تحريم مغاير با رشد IT است/ استفاده از توان داخلي براي مقابله با تحريم
کد خبر:۱۸۸۴۸۹
رئيس سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات كشور:

تحريم مغاير با رشد IT است/ استفاده از توان داخلي براي مقابله با تحريم

رئيس سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات كشور با اشاره به اينكه تحريم مغاير با رشد IT و مانع دسترسي مردم به اطلاعات است، گفت: براي مقابله با تحريم‌ها، از توان داخلي حداكثر استفاده و بهره‌برداري را خواهيم كرد.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، حكيم جوادي صبح امروز در نشست خبري «اعلام دستاوردها و فعاليت‌هاي كشور در اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي 2012» (WSIS) در سازمان اطلاعات و فناوري اطلاعات با اشاره به اينكه تحريم در حوزه IT بسيار تاثيرگذار است، گفت: تحريم مانع دسترسي مردم به اطلاعات به خصوص در سطح بين‌المللي مي‌شود و مغاير با رشد IT است، به همين دليل نبايد به اين حوزه سياسي نگاه شود، ولي ما از توان داخلي در زمينه تحريم حداكثر بهره‌برداري را مي‌كنيم.

وي ادامه داد: در اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي 2012 به دو نكته اشاره كرديم كه يكي از آنها موضوع تحريم در زمينه IT بود و ديگري موضوع حريم خصوصي و حملات حوزه سايبري؛ در حوزه سايبري نيز بسياري از حملات به صورت فردي انجام نمي‌گيرد و سازمان يافته و از طريق برخي كشورهاست.

رئيس سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات كشور گفت: اين موضوع را در جامعه اطلاعاتي جهاني مطرح كرديم و كشورهاي مختلفي موافق بودند.
 
جوادي ادامه داد: ايجاد يك كارگاه آموزشي و ارائه كتابچه عملكرد ايران در حوزه IT به شركت‌كنندگان و برگزاري نمايشگاهي با همكاري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي براي معرفي دستاوردهاي ايران از ديگر فعاليت‌هاي ما در اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي بود.

وي گفت: با توجه به اينكه از محورهاي چهارده ‌گانه راهبردهاي سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات، محور پنجم به تعاملات منطقه‌اي و بين المللي اختصاص دارد، در حوزه IT با كشورها، نهادها و مجامع بين‌المللي برپايه مصالح ملي، تعاملات خوبي داريم و شركت در اين اجلاس نيز برهمين اساس بود.

رئيس سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات كشور تصريح كرد: همچنين دغدغه‌هاي كشور را در حوزه (IFAP) در اين اجلاس مطرح كرديم.

جوادي گفت: شركت ما در اين اجلاس مي‌تواند سبب تقويت ارتباط ما با كشورهاي ديگر نيز باشد و اگر ما در اين اجلاس شركت نكنيم، ممكن است مصوباتي كه جزو علاقه مندي‌هاي ما نيست به تصويب برسد.
 
مهمترين جايزه اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي 2012 به ايران رسيد
 
وي ادامه داد: در اين اجلاس در 11 خط عمل حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات نيز جوايزي به كشورهاي برگزيده ارائه شد كه مهمترين جايزه به ايران تعلق گرفت.
 
رئيس سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات كشور گفت: در اين خصوص كشورهاي آفريقاي جنوبي، سودان، كلمبيا، لهستان، اوكراين، هند، عمان، عربستان، آمريكا و سوئيس، ايتاليا و آرژانتين نيز جوايزي را كه مرتبط با زيرساخت‌هاي اطلاعاتي، دسترسي به اطلاعات و مديريت دانش، ظرفيت سازي، ايجاد امنيت و اعتماد، دولت الكترونيك و پياده ساختن خدمات الكترونيك، تنوع فرهنگي و مديريت رسانه و ابعاد اخلاقي جامعه اطلاعاتي بود را دريافت كردند.

جوادي خاطرنشان كرد: جايزه ايران مربوط به بخش همكاري‌هاي منطقه‌اي بين‌المللي بود.

وي ادامه داد: همچنين حضور نهادهاي مختلف نظير وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، آموزش و پرورش، يونسكو، صدا و سيما، بخش خصوصي و غيره نيز سبب شد تا اطلاعات ما در اين خصوص يكپارچه شود؛ زيرا پيش از اين به صورت انفرادي عمل مي‌شد.

رئيس سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات كشور گفت: موتورهاي جست‌وجو داخلي شكل گرفته و نتايج خوبي هم حاصل شده، ولي همچنان مردم ترجيح مي‌دهند كه از گوگل به عنوان موتور جست‌وجو استفاده كنند كه اين مسئله نيز در اين اجلاس مطرح شد.

جوادي در پايان تصريح كرد: در اين اجلاس مطرح شد كه همكاري‌هاي بين المللي حوزه IT بايد در اختيار كشورها باشد، نه سازمان‌هاي كه وابستگي‌شان به برخي كشورها مشخص است و گوگل اجازه حذف سوابق تاريخي را ندارد.
پربازدیدترین آخرین اخبار