دانشجويان فعال در حوزه هاي علمي كشور معتقدند براي تحقق شعار سال بايد ارتباط ميان صنعت و دانشگاه تقويت شود؛ زيرا...
گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»؛ سال 91 از سوي مقام معظم رهبري به عنوان سال توليد ملي، كار و سرمايه ايراني نامگذاري شده و تمام نهادها بنا به زمينه كاري خود سعي در تحقق اين شعار دارند، محققان و پژوهشگران كشور نيز به تحقق اين شعار مي انديشند و سعي دارند علمي توليد كنند كه بتواند در اجرايي شدن اين شعار موثر باشد ولي آن ها معتقدند علم در صورتي به عمل مي رسد كه بين صنعت و دانشگاه ارتباط موثري وجود داشته باشد.
دانشگاهيان معتقدند بدون تقويت ارتباط ميان صنعت و دانشگاه، توليد علم دانشجويان و محققان در حد آكادميك و تئوري باقي مي ماند.
سليمي: تحقق شعار سال از طريق ارتباط دانشگاه با صنعت ممكن است
سليمي، عضو پژوهشكده نانوي شهيد چمرانبا اشاره به اينكه نامگذاري امسال با عنوان توليد ملي، كار و سرمايه انساني از سوي مقام معظم رهبري بسيار مدبرانه انجام شده، گفت: اين شعار مسير توليد ملي و خودكفايي را بسيار بهتر مي كند و مي توانيم در بسياري از رشته هاي صنعتي خودكفا شويم ولي براي تحقق آن بايد ارتباط بين صنعت و دانشگاه را تقويت كنيم.
وي افزود: تا زمانيكه ارتباط بين صنعت و دانشگاه تقويت نشود تحقق توليد ملي دشوار به نظر مي رسد.
سليمي اظهار داشت: در حال حاضر تحقق اين شعار از طريق دانشگاه ها دشوار به نظر مي رسد؛ زيرا دانشگاه ها ارتباط چنداني با صنعت ندارند تا بتوانند در توليد ملي موثر باشند در صورتيكه براي بومي كردن علوم بايد ارتباط صنعت و دانشگاه بيشتر شود تا صنعت طرح هاي مورد نياز جامعه را براي دانشجو تعريف كرده و دانشجو نيز تحقيقاتي را كه نياز است، انجام دهد.
حسن آبادي: بايد سياست هاي مدوني براي استفاده از توليدات علمي داشته باشيم
احسان حسن آبادي، دانشجوي دكتراي رشته نساجي دانشگاه اميركبير با اشاره به اهميت ارتباط ميان صنعت و دانشگاه براي تحقق شعار امسال، گفت: در حال حاضر ارتباط ميان صنعت و دانشگاه در كشور بسيار كم است و تعداد كمي از اساتيد دانشگاه با صنعت در ارتباط هستند و در كل ارتباط صنعت با دانشگاه اصلا به چشم نمي آيد.
وي با اشاره به اينكه در تمام كشورها صنعت از دانشگاه پيش تر است ولي در ايران صنعت ما از توليدات علمي عقب تر است، گفت: بايد سياست هاي مدوني براي استفاده از توليدات علمي دانشگاه ها در صنعت داشته باشيم، البته در برخي موارد سياست هايي وجود دارد ولي دانشگاه ها و صنعت انگيزه اي براي ارتباط ندارند.
حسن آبادي افزود: وزارت علوم و نهادهاي مرتبط ديگر بايد به عنوان يك موتور محرك عمل كرده و تقويت ارتباط ميان صنعت و دانشگاه را از هر دو دستگاه مطالبه كنند تا براي آن ها انگيزه ارتباط به وجود بيايد.
اين دانشجوي دكتراي رشته نساجي ادامه داد: در حال حاضر سياستگذاري ها در زمينه واردات و صادرات صحيح نيست و اين امر سبب شده تا كارخانجات توليد داخل به دليل حمايت نشدن از سوي مسئولان تعطيل و محصولات بي كيفيت كشورهاي خارجي وارد بازار كشور شوند.
كفايتي: نيروي انساني تحصيلكرده در خارج از كشور به تحصيلكرده هاي داخلي ارجحيت دارد
دكتر كفايتي، عضو پژوهشكده نانوي شهيد چمران با اشاره به اينكه در بازار كار نيروي تحصيلكرده خارج ارجحيت بيشتري دارد، گفت: استفاده از سرمايه ايراني نيز بسيار اهميت دارد؛ چرا كه در حال حاضر فارغ التحصيلان دانشگاه كشور حتي از دانشگاه هاي معتبر در بازار كار به كار گرفته نمي شوند و افراد تحصيلكرده در دانشگاه هاي خارج از كشور به كار گرفته مي شوند.
وي افزود: بيش از 80 درصد توليدات علمي ما نيز در مجلات خارج از كشور چاپ مي شوند در صورتيكه كشورهايي نظير هند و چين نشريات ايندكس آي اس آي را به زبان خودشان ترجمه مي كنند.
كفايتي گفت: در حال حاضر ساختار دانشگاه و صنعت ما مشكل دارد و به همين دليل اين دو نهاد نمي توانند با هم ارتباط داشته باشند در صورتيكه تقويت ارتباط صنعت و دانشگاه عامل اصلي افزايش توليد ملي است.
عضو پژوهشكده نانوي شهيد چمران ادامه داد: شركت هاي زايش شده از دانشگاه ها مي تواند در تحقق شعار سال بسيار موثر باشند.
وي نظريه پردازي در رشته هاي مختلف را هم در تحقق شعار سال موثر دانست و گفت: براي موفقيت در تحقق شعار سال بايد الگويي ناظر بر حل مسائل داشته باشيم تا هم با الگوهاي ايراني و اسلامي هماهنگ باشد و هم در تحقق شعار سال موثر شود.
بهبهاني: تقويت ارتباط صنعت و دانشگاه سبب هدفمندي تحقيقات دانشگاهي مي شود
بهبهاني، عضو پژوهشكده شهيد يزدان پرست يكي از راهكارهاي كشورهاي جهان سوم براي توسعه اقتصادي كه مقام معظم رهبري هم به آن تاكيد بسيار دارند چرخه ايده خام و محصول اوليه و تجاري سازي است.
وي افزود: جامعه علمي مي تواند سهم بسياري در توليد ايده و پرورش آن و حتي رساندن به مرحله محصول اوليه داشته باشد تا پس از توليد اوليه با حمايت دولت به محصول نهايي برسد.
بهبهاني گفت: البته دانشجويان مي توانند با اصلاح ساختارهاي قديمي صنايع به بهبود كيفيت توليد هم كمك كنند.
عضو پژوهشكده شهيد يزدان پناه اظهار داشت: استفاده از نخبگان علمي نيز يكي ديگر از راه هاي تحقق شعار سال است كه بايد براي آن برنامه مدوني داشته باشيم؛ زيرا پتانسيل ها در حال هرز رفتن است در حاليكه دانشجويان محقق در برخي دانشگاه ها از تجهيزات آزمايشگاهي اوليه هم محروم هستند.
وي گفت: بايد ارتباط بين صنعت و دانشگاه تقويت شود تا صنعت تحقيقات دانشگاهي را متناسب با نيازهاي جامعه هدفمند كند.