رئيس كل سازمان نظام پزشكي گفت: وزارت بهداشت بايد براي جلوگيري از قانون تغيير در مطب پزشكان در اماكن مسكوني اقدام كند؛ زيرا برخي از پزشكان با درآمدهاي بسيار كم در مناطق مسكوني فعال هستند و انتقال آنها به مكانهاي تجاري مشكلات بسياري را براي آنها ايجاد ميكند.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، دكتر سيد شهاب الدين صدر امروز در نشست اعضاي شوراي عالي نظام پزشكي گفت: از تغيير در قانون مطب پزشكان در مجلس جلوگيري شد و لازم است اقداماتي از سوي وزارتخانه نيز در اين زمينه صورت گيرد؛ زيرا برخي از پزشكان با درآمدهاي بسيار كم در مناطق مسكوني فعال هستند و انتقال آنها به مكانهاي تجاري مشكلات بسياري را براي آنها ايجاد ميكند.
وي گفت: اگر اين قانون تغيير كند بازتاب گستردهاي خواهد داشت.
رئيس كل سازمان نظام پزشكي با اشاره به افزايش اعتبارات حوزه سلامت در سال90 گفت: اعتبارات حوزه سلامت در سال 90 از افزايش خوبي برخوردار بود اما تخصيص اعتبارات همچنان با مشكل مواجه است.
صدر تعامل وزارت بهداشت به عنوان متولي امر سلامت با سازمان نظام پزشكي به عنوان سازمان نظام صنفي را دستاورد بسيار بزرگي دانست و گفت: در سال هاي گذشته اختلاف نظرها ميان سازمان نظام پزشكي و وزارت بهداشت سبب شده بود كه مسئولان ارشد نظام دچار مشكل شوند.
وي ادامه داد: پيش از اين روساي بيمارستانهاي خصوصي احساس ميكردند كه گوش شنوايي در وزارتخانه براي شنيدن مشكلات آنها وجود ندارد اما اكنون اين تعاملها باعث آرامش آنها شده و لازم است وزارت بهداشت به عنوان دولت و حاكميت از مشاركت كنندگان در امر سلامت نقطه نظرات لازم را بخواهد؛ زيرا اين موضوع باعث مطلوبتر شدن روند ارائه خدمات ميشود.
رئيس كل سازمان نظام پزشكي در ادامه درباره روند تمديد پروانه مطبها از سوي سازمان نظام پزشكي گفت: مجموعا تا اول دي ماه سال جاري پروانه مطبها براي پنج سال آينده تمديد شده و مشكل خاصي در اين زمينه وجود ندارد.
صدر با اشاره به برنامه پزشك خانواده و نظام ارجاع نيز گفت: اين برنامه در اواخر دولت هشتم و به صورتي شتاب زده آغاز شد و دكتر لنكراني نيز تلاش كرد تا اصلاحاتي را در اين برنامه انجام دهد اما در نهايت اين برنامه آن طور كه بايد به درستي انجام نشده است.
وي گفت: هر چه در طرح پزشك خانواده و نظام ارجاع سرمايه گذاري شود در اصلاح نظام سلامت ملي موثر خواهد بود.
رئيس كل سازمان نظام پزشكي با اشاره به تكليف قانوني برنامه پنجم توسعه براي تشكيل شوراي عالي بيمه سلامت نيز گفت: اين شورا بايد تا پايان امسال تشكيل شود و ما اين موضوع را به رئيس جمهور و معاون اول رئيس جمهور منعكس كردهايم تا در اسرع وقت شوراي عالي بيمه سلامت تشكيل شود.
صدر افزود: كمبود اعتبارات و تخصيصهاي با تاخير از جمله مشكلات حوزه سلامت به شمار ميروند كه اميدواريم براي سال 91 اعتبارات وزارت بهداشت افزايش مناسبي داشته باشد هرچند كه در سال 90 نيز افزايش اعتبارات خوب بود اما تخصيص اعتبارات با مشكل مواجه است.
وي در ادامه به طرح مدد محرومان سازمان نظام پزشكي اشاره كرد و گفت: اين حركت نمادين در راستاي رفع مشكلات مناطق محروم از سال گذشته در قالب مجمع درمانگران داوطلب راه اندازي شد و تاثير خوبي داشته است.
رئيس كل سازمان نظام پزشكي گفت: اين گروه ماهانه يك تا 2 اعزام به مناطق محروم دارند و دانشگاههاي علوم پزشكي همكاري بسيار خوبي را با مجمع درمانگران داوطلب نظام پزشكي دارند.
صدر به حقوق پزشكان دولتي اشاره كرد و گفت: هر چند وزارتخانه اقداماتي را براي برطرف كردن مشكلات در اين زمينه انجام داده است اما به نظر ميرسد اين مصوبات و توافقات اجرايي نشده، لازم است تا پايان سال اين مصوبات اجرايي شود و فضاي مثبتي در اين زمينه ايجاد شود به اين ترتيب از سرعت خروج پزشكان از بخش دولتي جلوگيري مي شود.