کد خبر:۱۷۶۶۱۸
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا-4

دیدگاه نامزدهای جمهوری خواه در ارتباط با مسئله ایران

موسسه مطالعات آمریکا به بررسی دیدگاه های نامزدهای جمهوری خواه در ارتباط با چگونگی برخورد آنها در ارتباط با مسئله ایران پرداخته است، افرادي همچون؛ ران پل كه نظرات ...
گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو»؛ با توجه به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اين خبرگزاری به نقل از موسسه مطالعات آمریکا به بررسی دیدگاه های نامزدهای جمهوری خواه در ارتباط با چگونگی برخورد آنها در ارتباط با مسئله ایران پرداخته است، نوشتار زیر به بررسی آرای ران پل می پردازد.

«رونالد ارنست ران پل» متلد بيستم اوت 1935 در پيتسبورگ ايالات پنسيلوانياست. حرفه اصلي وي پزشكي و نقطه عطف ورود وي به سياست، سال 1997 است كه به‌عنوان نماينده مردم ايالت تگزاس به مجلس نمايندگان راه يافت كه در كميسيون هاي روابط خارجي، اقتصادي و مالي فعاليت‌ مي‌كرد. در سال 2008 نيز در رقابت‌هاي درون حزبي رياست جمهوري شركت كرده بود.
 
مهم‌ترين محورهاي تبليغاتي ران پل با محوريت‌ ايران عبارت‌اند از:
 
الف) مخالفت با گزينه‌ تهاجم نظامي
ران پل در رقابت‌هاي انتخاباتي كاروليناي جنوبي مورخ شانزدهم ژانويه 2012، مخالفت خود را با دخالت‌هاي امريكا در كشورهاي جهان اعلام كرد وخواهان قطع كمك‌هاي خارجي به آنها شد. آقاي ران پل در تبليغات خود به صراحت اعلام نمود كه اگر اسرائيل خواهان حمله به ايران است. اين امر به واشنگتن مربوط نمي‌شود.
 
ران پل خطر ايران هسته‌اي را فراتر از تهديدات هسته اي شدن روسيه، پاكستان و هند ارزيابي نمي‌كند. وي تصريح نموده هيچ‌گونه مدركي دال بر وجود تسليحات اتمي در ايران وجود ندارد به همين دليل بر اين باور است ايران تهديدي براي امنيت ملي امريكا محسوب نمي‌شود و مخالف پياده‌سازي گزينه نظامي است. ران پل با اعمال تحريم‌هاي گسترده عليه ايران نيز مخالف بوده و آن را عملي خصمانه تلقي مي‌كند كه مي‌تواند در نهايت به جنگ منجر شود. وي بهترين گزينه را بسترسازي براي مذاكرته با ايران در قالب چانه‌زني بزرگ و حل و فصل حوزه‌هاي تنش‌زا در قالب يك «بسته پيشنهادي» ارزيابي مي‌كند كه در آن به صورت همزمان چهار مقوله حقوق بشر، ترتيباتي امنيتي – دفاعي منطقه‌اي، روند صلح خاورميانه و خلع سلاح از طريق مذاكرات ديپلماتيك پيگيري شوند. وي «اقدام‌هاي تشويقي» را مؤثرتر از گزينه تحريم (چماق) ارزيابي مي‌كند و مصداق ايده خود را خلع سلاح جمهوري‌هاي شوروي سابق در قالب «وام براي خلع سلاح اتمي» مي‌داند.
 
رويكرد ران پل در اين باره با «جرج پركويچ» همپوشاني دارد كه يكي از كارشناسان مطرح امريكا در بخش مطالعات امنيت ملي است. وي در مقاله‌اي با عنوان «تغيير منافع هسته‌آي ايران» معتقد است امريكا براي ايجاد تغييرات مثبت در ايران بايستي بپذيرد كه سياست واشنگتن در قبال اين كشور طي سال‌هاي گذشته كاري از پيش نبرده و خواستار ارائه مشوق‌هاي زير به جمهوري اسلامي ايران شده است:
 
-احترام به امنيت و حاكميت ملي ايران
- كمك به هسته‌اي شدن ايران (البته منظور نويسنده فناوري وارداتي است)
- مشاركت ايران در ترتيبات امنيتي منطقه
- آزادي اموال توقيف شده ايران در امريكا
- لغو پلكاني تحريم‌هاي يك جانبه
- حمايت از تاسيس خط لوله صلح بين ايران ، پاكستان و هند
 
ب) بازي باخت - باخت بسته شدن تنگه هرمز
ران پل اذعان مي دارد يكي از اقدام هاي واكنشي ايران در قبال تحريم هايي كه حيات اين كشور را به مخاطره مي اندازد ، بستن تنگه هرمز است كه اين امر نه تنها بحران را حادتر مي كند، بلكه قيمت جهاني نفت را نيز به صورت جهشي افزايش مي دهد. هر چند اين اقدام مي تواند هزينه هايي را نيز براي ايران به همراه داشته باشد.
 
ج) كاستن از حضور نظامي فراسرزميني آمريكا
ران پال پس از شكست در رقابت هاي نيوهمشاير به هواداران خود قول داد در صورت راهيابي به كاخ سفيد، سربازان آمريكايي را به كشور باز مي گرداند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار