سالانه حدود 100 مورد سل مقاوم به درمان در ایران بروز می‌کند
کد خبر:۱۷۰۲۳۶
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌‌های واگیر وزارت بهداشت:

سالانه حدود 100 مورد سل مقاوم به درمان در ایران بروز می‌کند

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: سالانه بین 60 تا 100 مورد سل مقاوم به درمان در کشور بروز می‌کند که البته حدود 20 درصد از این موارد بیمارانی هستند که از کشورهای همسایه برای درمان به ایران می‌آیند.
دکتر محمد مهدی گویا در گفت‌وگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه بیماری سل مقاوم به درمان یک مشکل جهانی است، گفت: در حال حاضر سه نوع سل مقاوم به درمان در دنیا وجود دارد.
 
وی افزود: نخستین نوع از این بیماری، سل مقاوم به چند دارو (MDR-TB) است که در آن بیماری در مقابل چند دارو از خود مقاومت نشان می دهد.
 
رئیس مرکز مديريت بیماری ‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: نوع دوم این بیماری (XDR-TB) نام دارد که نسبت به نوع اول بسیار سخت تر بوده و مقاومت بیشتری از خود در برابر دارو ها نشان می دهد؛ اما در نهایت امکانت درمان این نوع نیز وجود دارد.
 
گویا اضافه کرد: اخیرا نوع سوم این بیماری با عنوان (TDR-TB) در دنیا شناسایی شده که به تمام داروها مقاوم است و هیچ دارویی به آن موثر نیست و بیمار مبتلا به آن قطعا جان خود را از دست می دهد.
 
وی با بیان اینکه تا کنون موارد بسیار اندک و انگشت شماری از این نوع از سل مقاوم به درمان در دنیا مشاهده شده است، تاکید کرد: تا کنون هیچ موردی از این بیماری در ایران شناسایی نشده است و بیشترین موارد در کشور هندوستان دیده شده است.
 
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت بیان داشت: سل مقاوم به بیماری در صورت تشخیص دیر هنگام بیماری یا مصرف نیمه کاری داروها و عدم تکمیل طول دوره درمان بروز پیدا می کند و هزینه های درمان آن بسیار گران است.
 
گویا با اشاره به اینکه بیمار برای درمان سل مقاوم به درمان باید به مدت طولانی در بیمارستان بستری باشد، گفت: کوتاه ترین دوره بستری در بیمارستان برای درمان این بیماری بین چهار تا شش ماه است که حدود چهل میلیون تومان برای وی هزینه دارد که بستری های طولانی تر و در برخی موارد نیز جراحی ریه باعث چند برابر شدن هزینه های درمان این بیماری می شود.
 
وی با تاکید بر اینکه امکان بستری بیمار مبتلا به سل مقاوم به درمان در بخش های عفونی عادی وجود ندارد، افزود: این بیماران باید در بخش های ویژه و با امکانات خاص بستری شوند.
 
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اضافه کرد: یکی دیگر از معضلات ابتلا به این بیماری این است که داروهایی که برای درمان مورد استفاده قرار می گیرند بسیار پر عارضه هستند بر همین اساس بیماران باید به تکمیل دوره درمان، مصرف کامل دارو ها و ارتباط تنگاتنگ با پزشک در تمام مراحل درمان توجه جدی داشته باشند.
 
گویا در پایان خاطرنشان کرد: سالانه حدود 60 تا 100 مورد سل مقاوم به درمان در کشور بروز می کند که البته حدود 20 درصد از این موارد بیمارانی هستند که از کشورهای همسایه برای درمان به ایران می آیند. 
پربازدیدترین آخرین اخبار