کد خبر:۱۷۴۷۱۳
یادواره علمی مرحوم حجت‌الاسلام ابوالحسنی (منذر) - 7

موسی حقانی: مرحوم منذر در پي تئوريزه كردن رفتار سياسي مرجعيت و علماي شيعه بود

رئیس موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران با اشاره به آثار مرحوم منذر و گفت: وي در پي تئوريزه كردن رفتار سياسي مرجعيت و علماي شيعه براي شناخت اين ظرفيت بزرگ در جامعه‌اي ما بوده است.
به گزارش خبرنگار دين و انديشه «خبرگزاري دانشجو»، موسی حقانی عصر دیروز در مراسم آيين نكوداشت مرحوم علي ابوالحسني كه در تالار علامه جعفري پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي با حضور اساتيد، طلاب و دوستداران وي برگزار شد، با اشاره به اينكه در خصوص مرحوم ابوالحسني دوستان گفتني‌ها را گفته‌اند، گفت: خاني كه مرحوم ابوالحسني گسترده است بسيار وسيع مي‌باشد.

وي در ادامه افزود: مرحوم ابوالحسني رسالت خود را بازنگري و بازنگاري تاريخ معاصر مي‌دانست.

موسي حقاني، ابوالحسني را فرمانده و سرداري معرفي كرد كه 35 سال به مرخصي نرفته است.

بخش عمده تلاش‌هاي مرحوم منذر منتشر نشده است
 
وي افزود: ابوالحسني جرئت ورود به صحنه‌اي را داشت كه همواره در آن تاريخ نگاري ليبرال و سكولار تدريس مي‌شود.

رئیس موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران مرحوم ابوالحسني را بنيانگذار تاريخ نگاري ايراني و اسلامي دانست و گفت: بخش عمده تلاش‌هاي مرحوم منذر منتشر نشده است.

وي يكي از دغدغه‌هاي عميق مرحوم منذر را نوشتن آثاري مطلوب و پژوهش خوب پيرامون امام حسين(ع) معرفي كرد.

موسي حقاني با اشاره به هوشمندي مرحوم منذر و بهره‌مندي از استاد خوب گفت: تاكتيك مرحوم ابوالحسني، شكستن نگاه تزريقي مستشرقين درباره قاجار و سياه نمايي دوره قاجار بود.
 
وي در ادامه گفت: با توجه به تاريخ‌نگاري كه بنيانگذار آن مرحوم ابوالحسني است، بايد گفت: كار براي كساني كه در حوزه بازنگري تاريخي هستند، سخت شده است.

رئیس موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران در ادامه به آثار مرحوم منذر اشاره كرد و گفت: وي در پي تئوريزه كردن رفتار سياسي مرجعيت و علماي شيعه براي شناخت اين ظرفيت بزرگ در جامعه‌اي ما بوده است.

وی در ادامه گفت: بعد از بروز فتنه 88 و قرائت خطبه مقام معظم رهبري در نماز جمعه و توسل حضرت آقا به حضرت حجت(عج الله) مرحوم ابوالحسني به من گفت: خيالت راحت باشد با اين توسل كار تمام است.

موسي حقاني در ادامه افزود: مرحوم ابوالحسني راز پايداري ايران را توسل به اهل بيت(ع) مي دانست، اما از ابزار عبرت‌هاي تاريخ غافل نبود.

وي در ادامه افزود: مرحوم ابوالحسني در خصوص حضرت امام(ره) به ايمان امام ايمان داشتند اما انتقاداتي به رفتار برخي‌ها كه امروز ما هم به آن معتقديم داشتند.
 
رئیس موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران در پايان گفت: مرحوم ابوالحسني اقامه شعائر ديني از جمله اقامه عزاي سيدالشهداء را راز ماندگاري ايران اسلامي مي‌دانست.

در پايان محمدصادق ابوالحسني، فرزند مرحوم علي ابوالحسني ضمن تشكر از آيات عظام، صافي گلپايگاني، سبحاني و ديگر مراجع تقليدي كه با حضور و پيام‌هاي خود ايشان را در داغ از دست دادن پدر التيام داده ‌بودند، سپاسگزاري كرد و گفت: حجت الاسلام رشاد امروز ما را در غم از دست دادن پدر، پدرانه مورد توجه قرار دادند.

محمدصادق ابوالحسني ضمن اشاره به اينكه اول استاد من، مرحوم پدرم بود، گفت: راه لنكراني از راه امام به هيچ وجه جدا نبود و اين حرف را از نظر تاريخي و اسناد بسيار مي‌توان ثابت كرد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار