دبیرکل جمعیت فدايیان اسلام با تأکید بر اینکه شهید نواب صفوی در فکر تشکیل حکومت جهانی اسلامی بود، اقدامات و فعالیتهای فرهنگی وی را در این راستا تبیین کرد.
محمدمهدی عبدخدایی در گفتوگو با خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، به مناسبت سالگرد شهادت نواب صفوی، با اشاره به شیوه خاص این شهید در فعالیتهای سیاسی گفت: ترور کردن یک واژه خارجی مي باشد و مفهوم آن ایجاد ترس و وحشت است؛ البته واژه ترور در فدايیان اسلام معنی و مفهوم متفاوتی را در بر میگیرد و باید مفهوم خاص آن را با توجه به موقعیت معنی کرد.
دبیرکل جمعیت فدايیان اسلام در ادامه با استناد به جملات شهید نواب صفوی گفت: ما ترور نمیکنیم، بلکه محکمه اسلامی افراد خائن را به جرم خیانت به کشور و مواریث اسلامی محکوم به مرگ کرده و به همین علت فدايیان اسلام، آنها را به هلاکت رسانده است.
وي در ادامه خاطرنشان کرد: آیت الله طالقانی در 4 اسفند سال 1357 از عملکرد فدايیان اسلام دفاع کرده و به عنوان یک اقدام انقلابی از آن تجلیل کردند.
عبدخدایی در ادامه افزود: وقتی دشمن در لباس نخست وزیر به مردم حمله میکند و بر روی مردم اسلحه میکشد وظیفه ما دفاع کردن از حیثیت ملی و مواریث اسلامی است؛ شهید نواب صفوی در اصل با کشتن هژیرها، كسرویها و رزم آرا ها، در جهت استقلال ملی ایران تلاش کردند.
دبیرکل جمعیت فدايیان اسلام با اشاره به افکار ضد اسلامی و ایرانی هژیر و رزم آرا گفت: هژیر نماینده انگلیس در فراماسونری بود و رزم آرا با بیان وقیحانه ای در مجلس خطاب به ملت ایران گفته بود که ملت ایران نمیتواند بلبرینگ بسازد.
وی در تبیین این مسئله که امام خمینی به عنوان یک مرجع اقدامات فدايیان اسلام را مورد تأیید قرار داده است یا خیر، گفت: مراجع بزرگ تشیع در سال 1334، آیات عظام سید محمدتقی خراسانی، بروجردی و صدر بودند و مرجعیت امام خمینی در سال 1340 تصویب شده است؛ یعنی در سال 1334 امام خمینی به عنوان یک مرجع مطرح نبودند، افزون بر آن که فدايیان اسلام مقلد آیت الله صدر بودند.
نواب صفوی در فکر تشکیل حکومت جهانی اسلامی بود
عبدخدایی با تأکید بر اینکه شهید نواب صفوی در فکر تشکیل حکومت جهانی اسلامی بوده است، اقدامات و فعالیت های فرهنگی وی را در این راستا تبیین کرد و گفت: نهضت استقلالطلبي بعد از شهريور سال 1320 در كشورهاي عربي، مصر و تركيه ايجاد شده بود که يكي از نمونههاي آن تشكيل گروه اخوانالمسلمين بعد از جنگ جهاني دوم است.
دبیرکل جمعیت فدايیان اسلام افزود: شهيد نواب صفوي به عنوان مهمان و سخنران در كنفرانسهاي اسلامي شركت ميكرد و نطقهاي بينظير و پرمغز وي نه تنها باعث تحركات شديد در سطح منطقه ميشد، بلكه به اشاعه فرهنگي نيز منجر مي گرديد.
وي با اشاره به تاثير گسترده سخنراني ضد انگليسي نواب صفوي در بهمن سال1332 در دانشگاه الفواد قاهره گفت: نواب جملات خاصی داشت از جمله اینکه گفته است اگر بخواهيد نهضت فلسطين پيروز شود بايد به اسلام پناه ببريد و با شعار «النجيب الي الكانال» به ملي كردن كانال سوئز اشاره كرد.
عبدخدايي با تاكيد بر اينكه نواب صفوي به حكومت جهاني اسلامي معتقد بود، گفت: بايد توجه داشت كه نواب براي هر دولت استقلال خاصي قائل بود.
کمک آيتالله بروجردي به شهيد نواب صفوی
دبیرکل جمعیت فدايیان اسلام گفت: آيتالله بروجردي با هديه كردن مبلغ 2000 تومان (كه در آن زمان ارزش بسيار زيادي داشته است؛ چرا كه قيمت سكه 60 تومان بود) به شهيد نواب، در صدد كمك كردن به فعاليتهاي فداييان اسلام برآمده بود.
وي در ادامه در توضيح انتقال پيكر شهيد نواب صفوي از مسگرآباد به قم گفت: اين اقدام در سال 1348 با اجازه آيتالله مرعشي نجفي صورت گرفت و اين عمل در شرايط بسيار سخت و خفقان انجام شد و دوستان تنها موفق به انتقال پيكر شهيد نواب صفوي شدند و به انتقال دو تن از دوستان ديگر قادر نشدند.
عبدخدايي در پايان گفت: شهيد نواب صفوي تجلي آيه «اشدا علي الكفار رحماء بينهم» بود، وي از نظر تقوا، اخلاق، سخاوت و عاطفه انساني بينظير بود و خصوصيات يك انسان وارسته در وي جمع شده بود، با اين حال با كساني كه سعي در از بين بردن استقلال كشور داشتند برخورد كوبنده و قاطع داشت.