کد خبر:۱۶۸۷۶۸
بازخوانی پیام‌های امام(ره) به کنگره‌های سالیانه حج؛

از حج آمریکایی تا حج ابراهیمی

مسَلَّم، حج بی روح و بی تحرک و قیام، حج بی برائت، حج بی‌وحدت و حجی که از آن، هدم کفر و شرکت برنیاید، حج نیست.
گروه دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»؛
 
از رنجی که می‌بریم؛ رنج حج بی‌حاصل

به راستی فلسفه حقیقی حج، آین آئین بزرگ امت اسلام چیست؟ چرا مسلمانان باید همه ساله بخش زیادی از وقت و مال خود را صرف انجام این مراسم بنمایند؟
 
در ابتدای امر آسان‌ترین پاسخ این است که بگوییم حج مراسمی است عبادی و پرداختن به این سئوالات را مصادیق تعمق بی‌جا بدانیم، اما به راستی اگر فلسفه حج، عبادت فردی است، مگر بقیه احکام اسلام و واجبات یومیه پاسخ‌گوی ارتباط ما با خدا نیست؟ و مگر ما نمی‌توانیم هر یک بدون هیچ حرجی به برپایی این مراسم در زمان خاص از سال در کشورهای خود دست بزنیم؟

اما با کمی تامل در اندیشه‌های امام خمینی (ره) در می‌یابیم که حج در اندیشه‌ ایشان تبلور معنویت، وحدت، قیام امت اسلام در قالب تشکل امت واحده و برائت از تمامی جریان کفر و نفاق و ظلم و تزویر است. حال که در ایام برپایی این کنگره عظیم انسانی - اسلامی هستیم، برای آنان که نمی‌دانند یا غافلند که حج چیست، سخنان امام خمینی (ره)، این احیاگر حج ابراهیمی پیرامون فلسفه واقعی حج را از لابه‌لای صحیفه مهجور انقلاب بیرون کشیده‌ایم.

 مسلمین در مکه انگار غریبه هستند!

اجتماعات می‌شود و از اجتماعات نتیجه گرفته نمی‌شود، مجتمع می‌شوند مسلمین در مکه مکرمه و در مواقف، لکن مثل این‌که از هم جدا هستند و غریبه هستند! (1)
 
غایت حج؛ قیام مسلمانان برای مصالح توده‌های مستضعف

خداوند تعالی سرّ و انگیزه حج و غایت قراداد کعبه و بیت الحرام را، نهضت و قیام مسلمانان برای مصالح ناس و توده‌های مستضعف جهان ذکر می‌فرماید. (2)

 دست‌های جنایتکار اطراف برای کوبیدن بعد سیاسی

فلسفه حج؛ یکی از فلسفه‌های بزرگ حج قضیه بعد سیاسی اوست، که دست‌های جنایتکار از همه اطراف برای کوبیدن این بعد در کار هستند و تبلیغات دامنه‌دار آن‌ها مع الاسف در مسلمین هم تأثیر کرده است که مسلمین سفر حج را بسیاری‌شان یک عبادت خشک و خالی، بدون توجه به مصالح مسلمین می‌دانند. (3)
 
حج زنده و کوبنده حج مقبول است

مسلمین باید در حج وقتی که می‌روند یک حج زنده، یک حج کوبنده، یک حجی که محکوم کنند این شوروی جنایت‌کار و آن آمریکای جنایت کار را یک هم‌چو حجی، حجی است که مقبول است. (4)

 برائت خدا و رسول در روز حج

خدای تعالی و رسول عظیم الشان صلی الله علیه و آله در روز حج بزرگ ندا دادند و فریاد سردادند که خدا و رسول بریّ هستند از مشرکان:

«و اذان من الله و رسوله الی الناس یوم الحج الاکبر ان الله بریء من المشرکین و رسوله»؛ در آن روز خط آمریکا و آخوندهای درباری تامین کننده منافع شیطان بزرگ نبودند که فتوا دهند- العیاذ بالله- خدا و رسول برخلاف مناسک حج دستور داده و عمل می‌کنند، و باید حج از این مسائل به دور باشد.

روزی که ولی الله الاعظم، امام عصر (عجل الله تعالی فرجه) ظاهر شوند و در کعبه ندای عدالت سر دهند و برخلاف ظالمان و کافران فریاد کشند، همین آخوندها هستند که او را تکفیر کنند و از ستم‌گران پشتیبانی نمایند. (5)

 فریاد برائت از مشرکان؛ عبادت الی الابد

فریاد برائت از مشرکان مخصوص به زمان خاص نیست، این دستور است و جاوید، در صورتی که مشرکان حجاز منقرض شده‌اند و  «قیام ناس» مختص به زمانی نیست و دستور هر زمان و مکان است و در هر سال در این مجمع عمومی بشری از جمله عبادات مهم است الی الابد. (6)
 
بدون برائت، حج ما حج نیست

ممکن نیست حجاج ما به حج بروند و دست به تظاهرات علیه استکبار جهانی نزنند، اصولاً برائت از مشرکین از وظایف سیاسی حج است و بدون آن، حج ما حج نیست. آل سعود بدانند اگر غیر از این عمل کنند، در مقابل تمام مسلمین دنیا ایستاده‌اند و اگر صحیح و درست عمل کنند به نفع خودشان است. (7)
 
 حجی که از آن هدم کفر و شرکت برنیاید حج نیست
 
مسَلَّم، حج بی روح و بی تحرک و قیام، حج بی برائت، حج بی‌وحدت و حجی که از آن، هدم کفر و شرکت برنیاید، حج نیست. (8)

 لزوم برپایی تظاهرات اعلان برائت از مشرکان

اعلان برائت از مشرکان که از ارکان توحیدی و واجبات سیاسی حج است، باید در ایام حج به صورت تظاهرات و راهپیمایی با صلابت و شکوه هر چه بیشتر و بهتر برگزار شود و حجاج محترم ایرانی و غیرایرانی با هماهنگی کامل در کلیه مراسم شرکت نمایند و فریاد کوبنده برائت از مشرکان و ملحدان استکبار جهانی و در رأ‌س آنان آمریکایی جنایت‌کار را در کنار  خانه توحید، طنین اندازند و از ابراز بغض و کینه خود نسبت به دشمنان خدا و خلق غافل نشوند. (9)

برائت تجدید میثاق مبارزه و تمرین تشکل مجاهدان

اعلان برائت در حج، میثاق مبارزه و تمرین تشکل‌ مجاهدان برای ادامه نبرد با کفر و شرک و بت پرست‌ها است و به شعار هم خلاصه نمی‌شود که سرآغاز علنی ساختن منشور مبارزه و سازماندهی جنود خدای تعالی در برابر جنود ابلیس و ابلیس صفتان است و از اصول اولیه توحید به شمار می‌رود و اگر مسلمانان در خانه ناس و خانه خدا از دشمنان خدا اظهار برائت نکنند، پس در کجا می‌توانند اظهار نمایند؟ و اگر حرم و کعبه و مسجد و محراب، سنگر و پشتیبان سربازان خدا و مدافعان حرم و حرمت انبیاء نیست، پس مأمن و پناهگاه آنان در کجاست؟ اعلان برائت مرحله اول مبارزه و ادامه آن مراحل دیگر وظیفه ما است. (10)
 

پی‌نوشت:

 

1- صحیفه امام(ره)، جلد 9، صفحه 339

2- صحیفه امام(ره)، جلد 15، صفحه 169

3- صحیفه امام(ره)، جلد 18، صفحه 51

4- صحیفه امام(ره)، جلد 18، صفحه 53

5- صحیفه امام(ره)، جلد 19، صفحه 24

6- صحیفه امام(ره)، جلد 20، صفحه 94

7- صحیفه امام(ره)، جلد 21، صفحه 22

8- صحیفه امام(ره)، جلد 21، صفحه 78

9- صحیفه امام(ره)، جلد 20، صفحه 314

10- صحیفه امام(ره)، جلد 20، صفحه 314

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار