پيش‌بيني افزايش روند مصرف دارو در سال 2012
کد خبر:۱۷۲۱۵۴
رئيس شوراي سياستگذاري وزارت بهداشت عنوان كرد:

پيش‌بيني افزايش روند مصرف دارو در سال 2012

رئيس شوراي سياستگذاري وزارت بهداشت با بيان اينكه بروز بيماري‌هاي مزمن در حال افزايش است، گفت: پيش‌بيني نيازهاي دارويي در سال 2012 روندي رو به افزايش را در مصرف دارو نشان مي‌دهد.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، دكتر باقر لاريجاني امروز در شصت‌ونهمين اجلاس روساي دانشگاه‌هاي علوم پزشكي كشور در سالن همايش هاي رازي گفت: برنامه هاي بسياري در حوزه بهداشت و در غالب شبكه‌هاي بهداشتي درماني در ابتداي انقلاب در كشور طراحي شده و امروز تنها به اصلاح و بازنگري نياز دارد.

وي افزود: با اقدامات پيشگيرانه صورت گرفته طي سال هاي بعد از انقلاب شاهد مرگ و مير كودكان از 120 در 1000 تولد زنده به 28 مورد در 1000 تولد زنده و آمار مرگ و مير مادران باردار از 200 مورد از 100 هزار تولد به حدود 37 مورد رسيده است.

رئيس دانشگاه علوم پزشكي تهران تصريح كرد: همچنين با اين اقدامات سن اميد به زندگي در كشور از 54 سال به حدود 70 سال رسيده است، اما بر اساس اهداف سند چشم انداز انتظارات بيشتري در اين زمينه وجود دارد و بايد جايگاه اول علمي و فناوري در منطقه را به خود اختصاص دهيم.

لاريجاني با بيان اينكه در حال حاضر جمعيت كشور به سمت مسن شدن در حال پيشروي است، اضافه كرد: در همين راستا بايد نقشه روشني براي جلوگيري از بيماري‌هايي كه سلامت را تهديد مي‌كند، داشته باشيم.

وي با تأكيد بر لزوم استفاده درست از منابع مالي كشور گفت: بايد تناسب نيروهاي انساني در مناطق مختلف كشور را مورد توجه قرار دهيم و برنامه‌ريزي‌هاي جديدي براي تربيت نيروي انساني ارائه كنيم.

رئيس شوراي سياستگذاري وزارت بهداشت تأكيد كرد: براي رسيدن به اهداف بايد تنوع صندوق هاي بيمه و بسته‌هاي خدمتي در حوزه سلامت را مورد توجه قرار دهيم.

لاريجاني رشد سالانه حجم مالي بازار دارو در ايران را روندي صعودي دانست و گفت: بر اساس گزارشات سالانه، بازار دارويي كشور 25 درصد رشد داشته است.

وي ادامه داد: پيش بيني نيازهاي دارويي در سال 2012 يك روند كاملا روبه افزايش را در مصرف دارو نشان مي دهد و در همين راستا هزينه‌هاي پيش بيني شده در حوزه بهداشت و درمان نيز در حال افزايش است.
 
رئيس دانشگاه علوم پزشكي تهران افزود: ‌با توجه به افزايش روند بيماري‌هاي مزمن بايد برنامه‌هاي لازم در جهت مراقبت‌هاي ويژه طراحي و ارائه شود.

لاريجاني در ادامه با اشاره به تدوين و طراحي نقشه جامع علمي در حوزه سلامت گفت: اين نقشه به‌عنوان استراتژي درست در حوزه آموزش و پژوهش چندي پيش توسط مسئولان حوزه سلامت كشور رونمايي شد.

وي نقشه تحول نظام سلامت را مبتني بر الگوي اسلامي – ايراني پيشرفت دانست و گفت: اين نقشه مي‌تواند كشور را به شاخص‌هاي تعيين شده در سند چشم‌انداز و جايگاه ديده شده در اين صنعت در منطقه برساند.

رئيس دانشگاه علوم پزشكي تهران با اشاره به تلاش ها و كارهاي كارشناسي صورت گرفت براي طراحي نقشه تحول نظام سلامت گفت: مفهوم اين نقشه اين نيست كه تمام مجموعه نظام سلامت را در آن ببينيم، بلكه بايد نقاطي را رصد كرده و آنها را به ساير مولفه‌ها تأمين دهيم.

لاريجاني اضافه كرد: در اين سند 15 سياست كلي و 87 برنامه‌ ملي تحول در نظام سلامت ديده شده تا كشور را به اهداف تعيين شده در افق 1404 برساند.

وي در پايان توجه به ارزش‌هاي متعالي اخلاقي و فرهنگي را از مولفه‌ها و راهبردهاي اصلي اين نقشه دانست و  خاطرنشان كرد: تمركز يكپارچگي در سياستگذاري‌ها، تبيين منابع مالي و غير مالي، افزايش آگاهي، روز‌آمد بودن برنامه‌ سلامت، ايجاد و تقويت زيرساخت‌هاي فرهنگي وتأمين سبد قضايي مردم از ديگر مولفه‌هاي مورد توجه در سند تحول نظام سلامت است.
 
پربازدیدترین آخرین اخبار