کد خبر:۱۸۵۸۴۹
به بهانه سالروز حضور مقام معظم رهبري در دانشگاه تهران-2
مسئولان محافظه كار به دانشگاهها نميآيند
اهميت جايگاه دانشجو و دانشگاه و عدم توجه مسئولان به اين مهم مسئلهاي است كه در مصاحبه با سعيد گل صنملو، معاون سياسي بسيج دانشجويي دانشگاه شاهد و مهدي خوجگي، سخنگوي جنبش عدالتخواه مورد بحث قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، 22 ارديبهشت سالگرد حضور مقام معظم رهبري در دانشگاه تهران است.
اهميت جايگاه دانشجو و دانشگاه و عدم توجه مسئولان به اين مهم مسئلهاي است كه در مصاحبه با دو نفر از اعضاي تشكلهاي دانشجويي مورد بحث قرار گرفته است.
اهميت دانشگاه در فرمايشات امام و رهبري
سعيد گلصنملو، معاون سياسي بسيج دانشجويي دانشگاه شاهد با اشاره به اهميت مقام دانشگاه در منظر امام خميني و مقام معظم رهبري گفت: اهميت فراوان مسئله دانشگاه در فرمايشات اين دو بزرگوار و در مرحله عمل و اجرا مشهود است.
وي افزود: حضرت آقا به طور متعدد و به خصوص در سفرهاي استانيشان ديدارهاي مشخص و ويژهاي با دانشجويان داشتهاند.
گلصنملو با اشاره به تاكيد مقام معظم رهبري بر نقش دانشگاهها در كشور گفت: ايشان بارها در سخنان خود فرمودهاند كه دانشجو موتور محرك و پيشبرنده كشور است و اگر ميخواهيم مسير نظام اسلامي با موفقيت طي شود بايد نگاه ويژهاي به دانشجو و دانشگاه داشته باشيم.
معاون سياسي بسيج دانشجويي دانشگاه شاهد تاكيد كرد: مسئولان نهادهاي گوناگون بايد توجه داشته باشند كه نقش دانشگاه در كشور تاثيرگذار و سازنده است و اگر چه دانشجو تنها بخشي از دانشگاه به حساب ميآيد اما بيشترين نقش را ايفا ميكند.
وي ادامه داد: اگر ميبينيم تشكلهاي دانشجويي در جنبههاي مختلف علمي، فرهنگي و غيره در حال فعاليت هستند در راستاي همين اهداف ميباشد.
مطالبات دانشجويان با حضور مسئولان در دانشگاه ها پاسخ داده مي شود
گلصنملو با اشاره به انتظارات و مطالبات دانشجويي از مسئولان گفت: يكسري مطالبات و درخواستها از مسئولان وجود دارد كه تنها با حضور اين افراد در دانشگاهها پاسخ داده ميشود.
معاون سياسي بسيج دانشجويي دانشگاه شاهد با اشاره به درخواست دانشجويان از مسئولان گفت: مطالبه ما از مسئولان نهادهاي مختلف و به خصوص دستگاههاي مرتبط با دانشگاهها اين است كه به ديدارهاي دانشجويي و حضور در دانشگاهها اهميت ويژهاي دهند.
مسئولان حداقل يك دهم نگاه رهبري به دانشگاه را داشته باشد
وي تاكيد كرد: انتظار از مسئولان اين است كه حداقل يك دهم نگاه رهبري به دانشگاه را داشته باشند و آن هم نه در تئوري و نظر بلكه در جمع دانشجويان حضور يابند و سخنان آنها را بشنوند.
گلصنملو افزود: پيشنهادهايي كه بعضاً از سوي دانشجويان ارائه ميشود، نتايجي است كه متخصصين بايد ساعتها بررسي كنند تا به آن دست يابند و شايد اين پيشنهادها نيز از دل جلسات بيرون نيايد.
معاون سياسي بسيج دانشجويي دانشگاه شاهد با پيشنهاد تشكيل كارگروههاي دانشجويي در دستگاههاي مختلف كشور افزود: انتظار داريم مسئولان دستگاههاي مختلف و نهادهاي علمي، فرهنگي و غيره كارگروههاي ويژهاي را با حضور دانشجويان تشكيل دهند تا بتوانند از تفكر جوان و پوياي دانشجويان در جهت پيشرفت كشور استفاده كنند.
گفتمان سازي در كشور بر عهده دانشگاه است
مهدي خوجگي، سخنگوي جنبش عدالتخواه دانشجويي با اشاره به وضعيت كشور در عرصههاي مختلف گفت: دانشگاه و قشر دانشجو به دليل روحيه جواني و آزادانديشي و آرمانخواهي حاضر است در راه آرمانهاي كشور هزينه كند و شرايط موجود كشور را به سوي مناسبي سوق دهد.
مهدي خوجگي، سخنگوي جنبش عدالتخواه دانشجويي با اشاره به وضعيت كشور در عرصههاي مختلف گفت: دانشگاه و قشر دانشجو به دليل روحيه جواني و آزادانديشي و آرمانخواهي حاضر است در راه آرمانهاي كشور هزينه كند و شرايط موجود كشور را به سوي مناسبي سوق دهد.
وي تاكيد كرد: اين روحيه سبب شده است كه رهبري معظم انقلاب به عنوان كسي كه عَلم اين انقلاب را به دوش ميكشد همواره با قشر دانشجو ارتباط ويژهاي داشتهاند.
سخنگوي جنبش عدالتخواه دانشجويي ادامه داد: پيشرفت اين انقلاب به دوش قشر دانشجو و جوان كشور است و هرگاه مسئله گفتمانسازي مطرح بوده عموماً اين مسئله از سوي دانشجويان پيگيري شده است و مسائلي كه براي دانشجويان اهميت داشته اكنون به گفتمان تبديل شده است.
دانشجو مسئول توجيه گر را نمي پذيرد
خوجگي افزود: پيرو اين مطلب وقتي آرمانخواهي و عدالت طلبي دانشجو در ميان باشد وي قبول نخواهد كرد كه يك مسئول از موضع توجيه كمكاري خود در دانشگاه حاضر شود و از آن سو مسئولان نيز ترجيح ميدهند كه شرايط به گونهاي مطلوب دانشجو باشد.
وي با اشاره به تناقض ميان اين دو هدف گفت: در اينجا ميان قشر دانشجو كه آرمانخواه است و طرف مقابل كه مسئولان محافظ كار هستند تضاد به وجود ميآيد و اين سبب ميشود كه رابطه مسئولان با بدنه دانشجو كم شده و آنها رغبت چنداني براي حضور در دانشگاهها نداشته باشند.
سخنگوي جنبش عدالتخواه دانشجويي تاكيد كرد: اگر مسئولان داراي روحيه انقلابي باشند و توجيه حقيقي براي عملكرد خود داشته باشند نبايد از حضور در دانشگاهها هراس داشته باشند اما مسئولان حاضر نيستند اين هزينه را بپردازند.
خوجگي با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري در ديدار سال قبل با دانشجويان گفت: از نظر ايشان بهترين شيوه پاسخگويي اين است كه مسئولان در جمعهاي دانشجويي حضور يابند.
وي افزود: در اين وضعيت دو حالت پيش ميآيد كه يا دانشجويان حرفشان حرف حساب است و يا مسئولان سخن حساب ميگويند كه در هر دو صورت اين تبادلنظر به نفع وضعيت كشور است.
مسئولان پاسخگو نيستند
سخنگوي جنبش عدالتخواه دانشجويي با اشاره به ناديده گرفتن دانشگاه از سوي ساير مسئولان كشوري گفت: به عنوان مثال نامههاي جنبش عدالتخواه كه به هيئت رئيسه مجلس ارسال شده هنوز بيجواب مانده و به نتيجهاي نرسيده است و يا شخص رئيس جمهور چندين سال است با دانشجو و دانشگاه ارتباط ندارد و يا رئيس قوه قضائيه كه در اين بحث با سايرين مشترك هستند.
سخنگوي جنبش عدالتخواه دانشجويي با اشاره به ناديده گرفتن دانشگاه از سوي ساير مسئولان كشوري گفت: به عنوان مثال نامههاي جنبش عدالتخواه كه به هيئت رئيسه مجلس ارسال شده هنوز بيجواب مانده و به نتيجهاي نرسيده است و يا شخص رئيس جمهور چندين سال است با دانشجو و دانشگاه ارتباط ندارد و يا رئيس قوه قضائيه كه در اين بحث با سايرين مشترك هستند.
خوجگي تاكيد كرد: اگر مسئولان خود را ولايتمدار ميدانند بايد به سيره عملي مقام معظم رهبري اقتدا كنند.
فضاي ارتباط ميان مسئولان و دانشگاه ها نبايد به رسانه ها كشيده شود
وي با اشاره به اهميت حضور مسئولان و پاسخگويي به مطالبات دانشجويي گفت: اولين زمينه براي پاسخگويي ارتباط است و زماني كه اين ارتباط قطع ميشود نميتوان انتظار داشت كه ما پاسخهاي مسئولان را بشنويم و آنها نقدهاي حقيقي ما را در يك فضاي معقول دريافت كنند.
سخنگوي جنبش عدالتخواه دانشجويي بيان داشت: وقتي اين رابطه به فضاي رسانهاي كشيده ميشود فضاي سطحي و شعاري به وجود خواهد آمد كه به نفع هيچ يك از طرفين نيست و پيشرفت و اصلاح امور را به دنبال نخواهد داشت.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.