آقای قاسمی! صادرات نفت به کشورهای اروپایی را قطع کنید
کد خبر:۱۶۹۸۴۷
بسيج دانشجويي دانشگاه شريف:

آقای قاسمی! صادرات نفت به کشورهای اروپایی را قطع کنید

بسیج دانشجویی دانشگاه شريف با صدور نامه‌اي سرگشاده خطاب به وزير نفت اعلام کرد: به جای متذکر شدن ضررهای ناشی از تحریم به کشورهای اروپایی، به وظیفه قانونی خود عمل کرده و حداقل تا لغو قطعنامه، صادرات نفت به این کشورها را به طور کامل قطع کنید.
به گزارش خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، متن كامل نامه سرگشاده بسيج دانشجويي دانشگاه صنعتي شريف خطاب به وزير نفت به مناسبت مصوبه اخير اتحاديه اروپا به شرح زير است:
 
بسمه تعالی
 
مقام معظم رهبری مدظله العالی:«این روسیاه­های بدمحاسبه­گر خیال می­کنند ما امروز در شرایط شعب ابیطالبیم. اما این طور نیست؛ ما امروز در شرایط شعب ابیطالب نیستیم؛ ما امروز در شرایط بدر و خیبریم»
 
جناب سردار قاسمی، وزیر محترم نفت جمهوری اسلامی ایران، مصوبه اخیر اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خرید نفت ایران که با فشارهای سیاسی آمریکا و لابی­های رژیم منحوس و غاصب صهیونیستی صورت گرفت، اقدام گستاخانه دیگری بود که در کارنامه ننگین غرب و مستکبرین همراهش ثبت گردید.
 
برای همه روشن است که غرب و همراهان رذل او چون فرانسه، ایتالیا و انگلستان پس از وقوع انقلاب­های مردمی در کشورهای خاورمیانه و آفریقا و پررنگ­تر شدن نقش نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان طلایه­دار مبارزه با استکبار جهانی، این قطعنامه را برای تحت فشار قراردادن نظام جمهوری اسلامی و ملت شریف ایران در دور جدید مذاکرات هسته­ای، تصویب كردند.
 
تصمیم عجولانه و گستاخانه تحریم نفتی ایران، در زمانی که به اذعان کارشناسان اقتصادی جهان، وضعیت بسیار بد اقتصادی در اروپا حاکم بوده و به علاوه، سرمای زمستان اوج تقاضای حامل­های انرژی را در این کشورها به وجود آورده است، خود نشان از سرگردانی و سرسپردگی اتحادیه اروپا در مقابل استکبار جهانی است.
 
جناب آقای قاسمی، تجربه 33 ساله ایستادگی نظام مقدس جمهوری اسلامی در برابر استکبار جهانی ثابت کرده است که ما همواره به برکت تحریم دشمنان رشد و ارتقا پیدا کرده­ایم.
 
به فرموده مقام معظم رهبری مدظله العالی «اگر در زمينه‌ سلاح تحريم نمي شديم، امروز اين پيشرفت هاى عجيب را نداشتيم؛ اگر در قضيه‌ اتمى، اينها نيروگاه بوشهر را خودشان ساخته بودند، ما در غنى‌سازى پيشرفت نمي كرديم؛ اگر درهاى علم را به روى ما نبسته بودند، ما در سلول هاى بنيادى و هوا-فضا و فرستادن ماهواره به آسمان، به اينجاها نمي رسيديم. پس هرچه ما را تحريم مي كنند، ما به ظرفيت داخلى خودمان متوجه مي شويم و رو مى‌آوريم و اين ظرفيت و استعداد روزبه‌روز مثل چشمه‌ جوشانى شكوفا مي شود.»
 
این قطعنامه نیز فرصتی است تا با توجه به تأکیدات چندین ساله مقام معظم رهبری مدظله العالی مبنی بر کاهش اتکای اقتصاد کشور به نفت، اقتصاد نفتی خود را به اقتصادی بدون نفت تبدیل کنیم.
 
ایشان در بیانات گهربارشان فرمودند: «آرزوى واقعی من -كه البته ممكن است به اين زودي ها قابل تحقق نباشد- اين است كه ما درِ چاه ­هاى نفت را ببنديم و اقتصاد خود را بر اساس كالاها و محصولات غيرنفتی بنياد نهيم.»
 
لذا، گذشته از اینکه زودتر از اینها باید کاهش صادرات نفت خام در دستور کار قرار می­ گرفت، حال، باید به استقبال تحریم رفته و تلاش مضاعف خود را برای اصلاح بودجه کشور و نظام اقتصادی به کار بندیم.
 
جناب آقای قاسمی، نگرانی ملت بصیر، صبور، مبارز و شهید پرور ایران بیش از آنکه متوجه فروش نفت در بازارهای جهانی باشد، متوجه تزلزل و ضعف در تصمیم­گیری مسئولان شده ­است.
 
چرا دستگاهی که قرار بود در خط مقدم جهاد اقتصادی از عزت و شرف ملت ایران دفاع کند به دستگاهی ضعیف مبدل گشته است که بعد از تصویب قطعنامه هنوز هم مایل نیست وجود تحریم را باور کند؟
 
چرا در زمانی که به تصریح مقام عظمای ولایت حفظه­ا...، در شرایط جنگ بدر و خیبر هستیم، عملکرد ضعیف دستگاه متبوع که یک نمونه آن، همین بیانیه رسمی ضعیف صادر شده در پی تصویب قطعنامه مذکور مي باشد، یادآور حوادث شعب ابیطالب است؟!
 
به هر صورت، این قطعنامه جزئی دیگر از پازل تقابل غرب علیه ایران بود که با نهایت تأسف در نتیجه استراتژی تسامح و تساهل در پاسخ به اقدامات قبلی به وقوع پیوسته است.
 
جناب آقای قاسمی، به دلایل زیر اثبات می­ شود که قطع فوری صادرات نفت به کشورهای اروپایی نه تنها به ضرر ایران نیست، بلکه به نفع ما نیز می­ باشد:
 
1- طبق قانون بودجه سال 1390، قیمت نفت 5/81 دلاری به ازای هر بشکه مبنای بودجه کشور قرار گرفته است که با توجه به قیمت فعلی نفت که بیش از 100 دلار می­باشد، اگر تا 20% هم از صادرات نفت کاهش یابد هیچ گونه مشکلی در روند برنامه­های دولت محترم ایجاد نمی­شود.
 
بنابراین، با قطع فوری کل صادرات نفت به اروپا که در حدود 18% صادرات نفت است هیچ گونه مشکلی پیش نمی­آید؛ به علاوه اینکه همین کاهش عرضه، موجب افزایش قیمت نفت خواهد شد که در ادامه اشاره می­شود.
 
2- هم ­اکنون که در فصل زمستان، تقاضای حامل­های انرژی به اوج خود رسیده است و با قطع صادرات نفت ایران به اروپا، قیمت نفت افزایش چشمگیری خواهد داشت و این افزایش قیمت موجب جبران بخش زیادی از کاهش درآمد صادرات خواهد بود.
 
3- با توجه به شرایط بد اقتصادی کشورهای ایتالیا و یونان که از خریداران نفت ایران هستند، هم اکنون این کشورها در قبال خرید نفت ایران هزینه­ ای پرداخت نمی­ کنند و فقط به میزان بدهی­ های آنها افزوده می­شود!
 
لذا، در شرایط حاضر که حتی بانک ها از ارائه تسهیلات بانکی به برخی از این کشورها برای خرید نفت سر باز می زنند، هیچ توجیهی ندارد که به این کشورها صادرات نفت صورت بگیرد.
 
4- طبق تحلیل­ ها و پیش­ بینی­ های صورت گرفته تا شش ماه آینده، ظرفیت­ های تولیدی جدیدی از طرف لیبی و احیانا عراق به بازار نفت افزوده می ­شود که موجب جایگزینی نفت آنها با نفت ایران خواهد شد.
 
در نتیجه می­توان گفت که کشورهای اروپایی واردکننده نفت ایران، در ماه های آینده نفت دیگری را جایگزین ایران خواهند کرد.
 
روند صادرات نفت ایران به این کشورها مؤید این مطلب می ­باشد؛ بنابراین، مطالبات اساسی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف به شرح زير است:
 
اولا، با توجه به دلایل فوق مناسب است به­ جای متذکر شدن ضررهای ناشی از تحریم به کشورهای اروپایی، به وظیفه قانونی خود عمل کرده و در راستای راهبرد اصولی اعلام شده از سوی مقام معظم رهبری مدظله العالی مبنی بر اینکه پاسخ ملت ایران به هرگونه تهدیدی، پاسخی خواهد بود که از درون، دشمن را از هم خواهد پاشید و متلاشی خواهد کرد، به تحریم های غرب پاسخ درخوری بدهید.
 
بنابراین، ضروری است حداقل تا لغو این قطعنامه، صادرات نفت به این کشورها به طور کامل قطع گردد.
 
قطعا این اقدام ضربه مهلکی به استکبار جهانی خواهد بود و به فضل پروردگار عزت ملی ما را به ارمغان خواهد آورد؛ ثانیا، ضروری است در صورت شروع مجدد صادرات بعد از لغو تحریم، تمام امتیازات داده شده به این کشورها کأن لم یکن تلقی گردد و سازوکارهای سخت­گیرانه ­تر صادرات نفت به این کشورها اعمال گردد؛ به عنوان مثال در صورت صادرات مجدد نفت به این کشورها، پیش از تحویل نفت و نه بعد از یک ماه! تمام هزینه­ های آن اخذ گردد.
 
در پایان، بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف در شرایط حاضر که شبکه خبیث صهیونیسم بین الملل تمام امکانات و تلاش خود را برای مبارزه با شجره طیبه نظام اسلامی گرد آورده است، ضمن اعلام آمادگی کامل خود برای مبارزه با جبهه کفر و نفاق در خط مقدم جهاد اقتصادی، خواستار اقدام قاطع و سریع دستگاه وزارت نفت می­ باشد و اکیدا متذکر می­ گردد که عملکرد آتی دستگاه متبوع، بیانگر ایستادگی شما بر اصول عزت، حکمت و مصلحت نظام جمهوری اسلامی ایران است.
 
پربازدیدترین آخرین اخبار