کد خبر:۱۷۴۷۰۳
یادواره علمی مرحوم حجتالاسلام ابوالحسنی (منذر) - 6
موسي نجفي: مرحوم منذر با نگاه شيخ فضلالله نوري به تاريخ مشروطه نگاه ميكرد
عضو هيئت علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي گفت: مرحوم منذر با نگاه شيخ فضل الله نوري به تاريخ مشروطه نگاه ميكرد؛ چرا كه عاشق شخصيت شيخ فضل الله نوري بود.
به گزارش خبرنگار دين و انديشه «خبرگزاري دانشجو»، دکتر موسی نجفی عصر دیروز در مراسم آيين نكوداشت مرحوم علي ابوالحسني كه در تالار علامه جعفري پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي با حضور اساتيد، طلاب و دوستداران وي برگزار شد، ضمن تسليت به مناسبت فقدان مرحوم ابوالحسني به تاثيرات مرحوم لنكراني در شخصيت مرحوم منذر اشاره كرد و گفت: مرحوم لنكراني فوقالعاده ضد انگليسي بود و بعد ضد استعماري و ضد انگليسي ايشان در آثار مرحوم منذر مشهود است.
وي در ادامه افزود: نگاه ضد استعماري و ضد انگليسي مرحوم منذر نگاه ايشان به مشروطه را شكل داد و وي با نگاهي ضد انگليسي وارد بررسي مشروطه شد.
موسی نجفی يكي از دلايل انزواي مرحوم منذر را نقد ايشان بر آثار شهيد مطهري دانست و گفت: آقاي منذر در كتاب خود خط پروتستانيسم اسلامي را از فتحعلي آخوندزاده تا دكتر شريعتي نقد كرد.
وي در ادامه افزود: مرحوم منذر با الهام از يادداشتهاي شهید مطهري در زمان خود توانست پيش قدم در تمايز خط روشنفكري ديني و اسلام ولايتي باشد.
عضو هيئت علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي در ادامه به كتاب مطهري، افشاگر توطئهها اشاره كرد و گفت: شايد مرحوم لنكراني و مرحوم منذر از خط امام شروع نكردند، اما قرائتي كه از همه چيز دارند نشان ميدهد امام را خوب ديدند و به ايمان ايشان ايمان دارند.
وي استقلال فكري در كارها را از جمله شاخصههاي شخصيت مرحوم منذر دانست و گفت: مرحوم منذر از جريان مشروعه دفاع ميكرد نه از جريان مشروطه و دفاع ظريفي از قاجاريه داشت.
موسي نجفي در ادامه افزود: مرحوم منذر با نگاه شيخ فضل الله نوري به تاريخ مشروطه نگاه ميكرد؛ چرا كه عاشق شخصيت شيخ فضل الله نوري بود.
وی استفاده از منابع دست اول را از ديگر وجوه امتياز مرحوم ابوالحسني دانست و گفت: وي هم منابع را خوب ميشناخت و هم خوب آنها را نقد ميكرد و جالب اينجاست كه همواره منابع دست اول را به دست ميآورد.
عضو هيئت علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي استقامت و تغيير خط ندادن را از شاخصههاي مهم شخصيت علمي مرحوم منذر دانست و گفت: دينداري، غيرت ديني و دفاع از شريعت در آثار مرحوم منذر موج ميزند.
وي در پايان مهمترين كار مرحوم ابوالحسني را شالوده شكني در فضاي يك طرفهاي كه شرق شناسان ايجاد كردهاند، دانست و گفت: مرحوم ابوالحسني ما را از فضاي بسته و تاريك شرق شناسان خارج كرد و خدمت و خيانت را از هم جدا نمود.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.