کد خبر:۱۹۰۹۴۸

معاف شدن 7 کشور از تحریم ایران

تحریم نفتی ایران از سوی ایالات متحده و افزایش قیمت انرژی که پس از آن بوقوع پیوست، در درجه اول اقتصاد خود آمریکا را تحت تاثیر قرار داد و دولتمردان این کشور را بر آن داشت تا از تصمیم خود منصرف شوند و...
به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از شینهووا، روز دوشنبه وزیر امور خارجه آمریکا، هیلاری کلینتون اعلام کرد ایالات متحده هفت اقتصاد از جمله هند، کره جنوبی و ترکیه را به علت کاهش قابل توجه خرید نفت این کشورها از تهران، از تحریم نفت ایران، معاف کرد.
 
کلینتون در بیانیه منتشر شده توسط وزارت امور خارجه، گفت: این هفت اقتصاد شامل کشورهای هند، مالزی، جمهوری کره، آفریقای جنوبی، سریلانکا، ترکیه و تایوان هستند و اضافه کرد این تصمیم گیری به این علت انجام شده است که این کشورها به طور قابل توجهی حجم خرید نفت خام خود از ایران را کاهش داده اند.
 
این کشورها به جمع 11 کشوری می پیوندند که در ماه مارس در لیست معافیت قرار گرفته بودند که از جمله آنها می توان به ژاپن و برخی کشورهای اروپایی اشاره کرد.
 
در پایان سال گذشته باراک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده، لایحه ای را به امضا رساند که در آن تحریمهای ایالات متحده علیه ایران گسترش یافته و حتی بانک مرکزی و بخش مالی ایران را در بر می گرفت و به آمریکا این اجازه را می دهد که بانک های خارجی را که در واردات نفت از ایران درگیر باشند و با بانک مرکزی ایران ارتباط داشته باشند، مجازات کند.
 
کلینتون گفت: تحریم ها به این دلیل بوجود آمده اند که از دستیابی تهران به سلاح هسته ای جلوگیری و ایران را وادار به رعایت تعهدات بین المللی خود کند.
 
با این حال، این قانون، برای کشورهایی که به طور قابل توجهی کاهش واردات نفت خام خود از ایران را کاهش دهند، معافیتهایی را قائل شده است.
 
او بر تعهد ایالات متحده به سیاست دوگانه خود یعنی استفاده همزمان از هر دو کانال دیپلماسی و تحریم ها برای مقابله با ایران تاکید کرد.
 
کلینتون با اشاره به دور جدید مذاکرات هسته ای بین ایران و شش قدرت جهانی - روسیه، چین، ایالات متحده ، انگلستان، فرانسه و آلمان که قرار است در  18-19 ژوئن در مسکو صورت پذیرد گفت: ایران در دور بعدی مذاکرات در مسکو می تواند برای رفع این نگرانی ها گامهای مهمی بردارد.
 
در بیانیه مشترک منتشر شده در روز چهارشنبه هفته گذشته توسط دو کشور چین و روسیه در جریان سفر رسمی سه روزه ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به چین، این دو کشور خواستار حل و فصل مسالمت آمیز موضوع هسته ای ایران از طریق گفتگو و مذاکره شدند.
 
در این بیانیه چنینی آمده است که چین و روسیه مخالف استفاده از زور ویا تهدید به استفاده از زور، در مورد این مسئله هستند و این دو کشور اعمال فشار بیش از حد و اعمال هرگونه تحریم یکجانبه علیه ایران را قبول ندارند، اما از تلاش های صورت گرفته در جهت ترویج صلح و تسهیل گفتگو در مورد موضوع هسته ای ایران حمایت خواهند کرد.
 
آمریکا اکنون در شرایط بسیار بد اقتصادی و همچنین در آستانه انتخابات بعدی ریاست جمهوری قرار دارد و از آنجائیکه این اقدام آمریکا منجر به افزایش ورود نفت به بازارهای جهانی و بالطبع، کاهش قیمت نفت می شود، می تواند بهبودی هرچند کوتاه مدت بر اقتصاد این کشور داشته باشد و بتواند دولت را در امر اقتصاد موفقتر نشان دهد.
 
در واقع می توان اینطور گفت که تحریم نفتی ایران از سوی ایالات متحده و افزایش قیمت انرژی که پس از آن بوقوع پیوست، در درجه اول اقتصاد خود آمریکا را تحت تاثیر قرار داد و دولتمردان این کشور را بر آن داشت که از تصمیم خود منصرف شوند و به کشورهای تحریم کننده اجازه واردات نفت ایران را بدهند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار