کد خبر:۱۶۵۶۵۳
با كلنگ خوردن بیمارستان جامع زنان در اصفهان؛
قول خانم وزیر به زنان ایرانی کلید خورد اما...
راه اندازی بیمارستانهایی مختص زنان قولی بود که دستجردی، نخستین سکاندار زن درعرصه سلامت کشور در آغازین روزهای کاری به بانوان ایرانی داده بود که تبدیل این وعده به مصوبه حدود دو سال به طول انجامید و اما حالا باید دید راه اندازی، تامین امکانات ...
گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ «بیمارستانی است بیمار محور نه پزشک محور به این معنی که هر بیمار در صورت بروز مشکل و مراجعه به بیمارستان می تواند پزشک مورد نظر خود را برای دریافت خدمات درمانی انتخاب کند، نه آنکه پزشک محور باشد و بیمار به اجبار خدمات درمانی خود را از پزشکان و کادر درمانی دریافت کند» این عبارت تعریفی مختصر از بیمارستان جامع زنان است که از حق مسلم زنان ایرانی حکایت می کند و البته از ابتدا نیز مورد تاکید وزیر بهداشت دولت دهم بوده است.
راه اندازی این بیمارستان ها به گفته دستجردی، وزير بهداشت یکی از راهکارهای اصلی برای اجرای هر چه بهتر قانون انطباق موازین شرعی در پزشکی است.
امروزه بسیاری از کشورهای غربی و شرق آسیا دارای بیمارستان های تخصصی و جامع زنان هستند و بخش تخصصی برای هر نوع بیماری و مراجعه راحت تر زنان وجود دارد بر همین اساس این توقع در ایران که کشوری اسلامی است قطعا دوچندان خواهد بود.
دکتر مرضیه وحید دستجردی، نخستین وزیر زنی است که سکان نظام سلامت کشور را به دست گرفته و شاید به همین دلیل بود که از ابتدا بر حق زنان برای دریافت خدمات درمانی از کادر پزشکی زن و همچنین راه اندازی بیمارستان های جامع زنان تاکید داشته است که البته با تمام تلاش های صورت گرفته امروز شاهد تقویت ارائه خدمات درمانی و تخصصی در بیمارستان های تخصصی زنان موجود و البته مصوبه هایی برای راه اندازی و گسترش این بیمارستان ها در سراسر کشور هستیم.
وی در این خصوص می گوید: بیمارستان جامع زنان باید با اولویت پاسخگویی نظام سلامت به زنان ایرانی راه اندازی شود تا زمانی که خانمی به بیمارستان مراجعه کرد و خواست که حرمت او رعایت شود این کار به بهترین نحو صورت گیرد.
وزیر بهداشت تاکید می کند: در حال حاضر نیمی از پزشکان متخصص که هر ساله برای گذراندن طرح خدمات قانونی خود به نقاط مختلف کشور اعزام می شوند، زن هستند و ما در حال حاضر نیروی لازم را برای این کار داریم و در صورتی که مساعدت سایر بخش ها باشد برنامه ریزی برای ایجاد حداقل یک بیمارستان جامع زنان در هر استان را می توانیم اجرایی کنیم.
راه اندازی بیمارستان های جامع زنان در حوزه ارائه خدمات عمومی ممکن است
در حالی که وزیر بهداشت از عدم کمبود نیرو برای اجرای این برنامه می گوید، دکتر انوشیروان محسنی بند پی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ضمن مثبت ارزیابی کردن راه اندازی این بیمارستان ها تاکید می کند: البته هنوز در برخی از فوق تخصص ها در زمینه نیروی زن مورد نیاز برای راه اندازی این بیمارستان ها دچار مشکل هستیم به طوریکه در مواردی چون جراحی های سنگین مغز و اعصاب و پیوند قلب تعداد جراحان و متخصصان زن در کشور کم است؛ لذا راه اندازی بیمارستان های جامع زنان در حوزه ارائه خدمات ژنرال و عمومی قطعا ممکن است؛ اما در حوزه برخی از تخصص ها با مشکل مواجه است.
وی می افزاید: در حال حاضر حدود نیمی از بیماران کشور را زنان تشکیل می دهند در حالی که در برخی از تخصص ها کمتر از نیمی از نیروها و پزشکان زن هستند در همین راستا برای اجرای هرچه بهتر این طرح باید تربیت نیروهای متخصص زن در تمامی حوزه ها نیز مورد توجه قرار گیرد.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس ادامه می دهد: راه اندازی این بیمارستان ها در دولت دهم در حد ارائه مصوبات بوده و در عمل بیمارستانی به این منظور احداث نشده است.
راه اندازی بيمارستانهاي جامع زنان گامی اساسی در راستاي اسلاميسازي محيطهاي عمومي و تكريم ارباب رجوع بوده و مورد تایید مسئولان و البته مردم قرار دارد و مهمترین نتیجه فعال سازی این بیمارستان ها رضایت بیماران زن از ارائه خدمات توسط پرسنل و پزشکان هم جنس خود است.
ملیحه مستوفی، بیماری که برای درمان زخم معده در بیمارستان نجمیه بستری شده است، از ارائه خدمات توسط پزشک، پرستار و حتی پرسنل خدماتی زن در این بیمارستان احساس رضایت کرده و می گوید: به دلیل ارائه خدمات توسط پرسنل زن در این بیمارستان احساس آرامش بیشتری دارم و در کنار رنج بیماری هیچ استرسی برای دریافت خدمات درمانی از پرسنل نامحرم ندارم.
وی تاکید می کند: دریافت خدمات از پزشک، پرستار و پرسنل زن، ضمن ایجاد آرامش در بیمار زن تحمل رنج بیماری را در وی افزایش می دهد.
در صورت تامین اعتبارات، بیمارستان مهدیه را به بیمارستان جامع زنان تبدیل می کنیم
دکتر حسن ابوالقاسمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص راه اندازی بیمارستان های جامع زنان می گوید: با توجه به فرهنگ جامعه ایران اسلامی راه اندازی بیمارستان هایی که زنان راحت تر در آن به دریافت خدمات درمانی بپردازند قطعا مفید خواهد بود.
وی می افزاید: بیمارستان های جامع زنان باید به عنوان الگویی در سراسر کشور اجرا شود تا مردم اختیار و حق انتخاب برای دریافت خدمات درمانی داشته باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه یک بیمارستان تخصصی زنان تحت پوشش این دانشگاه وجود دارد، تصریح می کند: در صورت تامین اعتبارات قطعا بیمارستان مهدیه را به بیمارستان جامع زنان که در آن تمامی خدمات تخصصی توسط پزشکان زن به مراجعه کنندگان ارائه شود، تبديل مي كنيم.
راه اندازی بیمارستان های جامع زنان در استان های بزرگ کشور تا سه سال آینده
دکتر سیدحسن امامی رضوی، معاون درمان وزیر بهداشت نیزدر خصوص برنامههای وزارت بهداشت برای گسترش بیمارستانهای تک جنسیتی زنان می گوید: راهاندازی یک بیمارستان ویژه زنان در هر استان از برنامه های وزارت بهداشت بوده که پیگیری های لازم در این خصوص نیز در حال انجام است.
وی افزود: در حال حاضر چهار بیمارستان نجمیه، میرزاکوچک خان، آرش و مهدیه در زمینه ارائه خدمات به زنان در تهران فعال هستند.
معاون درمان وزیر بهداشت تقویت بیمارستان ها تخصصی زنان موجود را از اقدامات وزارت بهداشت در دولت دهم دانسته و ادامه می دهد: در دانشگاه علوم پزشکی تهران پروژه گسترش بیمارستان میرزاکوچک خان و توسعه بیمارستان آرش در حال پیگیری است که نتایج بسیار مناسبی را به دنبال خواهد داشت.
امامی رضوی راهاندازی یک بیمارستان ویژه زنان در استان هاي بزرگ را از دیگر برنامه های این وزارتخانه برای تویسه بیمارستان های جامع زنان عنوان و اضافه می کند: روژه مربوط به این موضوع تعریف و اطلاعات لازم از سطح دانشگاههای علوم پزشکی جمعآوری شده است.
وی تاکید می کند: در حال حاضر بیمارستان های تخصصی زنان و زایمان تقریبا در اکثر مناطق کشور وجود دارد؛ اما مسئله اصلی ایجاد بیمارستان هایی برای ارائه تمامی خدمات درمانی و تخصصی به زنان است این امر نیز طی پروسه ای دو تا سه ساله در استان های بزرگ کشور اجرایی می شود.
معاون درمان وزير بهداشت اضافه می کند: راه اندازی بیمارستان های جامع زنان در کشور امری زمان بربوده و به تدریج صورت می گیرد؛ برهیمن اساس علاوه بر راه اندازی بیمارستان های جدید، اقدامات لازم برای توسعه بیمارستان های موجود نیز در دستور کار قرار گرفت تا این امر که از برنامه های وزارت بهداشت بوده تا حد امکان جامه عمل بپوشد.
بر اساس این گزارش، در حال حاضر بیمارستان های آرش، نجمیه، مهدیه و میرزا کوچک خان در تهران به ارائه خدمات درمانی به بانوان می پردازند که تمامی آنها در دولت های قبل از دولت دهم راه اندازی شده اند البته اکثرا در این بیمارستان ها تنها خدمات درمانی زنان و زایمان ارائه می شد و اقدام وزارت بهداشت در این دولت نیز تکمیل نیروهای تخصصی و بازبینی و بازسازی این مراکز درمانی برای ارائه خدماتی بیش از خدمات تخصصی زنان و زایمان به مراجعه کنندگان بوده است.
لازم به ذكر است، بیمارستان نجمیه یکی از مراکز درمانی تخصصی و فوق تخصصی شهر تهران است که خدمت تشخیصی-درمانی بستری و سرپایی به مراجعه کنندگان به ویژه بانوان و کودکان ارائه می کند و از امتیازات ویژه این بیمارستان اجرای کامل انطباق امور پزشکی با موازین شرعی است.
همچنین، این بیمارستان شامل بخش هاییی چون؛ زنان، زایمان، نوزادان، NICU، داخلی، ICU، جراحی، اتاق عمل، بخش های پاراکلینیک اوژانس، رادیولوژی، ماموگرافی، سونوگرافی، آزمایشگاه، پاتولوژی مجهز، بانک خون، فیزیو تراپی، آندوسکپی، اسپیرومتری، بخش نوار عصب و عضله و لیزرپوست است که در تمامی تخصص ها پزشک زن برای ارائه خدمات موجود می باشد.
بیمارستان آرش از سال ها پیش در خدمت بانوان ایرانی برای ارائه خدمات زنان و زایمان احداث شده و امروز بسیاری دیگر از خدمات بهداشتی درمانی تخصصی مورد نیاز زنان را نیز ارائه می دهد.
این بیمارستان در سال 1350 تاسیس شده و شامل بخش هایی چون؛ ICU، جراحي زنان و زايمان، لاپاراسكوپي، جراحي عمومي، نوزادان، داروخانه، آزمايشگاه باليني و پاتولوژي است.
بیمارستان میرزا کوچک خان نیز هم اكنون با كادري مجرب در زمينه هاي بیماری های زنان و زایمان، نازايي و IVF، پره ناتالوژي، لاپاراسكوپي و انكولوژي زنان در خدمت جامعه بوده و يكي از ويژگي هاي مهم آن ارائه خدمات توسط اساتيد خانم مي باشد.
در حال حاضر دانشجويان پزشکی، كارورزان و دستياران تخصصي زنان و زایمان، فلوشيپ نازايي وIVF و پره ناتالوژي زير نظر اعضاي هيئت علمي در اين بيمارستان آموزش مي بينند.
همچنین، علاوه بر رشته تخصصی زنان و زایمان دستیاران پاتولوژی، رادیولوژی و بیهوشی نیز دوره آموزشی را در این مرکز می گذرانند و این بیمارستان امروز پاسخگوي بسياري از نيازهاي بهداشتي و درماني خانم ها مي باشد.
بیمارستان مهدیه بيمارستاني دانشگاهی – آموزشی است كه در سال 1362 با ظرفيت 300 تخت ثابت، تأسيس و تخصص هايی چون کودکان٬ زنان و زایمان٬ جراحی و ICU در این بیمارستان توسط متخصصان زن ارائه می شود.
روز گذشته دکتر دستجردی ضمن زدن کلنگ بیمارستان جامع زنان اصفهان به زمین از اقدام 11 دانشگاه برای احداث این بیمارستان ها خبر داد اما مسئله اصلی این است که تبدیل این قول خانم وزیر به مصوبه و اقدام دانشگاه ها برای راه اندازی این بیمارستان ها حدود دو سال زمان برده است و باید دید راه اندازی، تامین امکانات، اعتبارات و نیروی انسانی مورد نیاز و در نهایت ارائه خدمت در این بیمارستان ها چند سال زمان می خواهد؟
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.