کد خبر:۱۷۴۶۶۵
یادواره علمی مرحوم حجتالاسلام ابوالحسنی (منذر) - 3
حدادعادل: ضعف ما در معارف اسلامی ريشه در بیتوجهی به تاریخ دارد
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به آثار تاریخی مرحوم منذر گفت: توجه وی به تاریخ حکایت از بصیرت او دارد و ضعف ما در معارف اسلامی در دوران معاصر، به بیتوجهی به تاریخ و خصوصا تاریخهای موضوعی خاص باز مي گردد.
به گزارش خبرنگار دين و انديشه «خبرگزاري دانشجو»، دکتر غلامعلی حداد عادل عصر امروز در مراسم آيين نكوداشت مرحوم علي ابوالحسني كه در تالار علامه جعفري پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي با حضور اساتيد، طلاب و دوستداران وي برگزار شد، ضمن عرض تسلیت به خانواده محترم، دوستان، یاران و همکاران وی، تاسف خود را از فقدان محقق ارجمند ابراز کرده و به روح او درود فرستاد.
وی مهم ترین و بارزترین خصوصیت مرحوم ابوالحسنی را پرکاری معرفی کرد و گفت: وی حداقل سالی یک کتاب به اهل تحقیق عرضه کرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در ادامه خصوصیت کم ادعایی مرحوم ابوالحسنی را از شاخصههای شخصیت وي دانست و تاكيد كرد: مرحوم ابوالحسنی با عنوانی کوتاه و بدون هرگونه تشریفات، اخلاص خود را دور از تبلیغات و هیاهو به ظهور میرساند.
حداد عادل خاطرنشان کرد: مرحوم منذر در جایی خود را مطرح نکرده و هیچ تقاضایی برای خود نداشت.
وي ضمن اشاره به تنوع و وسعت میدان مطالعات و تحقیقات مرحوم گفت: مراجعه به فهرست کارهای وی نشان میدهد كه او از هیچ مسئله ای در حوزه مفاهیم اخلاق اسلامی، معارف اسلامی، موضوع تاریخ و ادبیات و خیلی از مسائل دیگر در حوزه تحقیق غافل نمانده است.
ضعف ما در معارف اسلامی در دوران معاصر، به بیتوجهی به تاریخ برمیگردد
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به آثار تاریخی مرحوم منذر گفت: توجه وی به تاریخ حکایت از بصیرت او دارد؛ چراکه این توجه در زمانی رخ داده است که تاریخ در حوزه علمیه به صورت درس تدریس نمیشده است.
حداد عادل يادآور شد: ضعف ما در معارف اسلامی در دوران معاصر، به بیتوجهی به تاریخ و خصوصا تاریخهای موضوعی خاص باز مي گردد؛ همان گونه که شهید مطهری از ضعف توجه استادان فلسفه به تاریخ فلسفه شکایت می کند.
اهمیت بررسی تاریخ معاصر و ذکاوت مرحوم منذر در پرداختن به تاریخ
وي با بیان اینکه بعد از انقلاب همه حس کردند بدون کار در تاریخ معاصر نمیتوان از انقلاب دفاع کرد، گفت: از جمله چهرههایی که به رفع این نقیصه کمک شایانی کرد، مرحوم منذر بود.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس تاكيد كرد: وي با پرداختن به تاریخ معاصر، به مشروطه و شخصیتهایی که مورخان چهره آنها را مسخ کرده و تصویری غلط داده بودند، توجه خاص کرد؛ از جمله این افراد مرحوم شیخ فضل الله نوری بود.
حداد عادل در ادامه افزود: بعد از انقلاب فرصت مناسبی شد برای بازنگری و بازنگاری در تاریخ معاصر و چهره بزرگانی چون شیخ فضل الله توسط کسانی که وابستگی به فراماسونری و... نداشتند شناسایی شد.
وي خاطرنشان کرد: مرحوم منذر در مسائل مربوط به شهید مدرس، بهائیت و ... نیز آثار سودمندی عرضه كرده اند و غبار ناشناس ماندن از چهره بعضی شخصیتهای تاریخی که مورخان چهره آنان را پوشانده بودند، برداشت.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس ضمن اشاره به اين مسئله كه مرحوم منذر به سراغ چهرههايی رفت كه گنجينه اطلاعات بودند، گفت: استاد برجسته مرحوم منذر كه مرحوم لنكراني بود روحاني گوشه گيري بود كه از دوران رضاخان، مصدق و ملي شدن صنعت نفت اطلاعات بسياري داشت.
وي در ادامه با اشاره به اينكه مرحوم منذر محققي بي غرض و با بصيرت بود، گفت: مرحوم لنكراني به سبب وجود همين صفات، بسياري از اطلاعات خود را در اختيار وي گذاشت.
مرحوم منذر، تشيع و ولايتمداري فردوسي را براساس ابيات شاهنامه اثبات ميكند
حدادعادل در ادامه به كتاب «بوسه بر خاك پي حيدر»، از آثار مرحوم منذر اشاره كرد و گفت: در سال 90 در فرهنگستان ادب فارسي هزاره شاهنامه را جشن گرفتيم؛ در همين راستا ميبايست مقالهاي تهيه كنم از اين رو به سراغ اين كتاب رفتم انصافاً در اين كتاب اطلاعات ادبي و البته ادبيانه بسيار ارزشمندي پيدا كردم.
وی با اشاره به اينكه آثار مرحوم منذر از لحاظ ترازوي پژوهش دانشگاهي، تحقيقي با انضباط است به خصوصيت غيرت ديني مرحوم منذر اشاره كرد و گفت: وي در كتاب بوسه بر خاك پي حيدر چهرهاي حقيقي از فردوسي معرفي ميكند و قدر آن بزرگمرد را شناخته و حق او را ادا ميكند.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس گفت: نكته جالب توجه اين است كه مرحوم منذر در كتاب خود دينداري، تشيع و ولايتمداري فردوسي را براساس ابيات شاهنامه اثبات ميكند.
حدادعادل در ادامه جرئت و شجاعت مرحوم منذر را نمونه يك مولف و محقق مسلمان دانست و گفت: علي ابوالحسني، مومنانه، با تقوا، با اخلاق و احساس تعهد و شجاعت مثال زدني خود از اينكه حرفي برخلاف مشهور بزند ابايي نداشت.
وي در پايان ادب در كلام و انضباط در تحقيق را شاخصه مرحوم منذر دانست كه سبب امتياز او از ديگران شده است.
تا هستم اي رفيق، نداني كه كيستم
روزي به سراغ من آيي كه نيستم
روزي به سراغ من آيي كه نيستم
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.