خودرو برون جادهاي آريا ساخته شد
آرش اسدزاده زرگر در گفتوگو با خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، اظهار داشت: خودروي آريا جزو خودروهاي شاسي بلند سبك است كه در رده خودروهاي بياباني قرار مي گيرد و قابليت عبور از مناطق كوهستاني، باتلاقي و صعب العبور را دارد.
وي استفاده از سامانه تعليق با دو بازوي مستقل براي هر يك از چرخها را يكي از ويژگيهاي اين خودرو عنوان و تصريح كرد: اين سامانه تعليق امكان عمود قرار گرفتن چرخها نسبت به سطح جاده را در شيبهاي عرضي فراهم آورده و باعث حفظ تعادل خودرو در شرايط سخت مي شود.
اين مخترع به كاربردن سامانه ترمز با دو پمپ مستقل را از ديگر ويژگيهاي خودرو برون جادهاي آريا عنوان كرد و افزود: در صورت از كار افتادن يكي از پمپها، ديگري قادر به جبران و كنترل خودرو مي باشد.
اسدزاده زرگر در ادامه افزود: سامانه ترمز كمك شاياني به راننده در كنترل و هدايت خودرو در شرايط سخت مي كند.
اين دانشجوي دانشگاه آزاد با بيان اينكه استفادههاي نظامي بيشترين كاربرد اين خودرو است، گفت: با در نظر گرفتن جنبههاي صلح آميز، زمينههاي كشاورزي، توريستي و تفريحي از ديگر كاربردهاي خودرو برون جاده اي آريا است.
وي همچنين گفت: با توجه به قابليتهاي كشاورزي، خودرو آريا مي تواند به عنوان تيلر در مزارع كشور استفاده شود.
اسدزاده زرگر در ادامه با تاكيد بر لزوم حمايتهاي دولت از طرحهاي پژوهشي و اختراعات دانشجويان مبتكر اظهار داشت: بايد برنامه مشخصي براي تجاري سازي طرحهاي پژوهشي كه قابليت ورود به عرصههاي صنعتي كشور را دارند، فراهم شود.
اين مخترع ضمن انتقاد از ورود كالاهاي صنعتي خارجي و با كيفيت پايين به كشور گفت: تاكنون چندين پروژه صنعتي را تا مرز توليد و عقد قرارداد تجاري رسانده ام، ولي به دليل وارد شدن نمونههاي خارجي با كيفيت پايين قراردادي امضا نشده است.
وي ورود بدون كنكور به مقطع تحصيلي بالاتر را راهكار مناسبي براي حمايت از نخبگان عنوان كرد و افزود: اين امتياز، انگيزه دانشجويان را براي انجام تحقيقات علمي افزايش مي دهد.
اسدزاده زرگر با بيان اينكه آينده مبهم شغلي يكي از دغدغههاي دانشجويان كشور است، خاطرنشان كرد: دولت بايد به گونهاي برنامه ريزي كند كه مخترعان با اطمينان از تامين شغلي آينده خود پروژهها و تحقيقات علمي مرتبط با نيازهاي كشور را به ثمر برسانند.
لازم به ذكر است، آرش اسدزاده زرگر با ارائه خودرو برون جادهاي آريا موفق به كسب رتبه نخست پژوهش هاي توسعه اي در دهمين جشنواره جوان خوارزمي شده است./انتهاي پيام/