نشست مشترك سازمان بسيج جامعه پزشكي و نمايندگان حوزه سلامت در مجلس نهم، عصر امروز با حضور رئیس سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، نشست مشترك سازمان بسيج جامعه پزشكي و نمايندگان حوزه سلامت در مجلس نهم، عصر امروز با حشور سردار نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین؛ رئيس زاده، رئيس سازمان بسيج جامعه پزشكي؛ شهرياري، رئيس كميسيون بهداشت مجلس و جمعي از نمايندگان مجلس نهم در حوزه سلامت در سازمان بسيج جامعه پزشكي برگزار شد.
رئیس زاده: برخيها خدمات نظام در حوزه سلامت را به نفع خود مصادره ميكنند
در ابتدای این نشست، رئیس زاده، رئيس سازمان بسيج جامعه پزشكي كشور گفت: برخي افراد نان و نمك نظام را خوردهاند و نمكدان را شكستهاند؛ یعنی به ناحق انتقادهاي تخريبي مي كنند ولی خدمات نظام در حوزه سلامت را به نفع خود و با كج انديشي به نفع دشمنان مصادره مي كنند.
وي افزود: نبايد اجازه دهيم افرادي به ناحق حوزه سلامت كشور را به نفع خود و با كج انديشي به نفع دشمنان مصادره كنند.
رئيس سازمان بسيج جامعه پزشكي كشور در ادامه با اشاره به فعاليتهاي سازمان بسيج جامعه پزشكي و معرفي اين فعاليتها براي نمايندگان مجلس نهم گفت: سازمان بسيج جامعه پزشكي در 32 مركز در استانها فعال است و بيش از 350 مركز وابسته به حوزه سلامت در استانهاي مختلف دارد.
رئيس زاده گفت: بسيج جامعه پزشكي بازوهاي اجرايي بسياري را در اقصي نقاط كشور دارد كه وجود اين كانونها، اطلاعات وسيعي را در حوزه سلامت در اختيار سازمان بسيج جامعه پزشكي قرار ميدهد.
وي با بيان اينكه در حال حاضر 65 هزار نفر از پزشكان يعني بالغ بر 25 درصد جامعه سلامت كشور عضو بسيج جامعه پزشكي هستند، گفت: بسيج جامعه پزشكي ارتباط وسيعي با نخبگان دارد و همچنين ارتباطهايي را با سازمانهاي مردم نهاد در حوزه سلامت برقرار كرده است كه ميتواند از توان آنها نيز براي بسترسازي در حوزههاي مستعد استفاده كند.
رئيس سازمان بسيج جامعه پزشكي كشور گفت: پتانسيل ديگر سازمان بسيج جامعه پزشكي اين است كه توان به ميدان آوردن ظرفيتهاي عظيم سپاه و بسيج در حوزه سلامت كشور و همچنين بسترسازي براي استفاده از ظرفيت كشور در خارج از مرزها و ارائه خدمات در آنجا را هم دارد.
رئيس زاده گفت: مطالبه گرايي و آرمانخواهي، پتانسيل ديگر بسيج جامعه پزشكي است و اين سازمان قوانيني را كه در مجلس وضع ميشود ولي در پيچ و خم اجرايي معطل ميشود، پيگيري ميكند.
وي گفت: ما توان عملياتي كردن پتانسيل حوزه سلامت در مقابل مديريت بحران را نيز داريم.
رئيس سازمان بسيج جامعه پزشكي كشور ادامه داد: در سال گذشته 20 بيمارستان صحرايي و 30 بيمارستان ثابت راهاندازي كرديم و بيش از 50 تيم تخصصي به استانها اعزام شد.
رئيس زاده گفت: همچنين در سال گذشته چهار تيم به كشورهاي كنيا، سومالي، لبنان و پاكستان براي ارائه خدمات پزشكي اعزام شدند.
وي گفت: راه اندازي كتابخانه مجازي پزشكي و چهار پژوهشكده مجازي و همچنين كميتههاي علمي از ديگر فعاليتهاي سازمان بسيج جامعه پزشكي است.
رئيس سازمان بسيج جامعه پزشكي كشور گفت: در حال حاضر، 15 هزار مورد از آخرين اطلاعات علوم پزشكي در كتابخانه مجازي سازمان بسيج جامعه پزشكي وجود دارد.
رئيس زاده اظهار داشت: طرح رهنمون نيز براي ارائه خدمات مراكز درماني به مردم، از سال گذشته انجام شده است به اين صورت كه به طور چهره به چهره با مراكز درماني ارتباط برقرار كرده و از ظرفيت آنها براي خدمت رساني در حوزه پزشكي استفاده كنيم.
وي همچنين از برگزاري كنگره سراسري شهداي جامعه پزشكي خبر داد و گفت: مقدمات برگزاري كنگره سراسري شهداي جامعه پزشكي آغاز شده است و اين كنگره در سال 92 برگزار ميشود.
سردار نقدي: ايران بايد يك منطقه آزاد پزشكي داشته باشد
در ادامه این نشست سردار نقدی، رئيس سازمان بسيج مستضعفين گفت: با سرعتي كه علم پزشكي در كشور دارد ما بايد يك منطقه آزاد پزشكي داشته باشيم تا بتوانيم از اين فرصت درآمدزايي كنيم. زیرا در بخش پزشكي كشور زيرساختهاي علمي و صنعتي بسياري وجود دارد كه سرعت پيشرفت ما را بسيار افزايش داده است و ما بايد اين مسئله را منبعي براي درآمد و رونق اقتصادي خود قراردهيم نه اينكه سرعت را پايين بياوريم تا بخشهاي ديگر نيز خود را به حوزه سلامت برسانند.
وي افزود: ما منطقه آزاد كيش را داريم كه به جاي كسب درآمد از آن و صادرات در حوزههاي مختلف آن را منطقهاي براي منفعتزايي ديگران قرار دادهايم؛ در صورتي كه ما بايد يك منطقه آزاد مثل منطقه آزاد كيش به عنوان منطقه آزاد پزشكي داشته باشيم تا از آنجا در زمينههاي پزشكي كسب درآمد كنيم.
رئيس سازمان بسيج مستضعفين افزود: جامعه پزشكي ما پرافتخارترين جامعه متخصصان كشور در دوره انقلاب اسلامي، دفاع مقدس و پيشبرد سازندگي و تعالي علمي و تخصصي است و ما به چشم يك قشر پيشرو به اين جامعه نگاه ميكنيم زيرا سرعت علم پزشكي در كشور ما نسبت به زمينههاي ديگر بسيار بالاتر است.
سردار نقدي افزود: از اول انقلاب تاكنون اميد به زندگي در كشور ما از 57 سال به 74 سال رسيده است و اين مسئله يك ركورد است.
وي ادامه داد: امروز يكي از صادرات ما خدمات درماني است در حاليكه در گذشته خدمات درماني گذشته را پزشكياراني پاكستاني و هندوستاني انجام ميدادند.
رئيس سازمان بسيج مستضعفين با اشاره به نقش بسيج در پيشرفت علمي حوزه سلامت كشور گفت: انگيزه بالاي پزشكان ما براي انجام طرحهاي بيمزد و منت بسيجي يك استثناء است ولي بايد بدانيم نگاه به بسيج فقط نگاه مديريت بحران نيست بلكه بسيج را ميتوان در زمانهاي مختلف به كار گرفت.
سردار نقدي ادامه داد: با قدرتي كه بخش پزشكي در مجلس دارد ميتوانيم با تعامل سازندهاي كه شكل ميدهيم بين دولت، مجلس و نهادهاي مردمي قدمهايي را در حوزه الگوي اسلامي- ايراني پيشرفت برداريم.
وي گفت: البته بحث بهداشت محوري كه تاكيد مهم اسلام است تا حد زيادي مغفول واقع شده زيرا ما ميتوانيم در زمينه دارو و تجهيزات پزشكي گامهاي بلندتري را برداريم.
رئيس كميسيون بهداشت مجلس: در حوزه سلامت خلاء قانوني نداريم
همچنین دکتر حسینعلی شهریاری، رئيس كميسيون بهداشت مجلس نیز در این نشست با اشاره به اينكه هيچگونه خلاء قانوني در بخش سلامت كشور وجود ندارد، گفت: در حال حاضر مشكل در بحث نظارت است كه اين امر از ناهماهنگي بين قواي سه گانه ناشي ميشود.
وی افزود: تمام قوانيني كه سالها آرزوي حوزه بهداشت و درمان بوده در برنامه پنجم توسعه در نظر گرفته شده و در حال حاضر هيچ گونه خلاء قانوني در بخش سلامت كشور نداريم و مشكلات بخش سلامت مربوط به بحث نظارتي است كه اين امر به دليل ناهماهنگي بين قواي سه گانه بوجود ميآيد.
وي گفت: مجلس بايد خوب قانون بنويسد و دولت نيز اجرا كند ولي قوه قضائيه هم بايد بر اجراي قوانين نظارت و كنترل داشته باشد.
رئيس كميسيون بهداشت مجلس ادامه داد: برخلاف گروه اندكي كه هميشه سعي دارند فضاسازي كنند و با انتقادهاي مخرب فضاي جامعه پزشكي را تخريب كنند، رويكرد مردم نسبت به جامعه پزشكي ايدهآل است و انتخاب نمايندگان كه بيشتر از جامعه پزشكي هستند بيانگر اين مطلب است زيرا در حال حاضر حدود 18درصد از كل مجلس از جامعه پزشكي هستند.
شهرياري گفت: در حال حاضر نسبت به اوايل انقلاب حضور بسيج در جامعه پزشكي بسيار كمرنگ شده ولي بايد اين روحيه احيا شود.
وي گفت: البته براي درآمد پزشكان نيز كار زيادي انجام نشده كه راه حل اين مشكل در پزشك خانواده است و اگر طرح پزشك خانواده برابر وعدههاي هيئت دولت در يك فرصت پنج تا ده ساله انجام شود ميتواند بسيار مثمر ثمر باشد.