«تغيير سياه»
کد خبر:۱۸۳۵۹

«تغيير سياه»

 

به گزارش گروه بين الملل «شبکه خبر دانشجو»، امروز 20 ژانويه (اول بهمن) اوباما ميراث بوش را به دست مي گيرد و با آغاز كار خود در كاخ سفيد سياست هايش را براي چندين سال به اجرا مي گذارد، در واقع امروز قرار است در كاخ سفيد «تغيير سياه» صورت بگيرد.

جورج دبليو بوش طي هشت سال رياست جمهوري خود بر ايالات متحده آمريكا چيزي جز ميراثي شوم براي جايگزين خود باقي نگذاشت.

بوش كه با به راه انداختن دو جنگ در افغانستان و عراق، هزينه هاي نظامي گزافي را به ايالات متحده تحميل كرد، در حالي كاخ سفيد را ترك مي كند كه چهره اي مخدوش از آمريكا بوجود آورده است.

وي همچنين آمريكا را با يكي از عظيم‌ترين بحران هاي اقتصادي مواجه ساخته است، از اين رو اگر چه انتخاب اوباما به عنوان نخستين رئيس جمهور سياه ‌پوست آمريكايي آفريقايي ‌تبار تا حد زيادي با اميدهايي نزد افكار عمومي آمريكايي ها همراه شده است، با اين حال نبايد انتظار تغيير جدي و يا تحول در روندهاي حاكم بر سياست داخلي و خارجي واشنگتن داشت.

 به خصوص كه نگاهي به چگونگي فرايند تصميم‌گيري در واشنگتن نشان مي‌دهد عليرغم توانايي‌هاي زيادي كه رئيس جمهور مطابق با قانون اساسي در خصوص تعيين سياست ها دارد، با اين حال معمولا با محدوديت‌ ها و فشارهاي محيطي، ساختاري، نهادي، حزبي و ... نيز مواجه مي‌باشد.

به نحوي كه هر گونه تغيير جدي و يا چرخشي در سياست داخلي و خارجي آمريكا را عملا ناممكن مي‌سازد.

اين در حالي است كه بحران اقتصادي جهان، مبارزه با تروريسم، جنگ در عراق، برخورد با ستيزه گران در افغانستان و مرزهاي پاكستان، مسائل مربوط به محيط زيست، نحوه تعامل با كشورهايي نظير ايران، روسيه، چين، كره شمالي، سوريه، ونزوئلا و ... از جمله مهمترين مباحثي است كه باراك اوباما در دوره رياست جمهوري خود با آنها مواجه خواهد بود.

 در نتيجه باراك اوباما به عنوان رئيس جمهور جديد آمريكا، ميراث‌ دار مشكلات زيادي در تنظيم سياست ها و اهداف آينده‌ اين كشور شده است و اين مشكلات، به سرعت مردم آمريكا را از وعده هاي انتخاباتي وي دلسرد خواهد كرد.

 در واقع اوباما با توجه به ميراثي كه بوش براي او باقي گذاشته است، نه تنها نمي تواند به وعده هاي خود عمل کند، بلكه حتي اگر از پس مشكلات عميق به جا مانده از دوران بوش نيز بر آيد، جاي تعجب و شگفتي خواهد داشت./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار