کد خبر:۱۶۸۹۰۹
گفت و گوي تفصيلي سليمي نمين با «خبرگزاري دانشجو»-2

مديران رسانه‌ملي از جاسبي رشوه گرفتند/زيباكلام معتقد است دانشگاه‌آزاد توسعه سياسي ايجاد كرده!/ باند خانوادگي جاسبي چه كساني‌اند؟

مدير مركز تدوين و مطالعات تاريخ معاصر گفت: يكي از مشكلات اساسي ما اين بود كه بعضي از مديران رسانه‌ها هم از آقاي جاسبي رشوه دريافت كردند؛ آقاي جاسبي بعضي از مديران رسانه‌ ملي و برخي در رسانه‌هاي مكتوب را هم وارد رشوه‌دهي و رشوه‌گيري كرده بود.
عباس سليمي نمين در گفت و گو با خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، با بيان اينكه جاسبي فساد را به بدنه نظام تزريق كرد عنوان كرد: اگر چنين فردي در نظام جمهوري اسلامي مجازات نشود، ساير متخلفان هم تصوي مي كنند كه مي توانند همانند جاسبي به صورت سازمان يافته شبكه اي از فساد را طراحي و هدايت كنند.
 
خبرگزاري دانشجو: تاثير محاكمه جاسبي در جامعه چه خواهد بود؟
 
سليمي نمين: كسي كه منشا اين فساد است اگر از سوي مردم رها شود منشا گسترش فساد از سوي كساني كه تمايل به فساد دارند خواهد شد وقتي براي مردم بين شد كه كسي داراي فساد است ولي محاكمه نشد ديگر افراد متخلف مي‌گويند پس ما هم مي‌توانيم سازمان‌يافته و هدفمند و به صورت شبكه‌اي فساد كنيم و از قانون كاملا بري خواهيم شد.
 
كاري كه جاسبي كرد به صورت شبكه‌اي، هدفمند و برنامه‌ريزي شده بود كه اين مفاسد را به نظام تزريق كرد. وقتي يك زمين را از يك فرد روستايي به زور مي‌گيرد به جاي آنكه با آقاي جاسبي برخورد كنند روستايي به عنوان كسي كه در زمين دانشگاه آزاد ورود غير قانوني كرده را به زندان مي‌اندازند.
 
*درخواست مردم براي برگرداندن 400 ميليارد تومان را رباخواري عنوان مي كنند
 
وقتي در گراش و لار 400 ميليارد تومان را از مردم مي‌گيرند و به مردم بر نمي‌گردانند، مردم را تهديد مي‌كنند كه چون براي سود اين پول را به عامل آقاي جاسبي داديد اگر شكايت كنيد رباخوار محسوب مي‌شويد. بايد افرادي مثل جاسبي محاكمه شوند تا درس عبرتي براي ديگران شود و بدانند كه اگر بروند زير عباي شخصيت‌هاي بزرگ و يا زد و بند كنند و يا شبكه و باند فساد ايجاد كنند باز هم قانون گريبان آنها را مي‌گيرد.
 
در بخش بنگاه اقتصادي و سياسي آقاي جاسبي كه يكي از بزرگ‌ترين زمين‌خواران كشور محسوب مي‌شود و در فضاي ايثار و از خودگذشتگي رشوه‌خواري را در كشور ترويج مي‌دهد و اينكه بسياري از اموال دانشگاه را به نام خود و همسرش كرده و بسياري از ظلم‌هايي كه به دانشجويان كرده و اسنادي موجود است كه آقاي جاسبي پول‌هاي شهريه را از واحدهاي مختلف به صورت غير قانوني خارج مي‌كرد نامه‌هاي آن موجود است كه چطور با بانك‌ها مراوده‌اي عمل مي‌كرد.
 
به فلان بانك و شعبه‌اي از دانشگاه آزاد كه بايد مثلا دو امضا رئيس دانشگاه و رئيس مالي اداري دانشگاه حق امضا دارند جاسبي دستور مي‌دهد چند ميليارد از آن به حساب شخصي من حساب زبرجد بريزيد بايد براي تك‌تك اين تخلفات محاكمه شود و قطعا دير يا زود محاكمه مي‌شود و براي اينكه اين محاكمه عادلانه صورت بگيرد اولين چيزي كه ملت بايد مطالبه كندن اين است كه تحقيق و تفحصي كه در مجلس هفتم از قوه قضائيه صورت گرفت اما تاكنون از دانشگاه آزاد صورت نگرفته صورت گيرد.
 
*آقاي مرتضوي عامل جاسبي بود
 
البته ما اسناد و مداركي داريم كه به قوه قضائيه ارائه خواهيم كرد قبلا هم ارائه كرديم كه آقاي مرتضوي چون عامل جاسبي بود آنها را مخدومه كرد و البته افراد ديگري هم هستند كه در قوه قضائيه وارد اين رشوه‌دهي‌ها و رشوه‌گيري‌ها شدند.
 
بعد از تحولاتي كه در قوه قضائيه صورت گرفت اين امكان را فراهم كرده كه پرونده‌ها را به قوه قضائيه ارائه دهيم.
 
در دانشگاه آزاد يك باند خانوادگي حاكم است برادر آقاي جاسبي، پسر برادر آقاي جاسبي، پسر آقاي جاسبي، برادر خانم آقاي جاسبي، عباس‌پور كه توانسته بود چندين سال وي را در راس كميسيون‌‌ آموزش عالي مجلس نگه دارد و در واقع هر نوع نظارتي را از دانشگاه آزاد متوقف كند.
 
اين‌ها به صورت باندي تخلفات بسياري را داشتند و اين بحث به طور جدي مطرح است كه پول‌هاي كلان را از كشور خارج كرد و من يك مورد آن را خبر دارم كه يك شركت در كانادا به نام پوينت ايجاد كردند و بايد مشخص شود كه اين پول‌هايي را رفته كانادا و به اين شركت را تاسيس كرده آيا‌ پول‌ بچه‌هاي ما است كه با سختي شهريه‌هاي آن را پرداخت كردند يا نه.
 
خبرگزاري دانشجو: آيا ممكن است مثل آقاي خاوري، جاسبي از كشور خارج شود و ديگر برنگردد؟
 
سليمي نمين: اين بار هوشياري‌ها و آگاهي‌هاي در ملت ايجاد شده است ضمن اينكه آقاي جاسبي كه از دانشگاه آزاد كنار گذاشته شده، ترس و وحشتي كه از جو پلسي به ويژه از طرف حراست دانشگاه اين جو را ايجاد كرده بود كه همه چيز را شنود مي‌كرد و جنايات و پرونده‌سازي‌هاي هولناكي را در اين زمينه ايجاد كرده بود مانند پرونده‌سازي براي معاون مالي – اداري كه واقعا به وقيحانه‌ترين شكل ممكن انجام شد براي آقاي خواجه پيري، كه در اعتراض به خروج پول‌ها از دانشگاه بود صورت گرفت.
 
*آقاي مرتضوي به معاون مالي- اداري جاسبي دستبند زد
 
بعد ها به كمك آقاي مرتضوي به وي دست‌بند بزنند و بعد سي‌دي‌هاي مستهجن در اتاق وي بگذارند و آبروي وي را از بين ببرند. باعث مي‌شود كه هر كدام از اين پرونده‌ها زنداني‌هاي طويل‌المدت براي جاسبي فراهم كند.
 
بستن دهان منتقدان و خفه كردن كساني كه مصالح عمومي را مطالبه كردند و امر به معروف و نهي از منكر كردند بحث بسيار گسترده‌اي است كه جاسبي به خاطرآنها محاكمه خواهد شد.
 
خبرگزاري دانشجو: پرونده‌هاي فروش سوالات و زمين‌خواري و پرونده‌هايي از اين قبيل كه عنوان كرده بوديد كه اين پرونده‌ها را در اختيار قوه قضائيه قرار مي‌دهم تكليف اين پرونده‌ها چيست؟
 
سليمي نمين: اگر رسانه‌ها اين قضيه‌ها را پيگيري كنند پرونده‌ها زياد است. برخي از پرونده‌ها در دست ماست كه از طريق كارمندان دانشگاه در اختيار ما قرار گرفته يك‌سري از پرونده‌ها را دكتر زاكاني در اختيار داردكه رئيس كميسيون تحقيق و تفحص بوده.
 
صرف‌نظر از اين‌ها از اين به بعد انفجار اطلاعات صورت خواهد گرفت زيرا همه كساني كه در دانشگاه آزاد وحشت داشتند كه كمترين حرفي را در ارتباط با مفاسد آقاي جاسبي مطرح كنند، حالا انفجار اطلاعات خواهند داشت.
 
*مديران رسانه ملي از جاسبي رشوه گرفتند
 
يكي از مشكلات اساسي ما اين بود كه بعضي از مديران رسانه‌ها هم از آقاي جاسبي رشوه دريافت كردند بعضي از افراد در رسانه‌ ملي و برخي در رسانه‌هاي مكتوب كه آقاي جاسبي آنها را هم وارد رشوه‌دهي و رشوه‌گيري كرده بود.
 
مثلا آقاي صادق زيبا كلام چون قبلا وارد يك رشوه‌دهي و رشوه‌گيري با جاسبي شده بود، در دانشگاه فرياد مي‌زد كه آقاي جاسبي بسيار قهرمان است اما وقتي ديد كه در حال رفتن است فرياد زد كه جاسبي ديكتاتور است كه در دانشگاه آزاد پادگان درست كرده بود.
 
اين خود مبين اين است كه آقاي زيباكلام كه به عنوان نماينده جاسبي در برابر ما ايستاد و گفت كه جاسبي توسعه سياسي ايجاد كرده و حالا كه جاسبي در حال رفتن است او را ديكتاتور مي‌خواند.
 
منافعي از آقاي جاسبي به زيباكلام نخواهد رسيد و از اين پس از اين اطلاعات فراوان به دست خواهد آمد. من هم تاكنون دونامه به آقاي آملي لاريجاني نوشتم كه هر نامه يك پرونده بوده است.
 
خبرگزاري دانشجو: پشتيبان اصلي آقاي جاسبي كه عامل ماندگاري 30 ساله وي شد چه يا چه چيزي بود؟
 
سليمي نمين: يك اشتباه فاحش در سال 63 رخ داد و از اين پس از اين اطلاعات فراوان به دست خواهد آمد. هيئت موسس دانشگاه آزاد به آقاي هاشمي تفويض اختيار كرد. اما آقاي هاشمي از همه بيشتر اشتغالات داشت و يك بار هم نظارت مالي بر دانشگاه آزاد نكرده بوده در هر آقاي هاشمي در خاطراتش يك جا هم نگفته كه فلان گروه را به عنوان بازرس مالي به دانشگاه آزاد فرستادم.
 
*تفويض اختيار به آقاي هاشمي رفسنجاني تخلف بود
 
 در سال 60 برخي مسئولين يك تخلف انجام دادند و تفويض اختيار انجام دادند و در اثر آن هيچ نظارتي نداشتند گر چه شرعا مسئول بودند زيرا اين اختيارات قابل تفويض نيست.
 
ملت به مسئولان وقت اعتماد كردند، آقاي هاشمي هم به هيچ وجه نظارتي بر دانشگاه آزاد نداشت.
 
آقاي جاسبي از اعتبار اين افراد سوءاستفاده كرده اما خود نيز برنامه دقيقي چيده است و با توجه به شناخت ما از خارج كشور وي و اينكه با وي در دانشگاه انگلستان هم دوره بودم، وي هيچ تعلق خاطري به انقلاب نداشت و من معتقدم كه با يك برنامه دقيق وارد كشور شد تا يك مفسده را در كشور ايجاد كند.
 
*حزب موتلفه براي جاسبي سكوي پرش بود
 
 كسي كه هيچ تعلقي به انقلاب نداشت به يك باره طرفدار انقلاب شد و خود را در حزب موتلفه پنهان كرد و عضو شوراي مركزي موتلفه شد در حالي كه اعتقادي به اين انقلاب نداشت موتلفه يك پناهگاه و سكوي پرتابي شده براي افراد مختلف در حزب موتلفه پيش از اين بزرگان و ايثاگراني بودند اما به دليل كهولت آقاي عسگر اولادي كه فرد بسيار خوبي است فرصتي براي افراد مختلف ايجاد كرده كه در آنجا جمع شوند.
 
آقاي جاسبي عضو شوراي موتلفه شد در حالي كه هيچ اعتقادي به آن نداشت. آقاي جاسبي به صورت يك فرد يك برنامه‌ريزي دقيق داشت تا نهادهاي نظارتي كوشر را خنثي كرده و به هم ريختگي در مديريت كشور ايجاد كرده و دنياگرايي را در كشور ترويج دهد و در شرايطي كه امام و رهبري فرياد مي‌زدند كه مسئولان دنبال دنياگرايي نباشيد و در فرصتي كه در اختيار داريد در خدمت مردم باشيد، وي بر عكس اينگونه رفتار مي‌كرد كه نماينده مجلسي كه وارد مجلس شده‌اي در اين فرصت مشكل مدرك تحصيلي خود و همسر و فرزندان و خويشاوندانت را حل كن.
 
درست در برابر رهنمودهاي رهبري براي سالم‌سازي كشور عمل مي‌كرد. مقامات قوه قضائيه و مجريه و مسئولان را با محمل‌هاي عادي‌سازي كه در اختيار دارد به دنياگرايي دعوت مي‌كرد پس نبايد بگوييم كه آقاي جاسبي مقصر نيست و در اين فضا به خاطر مسامحه‌كاري و مصلحت‌جويي‌ ما باعث شده كه رشد پيدا كند.
 
خبرگزاري دانشجو: هيچ عملكرد مثبت در اين مديريت 30 ساله جاسبي وجود دارد؟
 
سليمي نمين: در زمينه‌هاي آموزشي به طور حتم عده‌اي كار پژوهشي كردند و درس خواندند كه من‌ آن را زير سوال نمي‌برم البته ضعف‌ها و قوت‌هاي آن هم قابل ارزيابي است. بنگاه پنهان پشت دانشگاه آزاد كارش معامله‌گري است. معامله‌گري نه براي گسترش علم در كشور بلكه گسترش داد و ستد در كشور تاثير دارد.
 
خبرگزاري دانشجو: پسرتان بالاخره اخراج شد از دانشگاه آزاد يا نه؟
 
سليمي نمين: كارهاي زيادي كردند كه من را در هم بريزند و در هم بشكنند. از سنگ باران كردن منزل ما و شكستن شيشه‌ها تا كارهاي مختلف و من وارد آن نمي‌شوم زيرا روزهاي تلخ و خاطرات تلخي را براي من تداعي مي‌كند.
 
يك ترفندي كه آقاي جاسبي به كار گرفت اين بود كه بين من و خانواده‌ام ايجاد اختلاف كندكه احمدالله نتوانست به اين آرزوي شيطاني برسد اما در عين حال بسيار سخت و تلخ بود.
 
خبرگزاري دانشجو: ممكن است باز هم با حضور آقاي فرهاد دانشجو مخالفت‌هايي وجود داشته باشد؟
 
سليمي نمين: هر چقدر مقاومت كنند مردم بيشتر خواهند فهميد كه يك‌سري مسائل وجود دارد كه نمي‌خواهند با تغيير مشخص شود مقاومت‌هاي آنها به پايان رسيده اگر مي‌توانستند وقف رابه جايي برسانند قطعا قانون را دور مي‌زدند در مسئله وقف سرمايه‌گذاري بسياري را كردند در اين مسئله من با كساني برخورد كردم كه فكر نمي‌كردم كه قدرت فهم اين مسئله را نداشته باشند برخي مي‌گفتند اينها مي‌خواهند با دست خودشان اين مجموعه را وقف كنند تا به دست اوقاف بيفتد.
 
در حالي كه ترفند آنها اين بود كه از قانون بگريزند. حتي جعل كردند كه رهبريم موافق هستند! پيگيري كرديم ديديم خلاف گفتند و تكذيب شد اما حالا به نقطه پايان يك تغيير روبنايي در دانشگاه آزاد رسيديم. اينها تلاش خواهند كرد كه آقاي فرهاد دانشجو را در چارچوب خود قرار دهند.
 
خبرگزاري دانشجو: چه چالش‌هايي پيش‌روي فرهاد دانشجو وجود دارد؟
 
سليمي نمين: يك منجلابي است كه آنجا كه بايد همه كمك كنند كه آقاي فرهاد دانشجو در اين منجلاب نيفتد آقاي فرهاد دانشجو كار بسيار سختي پيش‌رو دارد و اگر بتواند از عهده آن بربيايد كار بسيار بزرگي انجام شده اما بايد جامعه بداند كه اگر مي‌خواهد اين مدير موفق شود، بايد كمك كند و كمك اين است كه جامعه پيگير باشد و از آقاي فرهاد دانشجو بخواهد كه مداركي كه بر مبناي رشوه صادر شده باطل شود.
 
اگر فرهاد دانشجو اين كار را نكند بندهاي پنهان دانشگاه آزاد دور او يك حصاري ايجاد كرده و قدرت مانورش را از وي مي‌گيرد.تنها باطل كردن اين مدارك شبكه پنهان را از هم متلاشي مي‌كند.
 
خبرگزاري دانشجو: تركيب هيئت امناي فعلي امكان اصلاح ساختاري را به دانشجو مي‌دهد يا نه؟
 
سليمي نمين: بسيار سخت است. فرهاد دانشجو حتي اگر بخاهد و قدرتش را داشته باشد و تميش را داشته باشد كار بسيار سختي است يك باندي سه دهه شكل گرفته و مبسوط اليد بوده و پول كلان در اختيار داشته، رئيس جمهوري كه مزه قدرت زير دندانش مزه مي‌كند وقتي قرار است به سلامت راهي شود با وجود بازرسي‌ها و نظارت‌ها، با سختي كنار مي‌رود اين درباره‌ آقاي‌ خاتمي بود در درباره آقاي احمدي‌نژاد هم هست.
 
حالا فردي 30 سال مبسوط اليد حضور داشته و پول‌هاي كلاني كه دست قوه مجريه هم نيست و تشكيلات در سطح كل كشور داشته و آنچه در داد و ستدها عنوان يك عضو هيئت علمي داده شده و يك سرمايه كلان به افراد داده و يك شبكه‌اي را ايجاد كرده بنابراين براي فرهاد دانشجو يك شبكه وسيع مي‌خواهد و يك اهتمام كلان ملي مي‌خواهد كه اين شبكه منسجم از هم فرو بپاشد.
 
*تنها حراست دانشگاه آزاد است كه زير نظر وزارت اطلاعات نيست
 
 تا امروز حراست دانشگاه‌ آزاد زير نظر وزارت اطلاعات نبوده دوباره وزارت اطلاعات بايد آنجا مستقر شود زمان‌بر است حراست همه دستگاه‌هاي كشور زير نظر وزارت اطلاعات است و تنها جايي كه حراست آن زير نظر وزارت اطلاعات نبوده دانشگاه آزاد است حراست بايد نظارت كرده و به وزارت اطلاعات گزارش دهد اما در دانشگاه آزاد حراست عامل اجرايي مديريت بوده است.
 
برگرداندن اين‌ها به قوانين خودش كار سختي است. بايد از آقاي فرهاد دانشجو مطالبه شود كه مدارك غير قانوني باطل شود، پرونده‌هاي اقتصادي و زمين‌خواري را بايد متلاشي كند اگر بتواند ظرف 6 ماه اين كار را بكند ما هم آرزوي موفقيت مي‌كنيم براي آقاي دانشجو.
 
خبرگزاري دانشجو: عملكرد جنبش‌هاي دانشجويي تا به امروز در بحث پيگيري مسئله دانشگاه آزاد را چطور ارزيابي مي‌كنيد؟
 
سليمي نمين: بعضي از حضورهاي جنبش‌هاي دانشجويي خوب بود اما حالا كه كار بسيار روشن شد و مسير شفاف‌شده بايد بهتر از گذشته حاضر شوند انتظار من از جنبش دانشجو اين است كه به عنوان يك سرمشق و اميدبخش به جامعه اين را به جامعه و دانشجويان القا كند كه ما توانستيم ريشه يك فساد كه پشت آن هم بسيار محكم بود را كنده و محاكمه كنيم به جامعه اميد مي‌دهد. جنبش دانشجويي بايد يك كار فشرده و متمركز و همه جانبه انجام دهند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار