دانشگاه علوم پزشكي شيراز ميزبان نخستين جشنواره تالاسمي كشور
کد خبر:۱۸۱۵

دانشگاه علوم پزشكي شيراز ميزبان نخستين جشنواره تالاسمي كشور

نخستين جشنواره تالاسمي كشور با حضور وزير بهداشت و معاونان بهداشتي دانشگاه‌هاي كشور از فردا به مدت دو روز در دانشگاه علوم پزشكي شيراز برگزار مي‌شود.

به گزارش خبرنگار «شبكه خبر دانشجو» از شيراز، مسئول بيماري‌هاي غير واگير دانشگاه علوم پزشكي شيراز ديروز در نشست خبري كه در اين دانشگاه برگزار شد، در سخناني گفت: بيماري تالاسمي ناشي از اختلالات خوني است؛ كه در صورت ازدواج دو شخص ناقل ژن معيوب اين بيماري، در هر زايمان احتمال تولد نوزادي با بيماري تالاسمي ماژور وجود دارد.

دكتر مصطفي مدحتي افزود: به دليل عدم توانايي انتقال اكسيژن از طريق خون به بافت‌ها در اين بيماران، فرد مبتلا ناگزير به تزريق خون در كل دوران زندگي است؛ كه اين امر موجب بروز مشكلات و عوارضي براي بيمار، خانواده و در نهايت جامعه مي‌شود.

وي در ادامه اظهار داشت: آزمايش‌هاي قبل از ازدواج جهت پيشگيري از تالاسمي از سال 70 در چند شهر استان فارس به عنوان نخستين استان پيشتاز انجام شد و تا پايان سال 72 طرح پيشگيري از تالاسمي در تمام سطح اين استان اجباري شد.

مدحتي افزود: با توجه به نتايج مثبت اجراي اين طرح در سال 72 انجام اين آزمايش‌ها در كل كشور اجباري شد.

وي يادآور شد: در حال حاضر طرح پيشگيري از تالاسمي به عنوان طرحي موفق در جهان شناخته شده است.

مسئول بيماري‌هاي غير واگير دانشگاه علوم پزشكي شيراز با اشاره به اينكه با اجراي برنامه پيشگيري از تالاسمي، حدود 75 درصد از تولد بيماران مبتلا به تالاسمي در كشور جلوگيري شده است، اظهار داشت: آمار تولد بيماران تالاسمي در استان فارس در سال‌هاي قبل حدود 175 نفر بوده؛ اين در حالي است که از سال 70 تاکنون 13 نفر به اين بيماري مبتلا شده اند.

وي در پايان خاطرنشان كرد: جشنواره تالاسمي به دليل اجراي اين طرح براي نخستين بار در استان فارس و همچنين جهت ارزيابي دقيق و گزارش علمي اقدامات صورت گرفته در شيراز برگزار مي‌شود./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار