کد خبر:۱۸۹۰۶۰
ابتدای درس خارج، آقا چه می گویند؟ – 17
راحتی خیال انسان در گرو چه چیزی است؟
هركه اميدش را از آن قطع كند خيال خود را راحت كرده؛ چراکه دائما در حال تغییر و تحول است. رهبر انقلاب در تشریح ویژگیهای این نکته فرمودند...
به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، مقام معظم رهبری شخصیتی نادر و برجسته است که بهرهمندی از دانش و حکمت ایشان برای رهروان انقلابی بسیار کارگشاست.
کلاسهای درس خارج فقه ایشان بهطور مرتب ساعت هفت صبح برگزار میشود و ایشان قبل از درس چند دقیقهای بحث اخلاقی دارند که در این سلسله نوشتارها به بیان این نکات میپردازیم.
از امتیازات درس مقام معظم رهبری آن است که اجازه میدهند شاگردان بدون هیچ ترس و یا احساس ابهتی به راحتی سوالاتشان را بپرسند و ایشان نیز با صبوری پاسخ میدهند و همچنین در این کلاس حضور و غیاب جدی وجود دارد.
مقام معظم رهبری در این جلسه به شرح حدیثی از پیامبر اکرم (ص) پرداختند.
من مواعظ النبی صلى الله عليه وآله وسلّم:
الدنيا دُوَل، فما كان لك أتاك على ضعفك و ما كان منها عليك لم تدفعه بقوّتك ومن انقطع رجاءه مما فات، استراح بدنه و من رضی بما قَسَمه اللّه قرّت عينه؛ (1)
دُوَل جمع دولة است، يعنى چيزى كه دست به دست مىگردد.
تغییر و تحول؛ طبیعت مظاهر دنیوی است
طبيعت مظاهر دنيوى اين است كه در حال تغيير و تحول است، نبايد خيال كنيم آنچه كه از مال و جاه و امكانات و صحت و عافيت در دست ما است تا پايان عمر باقى مىماند؛ اينطور نيست، چه بسا از ما گرفته مىشود.
مراد از دنيا كه مىفرمايد: «هركه اميدش را از آن قطع كند خيال خود را راحت كرده»، دنياى مذموم است؛ يعنى آن چيزى كه انسان براى خود و هواى خود مىطلبد، نه معالى امور و خيرات اخروى و نه آن چيزهايى كه انسان براى وظيفه بايد به دست آورد و نه عمران و ساختن عالم، اينها مراد نيست.
پینوشت:
1- دنیا دست به دست میگردد، آنچه به نفع است، ضعف انسان مانع وصولش نمیشود و آنچه به زیان است، قدرت بشر جلوگیرش نخواهد بود، هر که از آنچه از دست رفته امید برگیرد بدنش آسوده شود و هر که به قسمت الهی تن دهد دیدهاش روشن شود.
تحف العقول، حسن بن شعبه حرانی، صحفه 40
تمحیص ،محمدبن همام اسكافی، ص 53 و 54
بحارالانوار، علامه مجلسی، ج 68 ص 139
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.