کد خبر:۱۸۶۳۷۱
بزرگداشت ياد و خاطره آيت‌الله بهجت در دانشگاه تربيت مدرس؛

فاطمي‌نيا: تا ‌نفخ صور، دنيا مانند آيت‌الله بهجت به خود نمي‌بيند

فاطمي‌نيا با اشاره به اينكه عارف بايد مجتهد باشد و آيت‌الله بهجت مجتهدي عارف بود، گفت: تا نفخ صور، جهان مانند آيت‌الله بهجت به خود نمي‌بيند.
به گزارش خبرنگار دين و انديشه «خبرگزاري دانشجو»، نشست شرح و بررسي خطبه فدكيه و بزرگداشت ياد و خاطره آيت الله بهجت عصر امروز با حضور حجت الاسلام فاطمي نيا، شيخ علي بهجت، حجت الاسلام فلاح رفيعي و علاقه‌مندان و مريدان آن معظم‌له در سالن شهيد مطهري دانشگاه تربيت مدرس برگزار شد.
 
فاطمه نيا ضمن عرض ادب به ساحت مقدس حضرت فاطمه زهرا (س) گفت: از حضرت زهرا (س) هرچه بگوييم تمام نمي‌شود؛ زيرا او كسي است كه غضبش، غضب خدا و رضايش، رضاي خداست.

اين استاد حوزه در ادامه به نقل از كتاب جامعه‌الصول كه مجموع صحاح سته اهل تسنن است، گفت: پيامبر ملتزم بودند كه با ورود حضرت زهرا (س) از جاي خود برخيزند و اين كار پيامبر قطعا بي‌جهت نبوده است.

فاطمي‌نيا در ادامه به نقل از يكي از اهل تسنن گفت: روزي حضرت زهرا (س) و علي (ع) در جايي با هم نشسته بودند كه پيامبر وارد شد و فرمود «مرحبا ببحرين يلتقيان ...» يعني مرحبا به دو درياي معارف و دو ستاره هدايت كه در كنار هم قرار گرفته‌اند.

وي در ادامه به يك بيت شعر درباره حضرت زهرا (س) از اشعار بليغ سيدمحمد جمال، يكي از شعراي ايراني كه از علماي نجف به حساب مي‌آمده است و پروين اعتصامي رمز و رموز شاعري را از او آموخته بود، اشاره كرد و گفت: سيد محمد جمال گفته كه زهرا تمام صفات پيامبر را داشت و تفاوتش با پيامبر در اين بود كه ايشان درخت بود و او ميوه و اگر مسئله رسالت نبود، اين درخت و ميوه يكسان بودند.

خطيب و استاد حوزه در ادامه به دو خطبه مسجد و بستر حضرت زهرا (س) اشاره كرد و گفت: در جلد 11 كتاب «بلاغات النساء» نوشته احمد بن بليق خراساني درباره خطبه بستر حضرت زهرا (س) آمده است در حالي كه زنان مدينه دور بستر حضرت زهرا (س) را گرفته بودند، ايشان فرمودند كه چقدر زشت است شمشيرهايتان كند و جديت‌هايتان تبديل به بازي شده است.

فاطمي‌نيا تاكيد كرد: زهرا (س) اجمالا در اين جمله مي‌فرمايد كه جديت و استقامت در كار مسلمانان نبوده و به اين مسئله اعتراض مي كنند.

وي در ادامه خطاب به دانشگاهيان افزود: قرآن مي‌فرمايد كه اگر كسي را رد مي‌كنيد، بايد به اندازه او علم داشته باشيد.

اين استاد حوزه در ادامه به سخني از ابن  سينا اشاره كرد و گفت: بوعلي سينا در قسمتي از كتاب خود گفته است «ان النفس الانسانيه اذا نالت غبطه الي الاولياء سارت عاشقة و لايفارقوه الشوق اللهم في الحيوه الاخري» يعني نفس انساني وقتي به بالاترين آرزويش دست يافت، عاشق مي‌شود و شوق از او جدا نمي‌شود مگر در حيات آخرت.

فاطمي‌نيا در ادامه به نقل از صدرالدين قونوي شاگرد محي الدين عربي گفت: من مانده‌ام كه بوعلي سينا اين حرف را از كجا زده است.

وي در ادامه افزود: مرحوم شيخ محمدحسين قروي كه استاد آيت الله بهجت و علامه طباطبايي بوده‌اند در شرح اين جمله گفته‌اند كه شوق بعد از وصول به محبوب تبديل به انس شده و پس از آن تبديل به خوف مي‌شود؛ چرا كه فرد احساس مي‌كند چيز ارزشمندي دارد و نگران آن است كه آن را از دست بدهد.

اين استاد حوزه با اشاره به اينكه عارف بايد مجتهد باشد و آيت الله بهجت مجتهدي عارف بود، گفت: تا نفخ صور، جهان مانند آيت الله بهجت به خود نمي‌بيند.
 
فاطمي نيا در ادامه افزود: ‌آيت الله بهجت «فاني فاالله و باقي بالله» بود؛ يعني جز خدا را نمي‌ديد و اگر كرامتي از وي سر مي زد، آن روز بدترين روز زندگي‌اش بود.

وي در ادامه گفت: مقصود از «فاني فالله» انعدام عبد نيست، بلكه وجود در حد «اياك نعبد و اياك نستعين» است.

اين خطيب و استاد حوزه در پايان هشدار داد كه هوشيار باشيد يك عده‌ غير متخصص به نقد فلسفه و عرفان پرداخته‌اند و طوري رفتار مي‌كنند كه افرادي مانند آيت الله قاضي  و ‌آيت الله بهجت از چشم مردم بيفتند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار