لزوم راه اندازي مركز ملي تحقيقات علمي كشور
دكتر احمد مسعود در گفتوگو با خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، مديريت پژوهش را وظيفه اصلي مركز ملي تحقيقات علمي كشور دانست و اظهار داشت: اين مركز ميتواند به تناسب نيازهاي جامعه و با همكاري دانشگاههاي مختلف، نقشه پژوهشي كشور را تدوين كند.
وي جلوگيري از موازي كاري در فعاليتهاي علمي و پژوهشي را يكي از مزاياي راه اندازي اين مركز عنوان و تصريح كرد: متاسفانه در حال حاضر دهها مركز تحقيقاتي با وجود محدوديت منابع مالي، پژوهشهاي تكراري انجام ميدهند.
اين استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران همچنين گفت: مركز ملي تحقيقات علمي ميتواند با استفاده از كارشناسان و محققان خود ضمن تعيين نيازهاي پژوهشي از موازي كاري و انجام پژوهشهاي تكراري جلوگيري كند.
مسعود استفاده از نخبگان علمي ايراني مقيم خارج را يكي از راههاي ارتقاي علمي جامعه عنوان و تصريح كرد: فراهم آوردن امكانات محدود و حداقلي براي يك زندگي و برخورداري از حقوق و درآمد مناسب از نكات اصلي در جذب نخبگان است.
وي همچنين گفت: يك نخبه بايد بتواند در فضاي فيزيكي مناسب با برخورداري از امكانات پژوهشي و بدون اينكه درگير بوروكراسيهاي اداري شود به فعاليت علمي بپردازد.
اين استاد دانشگاه نبود امنيت شغلي را يكي از دغدغههاي نخبگان علمي كشور دانست و گفت: نخبه اي كه صرفاً بر اساس يك قرارداد موقت در فعاليت علمي – تحقيقاتي به كار گرفته ميشود، عملاً بعد از پايان پروژه بيكار و سرگردان ميماند.
مسعود با بيان اينكه برخورداري از حقوق و فضاي فيزيكي مناسب تحقيق تنها بخشي از اولويتهاي جامعه در جذب يك نخبه است، اظهار داشت: عملكرد دستگاههاي اجرايي، نحوه تدوين قوانين و مقررات و بخشنامههاي اداري بايد با منافع ملي كشور و حمايت از حقوق نخبگان منطبق باشد.
وي ضمن تاكيد بر عدم برخورد گزينشي با قوانين و مقررات گفت: متاسفانه گاهي با وجود جذب موفق نخبگان علمي، برخي قوانين و مقررات به شكل ديگري آن نخبه را طرد ميكنند.
استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران در ادامه بيان داشت: فعاليت دستگاههاي اجرايي كشور و نحوه تدوين قوانين و مقررات بايد در راستاي حمايت از محققان و منافع ملي كشور باشد.
مسعود تلاش براي حفظ نخبگان داخلي را يكي از ضرورتهاي علمي كشور دانست و خاطرنشان كرد: متاسفانه اگرچه در حال حاضر تلاشهاي فراواني براي بازگرداندن نخبگان علمي مقيم خارج صورت ميگيرد، ولي بسياري از نخبگان داخل كشور با امضاي قراردادهاي علمي كلان جذب خارج ميشوند./انتهاي پيام/