افزايش بودجه پژوهشي دانشگاه‌ها از 20 تا 100 درصد در سال 91
کد خبر:۱۷۹۸۰۶
معاون پژوهشي وزير علوم خبر داد:

افزايش بودجه پژوهشي دانشگاه‌ها از 20 تا 100 درصد در سال 91

معاون پژوهشي وزير علوم با بيان اينكه بودجه پژوهشي دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها در سال 91 از 20 تا 100 درصد افزايش خواهد داشت، گفت: اين افزايش بودجه بر اساس نيازها و پيشنهادات وزارت علوم بوده است.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، دكتر محمد مهدي نژاد نوري صبح امروز در نشست خبري با موضوع «برنامه‌هاي پژوهشي و فناوري وزارت علوم در سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» در وزارت علوم گفت: بر اساس پيشنهادات وزارت علوم بودجه پژوهشي دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها در سال 91 از 20 تا 100 درصد افزايش خواهد داشت.

وي افزود: در پژوهشگاهي مانند پژوهشگاه حوزه و دانشگاه كه در خصوص بحث‌هاي علوم انساني فعاليت مي‌كند و موضوع مرتبط با اين پژوهشگاه در كشور داراي جايگاه ويژه‌اي است، پيش بيني‌ مي‌شود بودجه پژوهشي اين پژوهشگاه تا 100 درصد رشد داشته باشد.

سه پروژه از طرح‌هاي كلان مصوب شوراي ارز مربوط به حوزه هسته‌اي است

معاون پژوهشي وزير علوم گفت: سال گذشته 40 پروژه در شوراي عتف مصوب شد كه سه پروژه از اين پروژه‌ها مربوط به موضوعات هسته‌اي بوده است.

مهدي نژاد نوري تصريح كرد: همچنين در حوزه علوم انساني نيز پنج پروژه در قالب طرح‌هاي كلان ملي كه در شوراي عتف تصويب شده است، وجود دارد كه براساس اين پروژه‌ها مي‌توان در حوزه علوم انساني، توليد ملي داشت.

وي با بيان اينكه برنامه وزارت علوم، اجراي پروژه‌هاي تصويب شده شوراي عتف در سال جاري است، افزود: اين پروژه‌ها از سال گذشته با مبلغ 2500 ميليارد توماني براي سه تا پنج سال فعاليت تصويب شده‌اند كه پيوند عميقي را ميان دانشگاه و صنعت ايجاد خواهند كرد.

معاون پژوهشي وزير علوم با بيان اينكه پروژه‌هاي كلان مصوب شوراي عتف، مي‌تواند باني پروژه‌هاي بزرگ در سطح جهان باشد، خاطرنشان كرد: اجراي برخي از اين پروژه‌ها موجب از بين رفتن تحريم‌ها در كشور خواهد شد.

مهدي نژاد اضافه كرد: فعاليت اجراي اين پروژه‌ها از امسال به طور جدي پيگيري مي‌شود كه برخي از اين پروژه‌ها مانند طراحي و ساخت جت‌هاي 100 نفره مسافربري است كه از سال گذشته آغاز شده و اين پروژه مراحل اوليه كار را جلو برده است.
 
راه‌اندازي صندوق نوآوري و شكوفايي در سال جاري

معاون پژوهشي وزير علوم با بيان اينكه براي راه اندازي صندوق نوآوري و شكوفايي 3000 ميليارد تومان اعتبار توسط دولت به اين صندوق اختصاص يافته است، گفت: اميدواريم اين صندوق در سال جاري راه اندازي شود.

وي اضافه كرد: همچنين در بودجه دولت نيز يك ميليارد تومان از فروش نفت به اين صندوق اختصاص داده شده كه در سال گذشته بخشي از اين ميزان مصوب شده است.

مهدي نژاد نوري اضافه كرد: امسال وزارت علوم درصدد است صندوق نوآوري و شكوفايي راه اندازي شود.

معاون پژوهشي وزير علوم با بيان اينكه 3000 شركت دانش بنيان در 29 پارك علم و فناوري مستقر هستند، گفت: با راه اندازي صندوق نوآوري و شكوفايي و قانون حمايت از شركت‌هاي دانش بنيان پيش بيني شده است در افق چشم انداز كشور تعداد شركت‌هاي دانش بنيان به 50 هزار شركت افزايش يابد.

وي تشريح كرد: تا 4 سال آينده بايد شركت‌هاي دانش بنيان به 17 هزار شركت افزايش يابد كه راه اندازي اين شركت‌ها، باعث يجاد اشتغال در سطح بالا و كارآفريني در تمامي كشور خواهد شد.

ارتقاي نرخ رشد علمي كشور در دو ماه اول سال 2012
 
مهدي نژاد نوري تاكيد كرد: طي دو ماه اول سال 2012 نرخ رشد علمي در مقياس جهاني ادامه دارد كه كشورمان در اين مقياس يك رتبه ارتقاء پيدا كرده است.

معاون پژوهشي وزير علوم با بيان اينكه در سال 2011 بنا بر اعلام پايگاه اسكوپوس كشور از نظر توليد علم مقام اول در منطقه و مقام 17 در جهان را كسب كرده است، افزود: همچنين در سال 2011 براساس اعلام پايگاه ISI دانشمندان كشور با توليد 23 هزار مقاله مقام دوم در منطقه و مقام 19 در جهان را كسب كرده‌اند.

وي تصريح كرد: در مجموع با توجه به توليد مقالات علمي در پايگاه‌هاي ISI و اسكوپوس و ISC، 70 هزار مقاله در كشور توليد شده است.

تقويت ارتباط دانشگاه و صنعت از برنامه‌هاي امسال وزارت علوم است

مهدي نژاد نوري تقويت دانشگاه و صنعت را از برنامه‌هاي اصلي وزارت علوم در سال جاري عنوان كرد و گفت: بر اين اساس در سال 90 تفاهم نامه‌هاي مختلفي با وزارت صنايع و معادن منعقد شد كه تعداد 20 تفاهم‌نامه به قرارداد تبديل شده است.

معاون پژوهشي وزير علوم در پايان تصريح كرد: پيش بيني مي‌شود در سال جاري تعداد تفاهم نامه‌هاي وزارت علوم با صنايع و معادن كه منجر به قرارداد خواهد شد، افزايش يابد. 
پربازدیدترین آخرین اخبار