کد خبر:۱۷۰۱۴۷

جشنواره خوارزمي؛ صحنه نمايش صعود ايران از نردبان خودكفايي

بيست و پنجمين جشنواره بين المللي خوارزمي ديروز با تقدير از 31 برگزيده علمي كشور در رشته‌هاي مختلف برگزار شد تا در آستانه آغاز سي و سومين سالگرد پيروزي انقلاب بار ديگر قدرت علمي كشور نمايش داده شود و پله ديگري از نردبان خودكفايي طي گردد.
گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»؛ در بيست و پنجمین جشنواره بین المللی خوارزمی که ديروز يكشنبه 15 بهمن با حضور دانشمندان، مبتکران، نوآوران و مخترعان داخلی و خارجی در سالن همایش های بین المللی سازمان صدا و سیما برگزار شد، از صاحبان 31 طرح برگزيده علمي در رشته هاي گرایش برق و کامپیوتر، زیست فناوری و علوم پایه پزشکی، مکانیک، صنایع شیمیایی، علوم پایه، کشاورزی و منابع طبیعی، هنر و معماری، فناوری نانو، عمران، مواد، متالوژی و انرژی های نو، فناوری اطلاعات، هوافضا، صنایع و مدیریت فناوری و علوم پزشکی تقدير شد.
 
یک هزار و 357 طرح برای شرکت در بیست و پنجمین جشنواره بین المللی خوارزمی در 15رشته به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که از این میان 56 طرح برای بررسی نهایی در اختیار هیئت داوران جشنواره قرار گرفته و در نهایت 31 طرح شامل 23 طرح داخلی و 7 طرح خارجی و یک طرح از ایرانیان مقیم خارج از کشور به عنوان برگزیدگان نهایی انتخاب شده است.
 
از مجموع طرح های ارائه شده به دبیرخانه جشنواره 162 طرح خارجی از دانشمندان و برجستگان علمی 46 کشور جهان است که برگزیدگان خارجی از کشورهای اسپانیا، استرالیا، ترکیه، اردن، لبنان، هندوستان، سنگاپور و قرقیزستان بودند.
 
اين طرح ها كه مي توانند پلي براي فتح قله هاي خودكفايي ملي باشند در بخش‌هاي پژوهش‌هاي بنيادي، پژوهش‌هاي كاربردي، پژوهش‌هاي توسعه‌اي و اختراع در دو حوزه داخلي و خارجي معرفي شدند.
 
تركيب بازدارنده رسوب آسفالتين در مخازن نفتي
 
دكتر رياض خراط و مهندس محمد علي كرم بيگي طرح تركيب بازدارنده رسوب آسفالتين در مخازن نفتي را ارائه دادند كه با هدف ساخت تركيب بازدارنده مناسب براي نفت‌هاي ايران ارائه شده كه در اين راستا تركيب IR95 ساخته شده كه قادر است در غلظت‌هاي پايين بيش از پنجاه درصد رسوب آسفالتين را در طيف وسيعي از نفت‌هاي مخازن نفتي ايران (از 0.3 تا 24 درصد محتواي آسفالتين) كاهش دهد.
 
آسفالتين‌ها رسوبات سنگين هيدروكربوري هستند كه در اثر برهم خوردن تعادل ترموديناميكي نفت در مخازن رسوب مي‌كند و سبب بسته شدن فضاهاي خالي سنگ مخزن شده و مانع توليد طبيعي نفت مخزن و پايين آمدن راندمان توليد چاه‌ها مي‌شوند.
 
آزمايشات مربوط به كارآيي اين بازدارنده در مركز تحقيقات نفت تهران روي نمونه‌هاي مختلف نفتي ايران مورد بررسي قرار گرفت كه تركيب بازدارنده روي تمام نمونه‌هاي نفتي كارآيي خود را حفظ كرده است.
 
سنتز و بررسي خواص پلي‌يورتان‌هاي زيست تخريب‌پذير بر پايه پلي‌ساكاريدها
 
اين طرح از سوي پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران ارائه شد؛ زيرا براي دستيابي به كارآيي مورد نياز و بالا بردن قابليت زيست تخريب‌پذيري و اصلاح خواص فيزيكي و شيميايي پلي‌يورتان‌ها، واكنش يا آميزه‌سازي آنها با مواد زيست تخريب‌پذير لازم است و سنتز پلي‌يورتان‌هاي زيست تخريب‌پذير، موضوع جديدي در شيمي پلي‌يورتان‌ها به شمار مي‌رود.
 
اگر چه توليد پليمرها بر پايه سوخت‌هاي فسيلي مزاياي فراواني را براي زندگي بشر فراهم آورده است، لكن غير قابل تخريب بودن آنها پس از مصرف آلودگي‌هاي زيست محيطي گسترده‌اي را به دنبال داشته‌اند. به همين دليل تلاش براي تهيه پليمرهاي زيست تخريب‌پذير روز به روز در حال گسترش است.
 
در اين ميان پليمرهاي طبيعي به عنوان مواد قابل تجديد و زيست تخريب‌پذير مورد توجه جدي قرار گرفته‌اند.
 
پلي‌يورتان‌ها از طرف ديگر پليمرهايي هستند كه به دليل ساختار و ويژگي‌هاي منحصر به فرد خود در صنايع مختلف از جمله صنايع پزشكي مصرف روزافزون پيدا كرده‌اند.
 
رادار مطلع‌الفجر 2
 
نيروي هوافضاي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي نيز طرح رادار مطلع الفجر 2 را در جشنواره خوارزمي امسال ارائه داد.
 
رادار مطلع‌الفجر 2، يك رادار متحرك برد بلند مراقبت هوايي در باند VHF است كه مي‌تواند به طور مستقل كار كرده يا به عنوان بخشي از يك سامانه پدافندي باشد.
 
اين رادار قابل استفاده در تمام شرايط آب و هوايي و يك رادار مدرن با پردازش كوهرنت و تماما نيمه هادي است كه مي‌تواند اهداف هوايي را تا برد 480 كيلومتر و همچنين اهداف با سطح مقطع پايين را آشكارسازي و ردگيري كند.
 
كل سامانه رادار تنها بر روي يك كفي نصب شده است.
 
تغذيه رادار مي‌تواند توسط دو ديزل ژنراتور منصوب بر آن يا توسط برق شهر تامين شود.
 
مدت زمان لازم براي آماده به كار كردن رادار توسط سه خدمه، كمتر از دو ساعت است.
 
طراحي و ساخت موشك سجيل
 
موشك سجيل كه از سوي سازمان صنايع هوافضا ارائه شد به عنوان يك سلاح راهبردي به منظور ارتقاي توان بازدارندگي كشور در راستاي تحقق دكترين دفاعي نظام جمهوري اسلامي و تامين نيازهاي نيروهاي مسلح با دستيابي به فناوري‌هاي نرم سخت نوين در حوزه سامانه‌اي سوخت جامد مركب با قابليت و ويژگي‌هاي منحصر به فرد، طراحي، ‌ساخت و تست شده است.
 
اين سامانه به عنوان اولين موشك بالستيك دو مرحله‌اي است.
 
اين موشك هرگونه اهداف ثابت زميني در محدوده برد مشخص خود را پوشش مي‌دهد اين سامانه از آخرين فناوري‌ موتورهاي سوخت جامد مركب به لحاظ سوخت، بالستيك داخلي و سپردهاي حرارتي و سيستم كنترل بردار تر است و فناوري نرم پيشرفته نظير الگوريتم هدايت موتور و الگوريتم هدايت پيش تنظيم برخوردار است.
 
رادار آرايه‌ فازي نجم 802
 
رادار آرايه فازي نجم 802 نيز يك رادار آرايه فازي با قابليت جست‌وجو و ردگيري چندگانه اهداف هوايي مي‌باشد كه براي استفاده در سامانه‌هاي پدافند هوايي برد متوسط طراحي و ساخته شده است. اين رادار در مد جستجو قادر است اهداف با برد متوسط را آشكارسازي كرده و اهدافي را به صورت TWS ردگيري نمايد. در مد ردگيري با مديريت منابع رادار و استفاده از روش شكل‌دهي پرتو ديجيتال، قادر است اهدافي را به صورت همزمان از فاصله متوسط ردگيري كند.
 
كسب دانش نفي طراحي، ساخت و تست خوشه‌سازي موتورهاي سوخت مايع يكي از راه‌هاي توسعه توان پيشرانش‌هاي سوخت مايع، خوشه‌بندي موتورهاي موجود، براي بالابردن توان ماهواره‌برهاي فضايي براي حمل ماهواره‌هايي با وزن بيشتر و تا ارتفاع بالاتر است لذا اين طرح براي اولين بار در ايران از تجميع چهار موتور موجود ساخته و تست شده است كه در حال حاضر نتايج اين طرح به عنوان موتور اصلي مرحله اول يك ماهواره‌بر به كارگيري شده است.
 
در فرآيند تجميع توجه به الزامات سازه‌اي، قابليت تحمل مكانيكي اجزاء، ارتعاشات پايدار و گذراي هر موتور و بر هم كنش آنها با هم، قابليت اطمينان و همزماني روشن شدن موتورها مدنظر بوده است.
 
اين طرح از سوي سازمان صنايع هوافضا ارائه شد.
 
طراحي و ساخت پيل سوختي پليمري 5 كيلووات با امكان استفاده از الكتريسيته و حرارت به طور همزمان براي واحدهاي مسكوني يا اداري
 
مهندس محمدرضا اشراف خراساني نيز طرحي را تحت عنوان طراحي و ساخت سيستم پيل سوختي پليمري 5 كيلو وات با امكان استفاده از الكتريسته و حرارت به طور همزمان براي واحدهاي مسكوني يا اداري ارائه كرد.
 
پيل‌هاي سوختي پليمري مولدهاي توان پر بازدهي هستند كه در مقياس‌هاي تواني مختلف مي‌توانند به راندمان الكتريكي 50-40 درصد دست يابند.
 
مبناي توليد انرژي در پيل‌هاي سوختي پليمري، واكنش گرمازايي است كه بين هيدروژن و اكسيژن موجود در هوا انجام مي‌گيرد. حاصل اين واكنش، برق، ‌گرما و آب مقطر است.
 
با توجه به مزاياي متعدد استفاده از سيستم پيل سوختي پليمري، اين طرح ارائه شد. ساخت سيستم صنعتي DWDM چهل كاناله سامانه DWDM طراحي و ساخته شده در مركز تحقيقات مخابرات ايران توسط دكتر سيد علي علويان ارائه شد كه قابليت دريافت 40 كانال ترافيكي با نرخ بيت متغير هر كانال تا 10Gbps و مستقل از فناوري (PDH, SDH/SONET, Ethernet, IP) با فاصله بين كانالي 0.8 نانومتر را دارد و به طور ساده‌اي قابل توسعه به 80و 160 كانال است.
 
سوئيچ تلفني تركيبي نسل جديد با قابليت ارتباط با شبكه‌هاي IP
 
سوئيچ تلفني تركيبي نسل جديد، بر اساس جديدترين فناوري مخابراتي جهان (NGN) توليد شده و اولين و تنها مركز از نوع خود است كه به طور كامل در ايران طراحي و ساخته شده است.
 
طراحي و ساخت سامانه راديوسوند ديجيتال (DigiSonde) دكتر شروين اميري نيز طرح طراحي و ساخت سامانه راديوسوند ديجيتال را در بيست و پنجمين جشنواره خوارزمي ارائه داد كه اين طرح يك سامانه سنجش پارامترهاي جو فوقاني زمين كاملا بومي است كه در ايستگاه‌هاي هواشناسي مستقر در فرودگاه هاي كشور به منظور اندازه گيري پارامترهاي هواشناسي از سطح زمين تا ارتفاع سي كيلومتري و ارسال اطلاعات مورد نياز به سازمان هواشناسي براي پيش بيني شرايط جوي و برج هاي مراقبت و اعلام شرايط جوي به هواپيماهاي عبوري از كريدورهاي هوايي كشور به كار مي رود.
 
سامانه تاكتيكي آشكارسازي، شناسايي، ‌تفكيك و جهت‌يابي اهداف راداري در باند 2-18 گيگا هرترز، سامانه هشدار و فريب ليزري، دستگاه تست شتاب سنج، طراحي و ساخت مغناطومتر گراديان ميدان متناوب 2، شبكه سامانه آنتن هاي ماهواره اي ثابت و سيار كم متحرك سقفي چند منظوره، طراحي و توليد موشك قيام، ساخت موشك شاهين، طراحي و ساخت سامانه جديد مكانيكي دريافت انرژي از امواج دريا نيز از ديگر طرح هاي برگزيده بيست و پنجم جشنواره خوارزمي هستند كه اميدها را براي خودكفايي به خصوص در شرايط تحريم زنده مي كنند.
 
تمام اين طرح ها و ايده هاي نخبگان كشور پله هايي است كه از نردبان خودكفايي طي مي شود ولي به گفته رئيس جمهور با وجود همه دستاوردهاي عظيم كه در زمينه علمي به دست آورده‌ايم هنوز راه طولاني در پيش داريم و در مسير علم هنوز در ابتداي راه هستيم. 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار