کد خبر:۱۷۱۵۸۷
ابتدای درس خارج، آقا چه می گویند؟ – 3

دوری از رياكارى و تظاهر به ‌خاطر حكومت

مقام معظم رهبری در ابتدای درس خارج فقه خود به بیان نکات اخلاقی برجسته‌ای می‌پردازند که ذکر گوشه‌ای از این نکات حکمت‌آموز برای رهروان انقلابی بسیار کارگشاست.
به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، مقام معظم رهبری شخصیتی نادر و برجسته است که بهره‌مندی از دانش و حکمت ایشان برای رهروان انقلابی بسیار کارگشا است. کلاس‌های درس خارج فقه ایشان به‌طور مرتب ساعت هفت صبح برگزار می‌شود و ایشان هر روز قبل از درس چند دقیقه‌ای بحث اخلاقی دارند که بنا داریم در این سلسله نوشتارها به بیان این نکات بپردازیم.

شروط اصلی پذیرش طلاب در درس خارج رهبر انقلاب، صلاحیت علمی و اخلاقی است.

از امتیازات درس مقام معظم رهبری آن است که اجازه می‎دهند شاگردان بدون هیچ ترس و یا احساس ابهتی به راحتی سوالاتشان را بپرسند و ایشان نیز با صبوری پاسخ می‌دهند و همچنین در این کلاس حضور و غیاب جدی وجود دارد.

مقام معظم رهبری در جلسه سی و هشتم از درس خارج به شرح حدیث زیر پرداختند.

من وصيّته علی (عليه السلام) لكميل بن زياد: يا كميل! لست و اللّه متملقاً حتى أطاع و لاممنياً حتى لاأعصى و لا مائلاً لطعام الأعراب حتى انحل امرة المؤمنين و ادعى بها؛ ای کمیل! به خدا سوگند که من چاپلوس نیستم تا اطاعت شوم و نه بلندپروازی می‌کنم تا نافرمانی نشوم، نه پس‌اندازکننده‌ام برای غذای عرب‌ها تا بخشنده شوم زمامداری مسلمانان را و خواندۀ به آن شوم. (1)

در اين فراز از وصيت، حضرت از روش‌هاى متداول و معمولى كه اهل دنيا براى به دست‌آوردن حكومت و تحكيم و حفظ آن، به آنها متشبث مى‌شوند تبرّى مى‌جويد.

تملق هميشه در برابر صاحبان قدرت و سرمايه و مقام نيست. گاهى يك حاكم به آحاد ملت و حتى به افراد زيردست و مطيع نيز تملق مى‌گويد تا اين كه از او اطاعت كنند.

حضرت مى‌فرمايد: من آرزوها را در دل مردم زنده نمى‌كنم و آنان را با وعده‌هاى پوچ و توخالى سرگرم نمى‌كنم تا از من اطاعت كنند، و گرايش به خوراك ساده صحرانشينان نكرده و مثل آن غذا نمى‌خورم تا از اين طريق رياست و امارت مؤمنين را بدست گيرم.

بايد توجه كرد كه اين جمله را كسى مى‌گويد كه ساده‌ترين طعام‌ها را ميل كرده، سخت‌ترين و دشوارترين شرائط را براى خود در زندگى انتخاب كرده بود، اما در عين حال مى‌فرمايد: من به خاطر حكومت، رياكارى و تظاهر نمى‌نمايم و اين مسأله براى ما، خيلى مهم است و بايد از آن درس بگيريم كه هدف و نيت ما خالص و الهى باشد و هر كار كه انجام مى‌دهيم، از متن شرع فقط براى خدا باشد.

پی نوشت:

1- تحف العقول؛ صفحه 175
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار