كرد هر چند تبديل علم به ثروت نيز بايد در علوم انساني مورد توجه قرار بگيرد.
آيت اللهي گفت: شبكه ارتباطي بين علوم انساني و ساير علوم بايد تعريف شود تا راهبران علوم انساني در كشور دچار مشكل نشوند؛ زيرا در حال حاضر حتي در علوم انساني نيز برخي اساتيد شهرستاني با تهراني و تهرانيها با يكديگر رابطه ندارند ولي مديريت پژوهش بايد اين رابطهها را برقرار كند.
وي گفت: يكي ديگر از مشكلات كشور در بخش علوم انساني اين است كه ما شاخصهاي اخلاقي پژوهش را خوب تدوين نكرديم و بايد بتوانيم مجموعههاي اخلاقي در زمينههاي مختلف داشته باشيم تا تاثير عميقي در علوم انساني كشور ايجاد شود.
رئيس پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي گفت: ما بايد در علوم انساني به پژوهش اهميت بسياري دهيم و آموزشهاي ما بايد براي پژوهش باشد؛ زيرا در پژوهشها ما به رشد و باروري ميرسيم.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.