معاون علمي و فناوري رئيسجمهور گفت: هدف از اجراي طرحهاي كلان ملي فناوري معاونت علمي و فناوري رياستجمهوري، ايجاد جريانسازي بوده تا بتوانيم اهرمي براي انجام كارهاي بزرگ علمي در كشور باشيم.
به گزارش گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»، نسرين سلطانخواه در جلسه كميته راهبري طرح كلان ملي فناوري طراحي، ساخت و تجهيز شناور تحقيقاتي اقيانوسپيما ضمن ابراز خوشحالي از رسيدن به مراحل موفقيتآميز اين طرح كلان ملي فناوري، گفت: اميدوارم در آينده نزديك شاهد به بار نشستن تلاشهاي دست اندركاران در سازمانهاي صنايع دريايي ايران، بنادر دريايي، كشتيراني و موسسه ملي اقيانوسشناسي باشيم.
وي افزود: خوشبختانه هماهنگيهاي خوبي بين سازمانهاي مرتبط در اين طرح وجود داشته و هدف معاونت علمي و فناوري رياستجمهوري از ورود به اين طرح يا ديگر طرحهاي كلان ملي فناوري، ايجاد جريانسازي بوده تا بتوانيم اهرمي براي انجام كارهاي بزرگ در كشور باشيم.
معاون علمي و فناوري رئيسجمهور با اشاره به اينكه هماهنگي هاي موجود در طرح ساخت و تجهيز شناور تحقيقاتي اقيانوسپيما باعث برنامه ريزي صحيح و هدفگذاري و سرعتبخشي در روند كار شده است، خاطرنشان كرد: هماهنگي و تسريع در امور باعث استفاده حداكثري از ظرفيتها و توانمديهاي داخلي شده است. اين پروژه صرفا ساخت شناور تحقيقاتي اقيانوسپيما نيست، بلكه هدف مدنظر معاونت علمي و فناوري، به حركت درآوردن چرخه بزرگي با همكاري نهادها و سازمانهاي كشور است و در اين راستا تلاش داريم تا پيشنهادهاي خوب و موثر پيگري جدي شود.
سلطانخواه ادامه داد: با توجه به اينكه سازمان صنايع دريايي ايران دانش و تجربههاي بسيار خوبي در ساخت اقيانوسپيما بدست آورده، اميدواريم از اين تجربهها و دانش براي ساخت ديگر مراحل اين پروژه استفاده شود تا ساخت شناور تحقيقاتي اقيانوسپيما كه يكي از طرحهاي كلان ملي فناوري كشور است، دچار وقفه نشود.
وي تاكيد كرد: در طرحهايي كه جزء طرح هاي مهر ماندگار دولت قرار دارند، زمان اهميت زيادي دارد و زمان را در اين طرح نبايد از دست داد، با وجود اينكه بالا و پايين شدن قيمتها قابل توجيه و جبران است، ولي مجري طرح بايد درمورد زمان اتمام و بهره برداري طرح برنامهريزي قطعي صورت دهد.
معاون علمي و فناوري رياست جمهوري تصريح كرد: همچنين بهتر است از هم اكنون بهره برداران و كساني كه قرار است از اين شناور تحقيقاتي اقيانوسپيما استفاده كنند، شناسايي و هماهنگيهاي لازم با عوامل مرتبط صورت گيرد.
سلطانخواه ابراز اميدواري كرد كه با توجه به سرمايه گذاري سنگين زماني و فكري كه براي طرح كلان ملي فناوري شناور تحقيقاتي اقيانوسپيما صورت گرفته، اين طرح با راندمان و بهره برداري بالا مورد استفاده قرار گيرد.
داشتن ابزار دانش فني در راستاي افزايش تعامل مختلف با ديگر كشورها است
همچنين در اين جلسه خيامنكويي، معاون فناوري و نوآوري معاونت علمي و فناوري رياستجمهوري ضمن تأكيد بر شناسايي بهرهبرداران مختلف طرح كلان ملي فناوري شناور تحقيقاتي اقيانوسپيما خاطرنشان كرد: با اقدامات و هماهنگيهاي مناسب بايد از پتانسيلهاي بالقوه اين شناور تحقيقاتي به خوبي استفاده كرد.
وي با تاكيد بر اينكه بايد براي پروژههاي تحقيقاتي اين شناور برنامهريزي لازم صورت گيرد، افزود: در كنار ساخت و تجهيز قطعات، بايد به مسئله حفظ و نگه داري تجهيزات مربوطه نيز توجه ويژه شود. همچنين بايد با ساخت اين شناور بتوانيم توانمنديهاي علمي و فني خود را افزايش دهيم، و با در اختيار داشتن دانش فني آن امكان تعامل با ديگر كشورها نيز بيش از پيش افزايش يابد.
اعطاي كمك هاي ويژه از سوي دولت به طرح ساخت شناور تحقيقاتي اقيانوسپيما
در ادامه اين جلسه همچنين رحيمي، رئيس مركز طرح هاي كلان ملي معاونت علمي و فناوري رياستجمهوري با اشاره به اينكه تاكنون مراحل بازديد و نظارت اين مركز از روند ساخت شناور تحقيقاتي اقيانوس پيما به طور منظم صورت گرفته است، اظهار داشت: با توجه به اينكه اين طرح، جزء طرحهاي مهر ماندگار دولت است، قرار است كمك هاي ويژه اي براي اتمام اين پروژه صورت گيرد و تمام سازمانهاي مرتبط اهتمام دارند كه علاوه بر پيشبرد روند ساخت، تاخيرها نيز جبران شود.
وي اعتبار مصوب براي اختصاص به اين طرح را 100 ميليارد ريال عنوان كرد و گفت: از اين ميزان تاكنون 75 ميليارد ريال به مجري طرح اعطا شده است و در رابطه با ميزان باقي مانده و احتمال افزايش اعتبار پس از ارائه برنامه مكتوب از سوي موسسه تحقيقاتي اقيانوس شناسي، تصميم گيري لازم اتخاذ خواهد شد.