کد خبر:۱۶۹۷۷۷
انتقاد وزير بهداشت:

روند رشد اعتبارات بودجه سلامت با رشد بودجه كشور متناسب نيست

وزير بهداشت گفت: روند تخصيص اعتبارات بودجه وزارت بهداشت از سال 81 تا90 رشد جدي نداشته، در حالي كه رشد اعتبارات بودجه‌اي كل كشور بسيار چشمگير بوده است و اين امر حاكي از شكاف بزرگ بودجه سلامت با بودجه كلان كشور است
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، دكتر مرضيه وحيددستجردي امروز در نشست اعضاي شوراي عالي نظام پزشكي با وزير بهداشت در ساختمان وزارت بهداشت با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه سلامت طي سال‌هاي پس از انقلاب گفت: با برنامه‌هاي صورت گرفته سن اميد به زندگي در كشور از 54 سال در اوايل انقلاب به 72 سال رسيده است.

وي بيماري‌هاي قلبي و عروقي را بيشترين بار بيماري در كشور دانست و گفت: پس از اين بيماري‌ها، تصادفات و بيماري‌هاي غيرواگير كه رشد روزافزون دارند، در اولويت برنامه‌ها قرار مي‌گيرند.
 
وزير بهداشت ادامه داد: كنترل بيماري‌هاي رواني و عصبي در جامعه و بيماري‌هاي مرتبط با كار از ديگر مسائلي است كه بايد به عنوان اولويت در دستور كار قرار گيرد.

وحيددستجردي با بيان اينكه در حال حاضر پرداخت از جيب مردم در ايران 54.8 درصد است، گفت: مردم در كشور مالزي، 40 درصد، در تركيه، 30 درصد و در كشورهاي اروپايي 10 درصد از هزينه‌هاي درمان را پرداخت مي‌كنند و كاهش پرداخت از جيب مردم از مهم‌ترين برنامه‌هاي وزارت بهداشت است؛ چرا كه سالانه 2.5درصد مردم به دليل هزينه‌هاي بالاي درمان زير خط فقر قرار مي‌گيرند.
 
وي اضافه كرد: بر اساس آمار، در ايران 54 درصد هزينه‌هاي درمان توسط مردم، 18.6 درصد توسط بيمه‌هاي پايه، 7.3 درصد بيمه‌هاي تكميلي و خصوصي و 20 درصد توسط دولت پرداخت مي‌شود.

وزير بهداشت در خصوص سهم سلامت از GDP اظهار داشت: از سال 81 تا 90 سهم سلامت از 5.27 درصد GDP به 5.8 درصد GDP رسيده است، اما با اين وجود، هنوز با اين رشد اندك نمي‌توان به اهداف حوزه سلامت دست يافت.

وحيددستجردي با اشاره به رشد 2.5 درصدي سرانه درمان بيان داشت: با وجود اين رشد، اما هنوز تورم حوزه سلامت بسيار بالاست و رشد 2.5 درصدي نيز نمي‌تواند هزينه‌هاي اين بخش را جبران كند.
 
وي تاكيد كرد:‌ روند اعتبارات بودجه وزارت بهداشت از سال 81 تا 90 به هيچ وجه رشد خوبي نداشته، در حالي كه رشد اعتبارات بودجه‌اي كل كشور بسيار بالا بوده است و اين امر حاكي از كم‌لطفي نسبت به بودجه سلامت از بودجه كلان كشور است.
 
وزير بهداشت در ادامه با اشاره به تاكيدات مقام معظم رهبري در جهت گام برداشتن در جهاد اقتصادي گفت: سرمايه‌گذاري در سلامت سرمايه‌گذاري زيرساختي است كه بر اساس مطالعات، رشد تكاملي كشورها و رشد اقتصادي آنها در گرو توسعه سلامت آنها بوده است.

وحيددستجردي تاكيد كرد: بر اساس گزارش هاي مربوط به اقتصاد بازار سلامت و گسترش بازار ارائه خدمات، در صورتي كه ديدگاه كلان از بيمارمحوري به سلامت‌محوري تغيير يابد، اقتصاد سلامت نيز به اهداف كلان خود دست مي‌يابد.

وزير بهداشت در ادامه با اشاره به نقش نيروي انساني در تحقق اهداف نظام سلامت گفت: در همين راستا سند تحول مرتبط با نيروي انساني مراحل نهايي خود را طي مي‌كند.
 
وي تدوين راهبردهاي توسعه شبكه را از ديگر اولويت‌هاي وزارت بهداشت دانست و گفت:‌ حتما بايد در اين بخش از توانمندي‌‌هاي بخش خصوصي استفاده شود.

وزير بهداشت اجراي طرح پزشك خانواده را در راستاي تحقق عدالت در سلامت و افزايش دسترسي مردم به خدمات درماني دانست و گفت: گسترش اين برنامه در شهرها در دستور كار وزارت بهداشت قرار دارد و با اجراي پايلوت آن در سال گذشته، ضعف‌ها و مشكلات آن مشخص شد كه دستورالعمل جديد 02 در همين راستا تصويب شده است.

وحيددستجردي ادامه داد: با توجه به اينكه برنامه پزشك خانواده و نظام ارجاع، برنامه محوري وزارت بهداشت است، در همين راستا تخصص پزشك خانواده نيز طراحي شده و تربيت متخصصان در اين بخش نيز در دستور كار قرار دهد.

وي پرونده الكترونيك سلامت را جزو بدون قيد و شرط پزشك خانواده دانست و گفت: تشكيل اين پرونده نه تنها در پزشك خانواده، بلكه در ارتقاي ساير شاخص‌هاي سلامت نيز تاثيرگذار است.

وزير بهداشت ادامه داد: در حال حاضر اين پرونده براي 50 درصد جمعيت كشور قابل تهيه است و با همكاري سازمان ثبت ‌احوال نيز قرار است كارت ملي هوشمند براي افراد تهيه شود.

وحيددستجردي ارائه خدمات بيمارستاني و مسئله اورژانس‌هاي بيمارستاني را از مهم‌ترين اولويت‌هاي وزارت بهداشت عنوان و تصريح كرد: در حال حاضر در بين 800 بيمارستان كشور، 106 اورژانس مربوط به بيمارستان‌هاي تك تخصصي است و سالانه بيش از 30 هزار مراجعه به اورژانس‌ها صورت مي‌گيرد.
 
وي ادامه داد: در حال حاضر 20 هزار نفر در بخش اورژانس‌ها مشغول به فعاليت بوده و 10 تا 15 درصد پرسنل وزارت بهداشت مرتبط با اورژانس هستند و 12 هزار و 500 تخت اورژانس در كشور موجود است كه البته اين تخت‌ها جزو تخت‌هاي مصوب اين وزارتخانه محسوب مي‌شود.
 
وزير بهداشت تاكيد كرد: در ماه دو ميليون و 300 هزار نفر در كشور و 190 هزار نفر در تهران به اورژانس مراجعه مي‌كنند.

وحيددستجردي همچنين هيئت امنايي شدن بيمارستان‌ها را از ديگر اولويت‌هاي حوزه سلامت دانست و گفت:‌ اجراي اين برنامه در هشت بيمارستان آغاز شده؛ البته بودجه‌هاي اجراي اين طرح هنوز محقق نشده است.

وي همچنين در خصوص اعتباربخشي بيمارستان‌ها گفت: نسخه‌هاي نهايي اعتباربخشي بيمارستان‌ها ابلاغ شده و هر بيمارستان بايد بر اساس اين استانداردها اداره شود.

وزير بهداشت اضافه كرد: بيمارستان‌هاي درماني براي تبديل شدن به بيمارستان آموزشي بايد سقف استانداردهاي درماني را رعايت كرده و بهترين خدمات را ارائه كنند؛ به عبارتي كف بيمارستان‌هاي آموزشي سقف بيمارستان‌هاي درماني است.
 
وحيددستجردي تعيين استانداردهاي رتبه‌بندي دانشگاه‌ها و افزايش ظرفيت دستياران تخصصي را از جمله دستاوردهاي بخش آموزش وزارت بهداشت دانست و گفت: ‌در اين حوزه برنامه‌هاي بسيار خوبي در حوزه آموزش در دستور كار قرار دارد و بزودي كميته‌هاي تغديه سنتي و پرستاري سنتي تشكيل مي‌شود.

وي ادامه داد:‌ در اين بخش همچنين تدوين سند تحول نظام آموزشي، سند رتبه‌بندي آموزش و سند آمايش سرزمين در دست اقدام است و مراحل بازنگري نهايي سند آمايش سرزمين نيز در حال انجام مي‌باشد.

وزير بهداشت با اشاره به فعاليت مراكز پژوهشي، پژوهشگاه‌ها و مراكز رشد در حوزه سلامت كشور گفت: همچنين نشريات پژوهشي در علوم پزشكي حدود 100 نشريه در نمايه‌هاي معتبر دنيا به چاپ مي‌رسند در حالي كه تعداد مجلات در اين نمايه‌ها تا سال 2005 تنها پنج مورد بوده است.

وحيددستجردي با اشاره به حمايت از دانش فني توليد داروها در داخل كشور گفت: در فراخوان‌هايي حدود 30 دارو و واكسن به محققان كشور سپرده شده و در حال حاضر كار آزمايشگاهي بسياري از آنها به پايان رسيده و در مرحله توليد نيمه‌صنعتي قرار دارند.

وي اضافه كرد: در حال حاضر 73 كارخانه دارويي و 14 كارخانه و شركت داروهاي بيولوژيك در كشور فعال هستند.
 
وزير بهداشت همچنين با اشاره به جايگاه عدالت در سلامت گفت: تنها نبايد در بخش ارتقاي شاخص‌هاي سلامت فعاليت كنيم، بلكه بايد به دنبال تحقق عدالت در سلامت و افزايش رضايتمندي مردم از ارائه خدمات باشيم.

وحيددستجردي با تاكيد بر اينكه تغييرات حوزه سلامت بايد پايدار، بنيادين و هدفمند باشد، خاطرنشان كرد: هفت هدف كلي براي وزارت بهداشت در برنامه پنجم توسعه در نظر گرفته شده و همچنين 800 پروژه براي تحقق اهداف بايد طراحي شود.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار