کد خبر:۱۷۲۰۰۲
آخرین مقاله از سردار احمد سوداگر؛

نقش موعود باوری شیعی در دفاع مقدس

نقش موعود باوری شیعی در دفاع مقدس عنوان آخرین مقاله از سردار احمد سوداگر است که ظهر روز جمعه 21 بهمن به واسطه نارسایی قلبی دار فانی را وداع گفت؛ این مقاله به رابطه مهدویت و فرهنگ دفاعی می پردازد.
گروه دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»؛ سردار سرتیپ پاسدار احمد سوداگر، رئیس پژوهشکده دفاع مقدس ستاد کل نیروهای مسلح پس از پنجاه سال عمر و مجاهدت در انقلاب و هشت سال دفاع مقدس ظهر روز جمعه 21 بهمن در سالروز میلاد پیامبر اکرم(ص) به واسطه نارسایی قلبی دار فانی را وداع گفت.

مقاله زیر از سوی وی در اخرین روزهای حیات‌شان نگاشته شده است.

گفته‌اند که حیات ملتها به دو قاعده بزرگ بستگی دارد و یا به عبارت دیگر برای ادامه حیات در مقیاس‌های مختلف فردی، قومی و قبیله ای و حتی ملی دو مفهوم خود نمائی می کند. یکی افتخار به گذشته و دوم امید به آینده.

افتخار به گذشته: بدیهی است که تمام اقوام و ملل به عناوین و گونه های مختلف سعی دارند به گذشته خود افتخار نموده و ببالند و این بالندگی را در طول تاریخ به رخ این و آن کشیده و در مقابل سایر جوامع و ملل به آن افتخار کنند و حتی در بعضی جوامع دیده شده است که حتی شکست‌های خود را نادیده گرفته اند و با توسعه موفقیت‌ها (هرچند کم و یا مقطعی) سعی در پوشاندن شکست‌ها داشته‌اند تا جائی که مقام معظم رهبری عزیز می فرمایند:

گزارشهای خوب جنگهای ملی و میهنی یکی از گویا ترین بخشهای تاریخ هر ملت محسوب می شود.

بسیاری از آثار بزرگ هنری دنیا بر روی قهرمانی ملتها متمرکز شده اند، حتی آنجایی که شکست خورده اند.

امید به آینده: تحقیقا همه زمامداران و فلاسفه بر این باورند که توسعه و پیشرفت و خیلی از مفاهیم روانگرای توسعه زا مدیون امید به آینده است و اگر هر جامعه و ملتی از امید به آینده برحزر داشته شود و اصولا آن فرد یا قوم و جامعه امیدی به اینده نداشته باشد، پوچی گرائی و نیهیلیسم توسعه یافته و آن جامعه محکوم به شکست است. نیهیلیسم، مفهومی است که جدا از دلالت‌های فلسفی و پیچیدگی‌های نظری‌اش، در تجربه روزمره و شخصی افراد نیز معنادار است. به بیان ساده، و همانطور که نیچه اظهار می‌کند، می توان نیهیلیسم را بی‌ارزش شدن ارزش‌ها تعریف کرد.

دین مبین اسلام در دو موضوع عمده در مقابل این پدیده ( پوچی گرائی و نیهیلیسم ) قد علم نموده و برخورد کرده است.

قیامت: اعتقاد به قیامت و معاد تقریبا در اکثر دین‌هایی که انسانها از اول خلقت تا حالا با آن سرو کار داشتند هرچند با اختلافاتی همواره در میان مردم رایج بوده و اکثریت معتقدند که یک روزی همه مردگان زنده خواهند شد و در آنجا دیگر پس از پشت سر گذاشتن یک زندگی توام با رنج و زحمت به رفاه و آسایش مطلق روی خواهند آورد.
 
در قرآن نیز که کتاب «دیناسلام» می‌باشد با دید ویژه‌ای بر این مطلب نگریسته شده و از میان همه نظریات راجع به معاد، معاد جسمانی و روحانی پذیرفته گشته، فرا رسیدن قیامت و برانگیخته شدن تمام انسانها، چنان مورد توجه و قطعی بیان گردیده که امکان هرگونه شک و تردیدی را از بین برده و آن را وعده‌ای تخلف ناپذیر خوانده. در این کتاب، معاد در دو مرحله مورد بررسی و تبیین قرار گرفته که یکی امکان وقوع معاد است و دیگری دلیل‌های وقوع معاد که به طور خلاصه به بیان هر کدام از موارد یاد شده می‌پردازیم.

انتظار: موعود باوری و اعتقاد به مهدویت، اعتقادی بسیار غنی که در تاریخ اسلام جایگاهی خاص و بس رفیع دارد و اثر بخشی خود را در حوادث مختلفی نشان داده است. یکی از حوادثی که این اعتقاد در آن نقش اساسی داشته است همان قیام ملت ایران به رهبری امام خمینی رحمه الله علیه می‏باشد.

انقلاب ما در راه آن هدفی که امام زمان براى تأمین آن هدف مبعوث می‏ شود و ظاهر می‏ ‏شود یک مقدمه‏ لازم و یک گام بزرگ بوده. ما اگر این گام بزرگ را بر نمی‏‏داشتیم، یقینا ظهور ولیعصر (صلوات الله علیه و عجل الله تعالى فرجه الشریف) به عقب می‏ ‏افتاد. مقام معظم رهبری در این خصوص می فرمایند:

- شما مردم ایران و شما مادران شهید داده و پدران داغدار و افرادى که در طول این مبارزه زحمت کشیدید بدانید؛ و شما اى امام بزرگوار امت بدانید (که بهتر از همه‏ ما می‏‏دانید) شما موجب پیشرفت حرکت انسانیت به سوى سرمنزل تاریخ و موجب تسریع در ظهور ولیعصر (صلوات الله علیه) شدید. شما یک قدم این بار را به منزل نزدیکتر کردید. با این انقلاب، مانع را که همان دستگاه و نظام پلید ظلم در این گوشه‏ دنیا بود و سرطان بسیار خطرناک و موذى و آزاردهنده‏ اى بود این را کندید و قلع و قمع کردید. (1)

- جمهورى اسلامی‏ نتیجه‏ برداشت صحیح از اعتقاد به امام زمان و الگوى کوچکی براى آن حکومت عظیم جهانى است. (2)

- همه‏ خصوصیاتی که در ظهور مهدى (علیه‏ السلام) هست در یک مقیاس کوچک در انقلاب اسلامی ملت ایران هم هست. در آنجا هم مخاطب حضرت بقیة الله همه‏ مردم عالمند؛ یعنی در آن لحظه ‏اى که به خانه کعبه پشت می‏دهد و تکیه می‏کند و دعوت خود را با صداى بلند فریاد می‌کند، صدا می‌زند «یا اهل العالم». انقلاب اسلامی ما هم، از آغاز اعلام کرد که مخصوص یک ملت و یک قوم و یک کشور نیست، همچنانی که آن بزرگوار با همه‏ قدرت‏هاى بزرگ جهان ستیزه می‏کند و در می‏افتد، انقلاب ما هم با دست خالی و فقط با تکیه به نیروى ایمان با همه‏ قدرت‏هاى عظیم جهانی مقابل شد. همان طورى که ظهور حضرت مهدى هم حساب‏هاى مادى و معمولی را به هم می‏ریزد، انقلاب ما هم همه حساب‏ها را به هم ریخت. (3)

جنگ یکی از حوادث حساس است که برضد این انقلاب تحمیل شد، آحاد ملت ایران، برای دفاع از دین و تمامیت ارضی خود، وارد عمل شدند و مقطعی حساس و در عین حال بسیار درخشان در تاریخ این انقلاب عظیم به وجود آوردند که از این مقطع، به دوران «دفاع مقدس» یاد می‏شود.

هشت سال دفاع مقدس، دارای ابعاد و زوایای گوناگونی می‏باشد که با بررسی هر یک از این ابعاد، در می‏یابیم فرهنگ‏های ناب و ارزشمند دینی را در درون خود جای داده است.

یکی از زوایای بسیار ارزشمند دوران دفاع مقدس همان اعتقاد به مهدی موعود به عنوان منجی عالم بشریت است ( انتظار ) که در دوران دفاع مقدس، جلوة خاصی یافت و درخشان‏تر از گذشته خود را در عرصه نظام اجتماعی و سیاسی و دفاعی مطرح نمود. هم چنین دفاع مقدس در ترویج اعتقاد به مهدویت نیز ایفاء نقش نموده و توانست در توسعه آن نقشی اساسی داشته باشد.
 
اعتقاد به مهدویت را می‌توان از فرهنگ دفاعی مجزا نمود؟
 
اعتقاد به مهدی موعود در به وجود آمدن فرهنگ دفاعی نقشی اساسی داشت که موجب گردید همین فرهنگ دفاعی سرشار از قداست شده و در روح و روان یک یک افراد مدافع نظام اسلامی و اسلامیت ریشه بدواند، همان گونه که می‌دانیم اولین ابزار قدرت و توان انقلاب در مقابله با تجاوز ارتش بعث عراق پیدایش فرهنگ دفاعی است که به افراد توانائی می‌بخشید تا با دست خالی در مقابل دشمن تا دندان مسلح ایستادگی کنند.
 
با توجه به معنای فرهنگ که عبارت است «مجموعة آداب و رسوم»، آیا می‏توان بیان کرد که اعتقاد به مهدویت را که اکنون تبدیل به فرهنگ شیعه و شیعیان شده است و به معنای مجموعه‏ای از دانش‏ها، آداب و علوم مربوط به حضرت بقیة‏الله (عجل الله تعالی فرجه الشریف) می‏باشد از فرهنگ دفاعی مجزا نمود؟

اعتقاد به مهدویت، به مجموعه‏ای از نگرش‏ها و ارزش‏ها و هنجارهای مربوط به ظهور موعود از سلاله پاک پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله)  اطلاق می‏شود. طبق آیة شریف 105 سورة انبیاء این اعتقاد قدمتی دیرینه دارد و همة ادیان الهی به ظهور یک منجی بشارت داده‏اند؛ ولی در دین اسلام، به واسطه تعالیم قرآن کریم و بیانات پیامبر اکرم و امامان معصوم (علیهم السلام) و همچنین مجاهدت علمی و فرهنگی علمای شیعه، ابعاد این اعتقاد بیشتر آشکار شد

با توجه به مفهوم انتظار که عبارت است از «چشم به راه بودن و این که انتظار واقعی، چشم به راه آمدن آینده‏ای روشن است، ـ آینده‏ای که در آن تحولاتی عظیم در عرصه‏های مختلف جامعه ایجاد شود ـ می‏فهمیم که انتظار، با سرشت و فطرت تمام مردمی که فرهنگ دفاعی را در خود پرورش داده اند سازگاری دارد. (1)

میان تمام جوامع بشری، جامعه شیعی با دیدی عمیق‏تر به مسئلة انتظار می‏نگرد و انتظار را آینده‏ای سرشار از خوبی‏ها و پاکی‏ها می‏داند که توسط فردی از نسل پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) حاصل می‏شود، شخصیت عظیمی که زنده است و روزی تمام خوبی‏ها و تمام عدالت را در جهان حاکم می‏کند. این دید عمیق به مسالة انتظار را از کلمات معصومان علیهم السلام برداشت کرده است که فرموده‏اند: زمین را از قسط و عدل پر می‌کند، همانطور که از ظلم و جور پرشده است. (2)

با دقت در روایات زیادی که دربارة اعتقاد به مهدویت وجود دارد و حتی به تواتر رسیده است، می‏بینم دسته‏ای از آن روایات، به آماده کردن بستر این قیام جهانی اشاره دارد. طی این روایات، تمام انسان‏های منتظر دعوت شده‏اند که به اندازة سعی و توان خود بکوشند تا ظهور امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف نزدیک‏‏تر شود.
 
امام صادق (علیه السلام) می‏فرماید:  هر یک از شما باید برای خروج قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) سلاحی مهیا کند، هر چند یک تیر باشد. خدای تعالی هرگاه بداند کسی چنین نیتی دارد، امید آن است عمرش را طولانی کند، تا آن حضرت را درک کند. (4)

لذا هر شخص منتظر وظیفه دارد مقابل کج‏روی‏ها و ظلم‏ها و ستم‏ها مبارزه کند و جامعه را به سمت آینده‏ای روشن پیش ببرد و در این راه، از هیچ تلاشی‌ حتی دادن جان خود ـ دریغ نکند. به دلیل این نوع تفکر است که در تاریخ تشیع، نبردها و مبارزات زیادی به وجود آمده است که نشان دهنده زنده بودن فرهنگ تشیع است؛ لذا در مکتب تشیع، تن دادن به حکومت هر حاکمی اشتباه است. جان دی استپل می‏گوید: «از نظر تاریخی اسلام شیعه معتقد است که هر دولت غیرمذهبی، ذاتاً فاسد است.» (5)

وعاظ السلاطین مورّخ معروف اهل تسنن نیز می‏گوید:

به عقیده شیعه، هر حکومتی غاصب و ظالم است به هر شکل و در هر قالبی که باشد، مگر آن که امام معصوم یا نایب او، حکومت را در دست گیرد، به همین دلیل شیعه در تاریخ، به طور مداوم در یک جریان انقلابی مستمر به سر می‏برند، نه آرام می‏گرفتند و نه آن را رها می‏کردند. (6)

با توجه به این نگرش شیعی به مهدویت نتیجه گیری می شود که یکی از مهم‏ترین مبارزات شیعی در سده‏های اخیر، جنگ دو کشور ایران و عراق است که اگر دقیق ریشه‏یابی شود، از طرف عراق برای مقابله با حکومت شیعی و جلوگیری از توسعه تشیع شکل گرفته است و از طرف انقلاب ایران برای توسعه حکومت شیعی و انقلابی و تشکیل حاکمیت اسلام شیعی شکل گرفته تا زمینه را برای حکومت جهانی حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف فراهم کند.

سلسله مراتب فرماندهی، سلسله مراتب فرماندهی ائمه معصومین است
 
با نگاهی دقیق به جنگ تحمیلی می‏فهمیم که این جنگ را اعتقادی  همراهی می‏کرد که در پیروزی آن، بسیار مؤثر بود و آن اعتقاد به حکومت جهانی حضرت ولیعصر بود که با روح یکایک رزمندگان عجین شده بود تبدیل به جهادی عظیم شده بود، این جهاد عظیم با اعتقاد به مهدویت؛ و استکبار ستیزی، متاثر از قیام امام حسین و مهدی موعود کاملاً همراه بود نمودهای اعتقاد به مهدویت در مبانی زیر خود نمائی می‌کند:

- اعتقاد به امام امت به عنوان نائب برحق آقا امام زمان که فرمانش نافظ و حکمش حکم حضرت ولیعصر بوده و حکم آن حضرت حکم خداست. رزمندگان ما در طول هشت سال دفاع مقدس، انتظار و اعتقاد به امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف را با پیروی از ولایت مطلقه فقیه، در عمل و بسیار ملموس به ما نشان دادند؛ آنان، چون واقعاً اعتقاد داشتند که راهشان و هدفشان و مکتبشان اسلامی و مهدوی است، مشتاقانه وارد جبهه‏های جنگ می‏شدند؛ آنان عشق به امام راحل را در راستای عشق به امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف می‏دانستند؛ آنان، معتقد بودند هر عشقی بدون عشق به امام زمان علیه‏السلام به کار آنان نمی‏آید و اگر امام راحل حرفی می‏زد و دستوری صادر می‏کرد، دوستدارنش به هر قیمتی که بود، خواستة آن بزرگوار را اطاعت می‏کردند؛ چون واقعاً درک کرده بودند که خواستة امام راحل در راستای خواسته امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف می‏باشد.

- اعتقاد به اینکه سلسله مراتب فرماندهی، سلسله مراتب فرماندهی ائمه معصومین است که تخطی از دستور فرمانده تخطی از فرمان خداوند سبحان قلمداد می‌شد و فرمانبری از فرمانده خود را فرمانبری از امام و در ترتیب توالی فرمانبری از امام زمان و در همان راستا فرمانبری از خداوند سبحان می دانستند.

- رزمنده‏ها خودشان را سرباز امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف می‏دانستند و معتقد بودند این مملکت، مملکت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و رهبر واقعی آنان، آن حضرت است. آنان پذیرفته بودند آن کسی که در جبهه‏ها فرماندهی می‏کند، امام خمینی رحمه الله علیه چقدر زیبا دربارة آن بزرگواران بیان فرموده است که: همه شما چه ارتش چه ژاندارمری، چه سپاه پاسداران و داوطلبانی که برای دفاع از اسلام و دفاع از شرافت اسلامی خودشان به جبهه‏ها می‏روند؛ همة شما لشکرهای اسلامی هستید. همة شماها ارتش امام زمان هستید.

- نامگذاری لشکرها و یگانها که مستقیما با نامهای مبارک آن حضرت یکی بود، به عنوان مثال لشکر حضرت ولیعصر – لشکر 33 المهدی – لشکر 19 فجر – لشکر الهادی – سپاه صاحب الزمان – سپاه انصارالمهدی که مستقیما با نام مبارک مرتبط می باشند.

- نامگذاری سایر یگانها همانند لشکر امام حسین – لشکر 31 عاشورا -  لشکر 25 کربلا – لشکر حضرت ابوالفضل - لشکر نجف و ... که ارتباط مستقیمی با جد آن بزرگوار داشته که اساسا دشمن ستیزی و آزادگی و آزادی خواهی را متاثر از عاشورا در خود عجین نموده است.

- در تمام لشکرهای دفاع مقدس گردانهای یا مهدی و ولیعصر و حضرت حجت و سایر نامهای آن حضرت مشهود است.

- رمز یا مهدی، یا مهدی ادرکنی، یا مهدی عجل علی ظهورک در بیشتر ادبیات روز مره رزمندگان دفاع مقدس بسیار مشهود و زبانزد خاص و عام است.

- بیرق‌ها که نمادهای هر سازمان و لشکرهائی محسوب می‌شود تماما با تراکم پنج مفهوم بیانگر روح اعتقادی رزمندگان اسلام بوده و در این فراوانی (پنج مفهوم) اساس اعتقادی دفاع مقدس تبلور یافته است.

(لااله الاالله – محمد رسول الله – یا حسین – یا مهدی ادرکنی – یا ابوالفضل العباس)

- شعارهای نوشته شده بر روی سینه، پیشانی بند و شانه‌های رزمندگان یکی دیگر از نمادهای غیر قابل انکار تاثیر اعتقادی مهدویت بر رزمندگان است که در کلمات و مفاهیم متعددی تبلور یافته است، همانند (تا کربلا راهی نمانده – یا مهدی ادرکنی – سربازا امام زمان – پیش به سوی حرم حسینی)

- دعای فرج امام زمان در تمام نمازهای یومیه رزمندگان بدون استثناء تبلور خاصی داشته است که بی‌شک منبعث از اعتقاد به مهدویت و قیام جهانی حضرت ولیعصر دارد.

- شعارهای رزمنده‏های ما که با سلاح «یا مهدی» و «یا حسین» و... به صفوف دشمن حمله می‏کردند و با سردادن این شعارها بصورت اعتقادی می‌جنگیدند  نماد همیشگی داشته است.

- بسیاری از رزمند‏گان برای یافتن ارتباط معنوی و حتی دیدار و ملاقات با حضرت بقیة‏الله عجل الله تعالی فرجه الشریف در جبهه‏ها حاضر می‏شدند. آنان با مناجات‏های شبانه با آن حضرت و فریاد‏های روزانة «یا مهدی ادرکنی» در هنگام نبرد، اعتقاد به مهدویت را در خود عمیق‏تر می‏کردند.

وصیت‏نامه‏ای به طور میانگین، چهار بار به نام امام، ولایت، امام زمان آمده
 
- یک پژوهش آماری در تعدادی از وصیت‏نامه‏های شهدا نشان می‏دهد که در هر وصیت‏نامه‏ای به طور میانگین، چهار بار به نام امام، ولایت و امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و تبعیت محض از ولایت فقیه ذکر شده است. در این وصیت‏نامه‏ها، خاطرات و دست‏نوشته‏هایی که از دوران دفاع مقدس از آن عزیزان سفر کرده برجای مانده، دریایی است از فرهنگ مهدویت که ارتباط‏ها، و حتی ملاقات‏ها و زمزمه‏های دلتنگی زیادی در آن‏ها موج می‏زند.

- پژوهشهای دیگر آماری مبتنی بر نامه های آزادگان بیانگر این مفهوم است که اکثریت قریب به اتفاق آزادگان عزیز با توکل بر ائمه متحمل سختیها شده اند و صبر و بردباری خود را صرفا برای ظهورحضرت بر خود آسان می نمودند و این مطالب در نامه ها بسیار مشهود است.

مجال نیست اینها نمونه هائی از دریای بی پایان اعتقاد به مهدویت و حضرت ختمی مرتبط است که در دل دفاع مقدس نهفته است.

امام خمینی در باره جنگ اعتقادی فرمودند: «این جنگ، جنگ اعتقاداست،جنگ ارزشهای اعتقادی انقلابی و ما در مقابل ظلم  ایستاد ایم.»

مقام معظم رهبری در این زمینه می‏فرماید:

خیلی از بزرگان ما در همین دوران غیبت آن عزیز و محبوب دل‏های عاشقان و مشتاقان را از نزدیک زیارت کرده‏اند؛ بسیاری، از نزدیک با او بیعت کرده‏اند، بسیاری از او سخن دلگرم‏کننده شنیده‏اند، بسیاری از او نوازش دیده‏اند و بسیاری دیگر بدون این که او را بشناسند، از او لطف و محبت دیده‏اند و او را نشناخته‏اند. در همین جبهه‏های جنگ تحمیلی، جوان‏هایی که در لحظه‏های حساس، احساس نورانیت و معنویت کرده‏اند، لطفی از غیب به سوی دل‏های خودشان حس و لمس کرده‏اند، نشناختند و نفهمیدند ... پیوند میان بسیجیان عزیز و حضرت ولی عصر مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه الشریف عزیز یک پیوند ناگسستنی است(7)
 
سرلشکر حسن فیروزآبادی می‏گوید: «همه آن‏هایی که جبهه رفتند، تربیت شده انتظار مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف بودند؛ همان چیزی که باعث شد جوان ایرانی، جنگ‏‏جو باشد (8)

امام خمینی رحمه الله علیه در این باره می‏فرماید:

«پنجاه سال عبادت کردید؛ قبول باشد. یک روز هم یکی از این وصیت‏نامه‏ها را بگیرید و مطالعه‏کنید18. گوشه‏ای از این وصیت‏نامه‏ها به این مطلب اختصاص دارد که اداره کننده این جنگ، امامان معصوم علیهم السلام به ویژه امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف می‏باشد؛

مقام معظم رهبری می‏فرماید:

ما غریبانه جنگیدیم. در دورة جنگ، ارتش ما غریب، سپاه ما غریب، بسیج ما غریب بود. کسانی که می‏خواستند حقیقتاً جانفشانی کنند، با غربت می‏جنگیدند. از چه جهت غریب؟ از این جهت که هیچ نقطة دنیا با ما موافق نبود... . همة کشورهای اروپای شرقی از عراق حمایت می‏کردند و به او سلاح و امکانات می‏دادند (9)

آری؛ تنها چیزی که با وجود دشمنان بسیار زیاد و امکانات بسیار کم، ملت ایران را شکست‏ناپذیر کرد، امیدواری آنان به پیروزی اسلام بر کفر بود. همین امیدواری آنان بود که عقیدة آن‏ها به راه و مکتبشان را روز به روز محکم‏تر می‏کرد. آنان با لمس کردن عنایات الهی و امدادهای غیبی و توجهات امام معصوم علیهم‏السلام باور داشتند که برحق هستند و دست دیگری هست که این جنگ را هدایت می‏کند و سنگر به سنگر پیروزی نصیب آن‏ها می‏نماید.

رهبر معظم انقلاب در این باره می‏فرماید:

در روز پانزدهم دی ماهِ سال 1359 من این احساس را واقعاً در خود وجدان کردم که صاحب این میدان، صاحب این بیابان‏ها، صاحب این صحنه پرشور و عظیم (اشاره به جبهه‏های جنگ) ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف است و بی‏گمان امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف هم‏اکنون با جسم و حضور جسمی و بدنی‏اش، یا با توجهش، در میان این جنگاوران و جنگجویان است (10)

اگر اعتقاد به مهدویت و امامت آقا امام زمان در جنگ نبود، امکان نداشت این ارتش با این وضع و سپاه کم سن و سال با این فرماندهان جوان و آموزش ندیده و این نیروهای بدون سلاح و آموزش و ضعف شدید تسلیحات و مهمات بر این لشکرهای تا بن دندان مسلح عراق و قدرتهای بزرگ به پیروزی برسند و این پیروزی در آخرین نامه رئیس رژیم عفلقی عراق چنین خود نمائی کند ( همان که خواستید محقق شد ) مگر نبود که چرخاننده اصلی جنگ الطاف الهی و عنایات امامان و به ویژه امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف بوده‏اند.
 
این نکته (برجسته) است که اگر به سن و سال فرماندهان جنگ در رده‏‏های مختلف توجه کنیم می‏فهمیم که گردانندگان به ظاهر دسته اول جنگ، بین بیست تا سی سال سن داشته‏اند؛ برای نمونه شهید خرازی در سن 27 سالگی، شهید علیرضا موحد دانش در سن 25 سالگی، شهید حاج محمد ابراهیم همت در سن 28 سالگی و شهید حسن باقری در سن 25 سالگی به شهادت رسیده‏اند. علاوه بر فرماندهان جنگ بیشتر کسانی که وارد میدان نبرد شدند، در سن کم و در بهار عمر خود بودند.
 
خاطرات شهدای عزیز ما مملو است از داستان‏ها و خاطراتی که برخی از مشتاقان به خاطر سن کم و عشق به دفاع از دین خود، در شناسنامه‏هایشان دست می‏بردند، تا مشکل سنی خود را حل کنند. امثال حسین فهمیده و مسعود کمالی‏نیاهای سیزده ساله و بهنام محمدی‌ها در جای جای جبهه‏ها کم نبودند که جاذبة معنوی نایب امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف قلوب عاشق آنان را جذب کرد و راهی میدان‏های نبرد شدند. اگر کسی ادعا کند همه این‏ها به تنهایی توانستند جنگ را اداره کنند، اولین چیزی که این ادعا را رد می‏کند، سن کم رزمنده‏ها می‏باشد. طبق آمار، «15200 تن از شهدای دفاع مقدس، بین 14 تا 24 سال سن داشته‏اند. (11)

همین افراد با سنین کم خود، حماسه‏‏ها آفریدند؛ چون می‏دانستند این جنگ، بین اسلام و کفر است و سرانجام، اسلام است که پیروز می‏شود. آنان، عقیده داشتند، پرچم اسلام در آینده‏ای نه چندان دور به وسیلة امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف بر کل عالم سایه می‏افکند و خودشان را سربازان امام زمان می‏دانستند و در این راه، تمام سعی و تلاش خود را به کار می‏بستند و از مصادیق بارز این آیة شریف شدند که: (إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلَائِکَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا). (12)

پی‌نوشت:

۱- در مکتب جمعه ، صص ۲۰۲ و ۲۰۱، ۵۹/۴/۶
۲- خطبه‏ هاى نماز جمعه، رسالت ۶۷/۱/۱۲
3- در مکتب جمعه، ص ۲۵۰، ۶۰/۳/۲۹
4 - این حدیث را همه چهارده معصوم بیان کرده‏اند ودر کتب عامه و مصادر شیعی آمده است: «یملا الارض قسطا و عدلا کما ملئت ظلما و جورا».
5 - رحیم کارگر «انتظار و انقلاب» فصلنامه انتظار، سال اول، شماره دوم، ص126 ـ 146.
6 - مسعود پورسید آقایی، تاریخ عصر غیبت، قم، انتشارات حضور، 1379ش، ص376.
7 - مرتضی نائینی «جان و جانان» فصلنامه انتظار موعود، سال اول، شماره دوم، 1380، ص19 ـ 60..
8 - خبرنامه همایش دکترین مهدویت، شماره هشتم، ص16.
9 - محمدباقر حیدری کاشانی، نسل طوفان، قم، زلال کوثر، چاپ دوم، 1386ش، ص83، (به نقل از لایه‏های پنهان جنگ)
10 - ویژه‏نامه حماسه فتح خرمشهر، ص27، (به نقل از لایه‏‏های پنهان جنگ)
11 - ماهنامه فرهنگی اجتماعی فکه، ش38، ص 1.
12 فصلت(41): 30 .............
 
منبع:
وبلاگ سردار سوداگر؛  http://defaemogadas.persianblog.ir/post/94/
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار