دبیر علمی دومین سمپوزیوم تازه های آرتروز زانو گفت: کفش و کفی مناسب براي افراد مبتلا به آرتروز باید بر اساس معاینه و تجویز پزشک تهیه شود و برای انتخاب صحیح آن باید علاوه بر وضعیت زانوها مواردی چون معاینات مچ پا و نحوه قرارگیری کشکک مورد ارزیابی قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار علمي«خبرگزاري دانشجو»، سید احمد رئیس السادات دبیر انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ودبیر علمی دومین سمپوزیوم تازه های آرتروز زانو گفت: هدف کلی از درمان های متنوع فیزیکی و دارویی در مبتلایان به آرتروز کند کردن روند تخریبی و دژنراسیون در مفاصل، کاهش درد، حفظ یا بهبود حرکت مفصلی و بهبود عملکرد آن و ارتقاي کیفیت زندگی است.
وي افزود: اصلاح الگوی زندگی شامل تغذیه مناسب، رعایت وضعیت های صحیح بدن در فعالیتهای روزمره از جمله خودداری از دوزانو و چهار زانو نشستن، استفاده از توالت فرنگی، محدود کردن دفعات بالا و به ویژه پایین آمدن از پله، غذا خوردن پشت میز به جای نشستن در کنار سفره از جمله دستورات ساده و قابل اجرایی است که می تواند از شدت آرتروز بکاهد.
رئیس السادات در ادامه در مورد وسایل کمکی حرکت و کفی طبی در مبتلایان به آرتروز زانو گفت: کفش و کفی مناسب باید بر اساس معاینه و تجویز پزشک تهیه شود و برای انتخاب صحیح آن باید علاوه بر وضعیت زانو ها مواردی چون معاینات مچ پا و نحوه قرارگیری کشکک مورد ارزیابی قرار گیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: استفاده از کفی های با لبه داخلی در افرادی که دچار زانوی ضربدری (والگوس) هستند و استفاده از کفی های با لبه خارجی به همراه بانداژ مفصل ساب تالار در افرادی که دچار زانوی پرانتزی (واروس) هستند و همچنین بانداژهای خاصی که کشکک را به سمت داخل زانو می آورد در مبتلایان به آرتروز توصیه می شود.
این متخصص طب فیزیکی ادامه داد: وسائل کمکی حرکت مانند عصا و چوبدستی میتواند تا 25 درصد از وزن بر روی پای مقابل را کاهش دهد و سبب کاهش درد و بهبود عملکرد شود از این رو استفاده از عصا در سمت مقابل در برخی بیماران آرتروزی توصیه می شود، اما استفاده از زانوبند طبی در مراحل اولیه آرتروز توصیه نمی شود.
رئیس السادات گفت: ارتفاع عصا و نحوه صحیح استفاده از آن بسیار مهم است طول مناسب برای عصا فاصله ازکف زمین تا تروکانتر بزرگ استخوان ران است و آرنج بیمار حین استفاده از عصا باید حدود 20 درجه خم باشد.
لازم به ذکر است دومین سمپوزیوم تازه های آرتروز زانو به همت انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در تاریخ پنجشنبه 25 خرداد ماه در مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی شهید مدرس تهران(سعادت آباد) برگزار مي شود.
این سمپوزیوم دارای امتیاز بازآموزی (حد اکثر 5 امتیاز) براي پزشکان عمومی، متخصصین داخلی، ارتوپدی، طب فیزیکی، جراحی عمومی، بیهوشی وکارشناسان و مقاطع بالاتر فیزیوتراپی، کاردرمانی، ارتوپدی فنی، پرستاری و غيره است.
اساتید رشته های مختلف ارتوپدی، روماتولوژی، طب فیزیکی و توانبخشی، تغذیه، فیزیوتراپی و طب سوزنی بر اساس آخرین دستاوردهای علمی در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان آرتروز در این سمپوزیوم به سخنرانی مي پردازند.
اپیدمیولوژی و بار بیماری، عوامل خطر و روش های پیشگیری از آرتروز، اصول بیومکانیک، روش های تصویر برداری، اندیکاسیون های جراحی، درمان های دارویی مرسوم و نوین، رویکرد مبتنی بر شواهد، مدالیتی های فیزیکی از جمله لیزر درمانی، ورزش درمانی ، طب سوزنی، کاربرد ارتز و تزریق پلاسمای غنی از پلاکت(PRP) در درمان آرتروز از جمله مباحثی است که در این سمپوزیوم به آنها پرداخته مي شود.
علاقمندان می توانند براي کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام تلفن 22360635 و یا به سایت اداره کل آموزش مداوم وزارت بهداشت www.ircme.ir و سایت انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران www.ispmr.orgمراجعه كنند.