کد خبر:۱۹۵۶۰۴
گزارشي از تيم نايب قهرمان معتبرترين مسابقات ربات‌هاي پرنده در دنيا؛

با وجود تحريم‌ها از نظر علمي شرايط ما از ديگر كشورها بهتر بود

تیم دانشگاه صنعتی اميرکبیر با وجود دست و پنجه نرم كردن با مشكلات به دليل تحريم ايران در رقابت‌های جهانی ریز پرنده‌ها در آلمان به مقام دوم جهانی رسيد.
گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»؛ تیم دانشگاه صنعتی اميرکبیر در رقابت های جهانی ریز پرنده ها که در آلمان برگزار شد موفق به کسب رتبه دوم جهانی در بخش ریز پرنده های داخل سالنی شد. 
 
مسابقات جهاني ريز پرنده ها در دو سطح داخل سالنی و خارج سالن برگزار می شود و در طی آن ریز پرنده های طراحی شده تیم های شرکت کننده در هر کدام از این بخش ها ماموریت های مورد انتظار را انجام می دهند.
 
تیم 4 نفره دانشگاه صنعتی امیرکبیر با سرپرستی دکتر نقاش، رئیس دانشکده هوافضای این دانشگاه به مقام دوم جهانی در بخش ریز پرنده های داخل سالن دست یافت.
 
اين تيم در کنار 2 ریز پرنده خریداری شده، یک نمونه از ریز پرنده را طراحی و در مسابقه شركت كرده است ولي با توجه به تحريم هاي كشورمان براي خريداري ريز پرنده ها با مشكلات بسياري دست و پنجه نرم كرده است.

ریز پرنده طراحی شده توسط تيم ايران مجهز به 4 ملخ و انواع سنسورها است و علاوه بر این، ریز پرنده ساخته شده دارای 2 دوربین است که یکی در جلو و دیگری در کف ریز پرنده نصب شده است.
 
این ریز پرنده به گونه ای برنامه ریزی شده که بدون نیاز به کنترل های دستی به صورت اتوماتیکی ماموریت های مورد نظر را به آسانی انجام می دهد.
 
در بخش داخل سالنی ریز پرنده در نقطه شروع قرار می گرفته و پس از آن ریز پرنده ها باید از دیواری بالا و از طریق پنجره وارد خانه ای می شدند كه ریز پرنده ها قادر به تشخیص عکسی که بر روی دیوار و نوشته ای که در کف اتاق بود می شدند.
 
تيم كشورمان براي جبران كمبود در بخش تجهيزات، نرم افزارهاي مفيد و به روزي را براي شركت در اين مسابقات تهيه كرده است.
 
«خبرگزاري دانشجو»، در رابطه با مشكلات اين تيم براي تهيه تجهيزات با اعضاي اين تيم گفت‌وگو كرده است.
 
كشورهاي ديگر با ديدن نرم افزار تهيه شده در تيم ما تعجب كردند
 
پوريا رازقي، عضو تيم شركت كننده در مسابقات جهاني ريزپرنده هاي كشور آلمان گفت: اين مسابقات از سطح بالاي جهاني برخوردار بود كه اين مسئله از نام كشورهاي شركت كننده در اين مسابقات نيز مشخص است.
 
وي افزود: با توجه به تحريم هاي ايران و منع استفاده از تجهيزات و دستگاه هاي پيشرفته، تيم ما نرم افزار بسيار خوبي تهيه كرده بود به صورتي كه تيم هاي كشورهاي ديگر در مورد نرم افزار توليدي ما اطلاعات مي خواستند.
 
اگر شرايط برابر بود ايران تمام مقام ها را از آن خود مي كرد
 
عليرضا عامري، عضو ديگر تيم شركت كننده در مسابقات جهاني ريزپرنده هاي كشور آلمان گفت: تجهيزاتي كه ما به آن دسترسي داشتيم بسيار ضعيف تر از تجهيزات كشورهاي ديگر بود و همين تجهيزات نيز با رابط و دردسر به دست ما رسيد و به طور كلي براي تهيه تجهيزات با مشكلات زيادي دست و پنجه نرم كرديم.
 
وي افزود: از اين نظر وضعيت كشورهاي ديگر با ما بسيار متفاوت بود ولي ما قابليت هاي ديگري داشتيم كه با اين قابليت ها تجهيزات را جبران كرديم.

عامري گفت: ما از تجربه خود براي پيشرفت در نرم افزار استفاده كرديم ولي اگر شرايط برابر بود صد درصد مقام هاي اول در تمام بخش هاي از آن ايران مي‌شود.

اين شركت كننده در مسابقات گفت: ما پتانسيل علمي بالايي داريم ولي قضيه امور مالي براي ما مشكل زا است.
 
از نظر علمي شرايط ما از كشورهاي ديگر بهتر است ولي مسئله تحريم مانع از تهيه تجهيزات شد
 
علي هنري، عضو ديگر تيم شركت كننده در مسابقات جهاني ريزپرنده هاي كشور آلمان نيز گفت: ما تجهيزات را با مكاتبات بسيار بايد تهيه مي‌كرديم و از اين طريق نيز به مشكل مي خورديم ولي كشورهاي ديگر تجهيزات بسيار سطح بالايي داشتند.
 
وي افزود: ما در بحث ورود قطعات نيز پروسه‌هاي زيادي را طي كرديم و اگر شرايط يكساني با كشورهاي ديگر داشتيم يك پله از آنان جلوتر بوديم.
 
هنري گفت: از نظر علمي شرايط ما بسيار بالاتر از آنها بود به طوري كه ما بر روي هوشمند سازي كه بحث روز دنيا است كار كرديم و به طور كلي پتانسيل علمي بالايي داشتيم.
 
مشكل تهيه تجهيزات پاشنه آشيل تيم هاي ايراني بود
 
پارسيان، كاپيتان تيم شركت كننده در مسابقات جهاني ريزپرنده هاي كشور آلمان با اشاره به اينكه تهيه قطعات، پارامتر بسيار تأثير گذاري در مسابقات است، گفت: تحريم و مشكلات در بخش تهيه تجهيزات به عنوان پاشنه آشيل ايراني ها مطرح مي‌شد ولي توان بچه‌هاي ما بسيار زياد بود.
 
وي افزود: از نظر توان عملي ما پتانسيل رسيدن به سطح‌هاي بسيار بالايي را داريم البته از نظر تجهيزات با كشورهاي ديگر قابل مقايسه نيست.
 
پارسيان گفت: اين مسابقات معتبرترين مسابقات ربات‌هاي پرنده در دنيا بود كه از 5 قاره تيم‌ها شركت كرده بودند.
 
اعضای این تیم شامل پوریا رزاقی، سازنده بدنه، موتور و ملخ ریز پرنده، محمد علی پارسیان، لیدر و هماهنگ کننده تیم، علی هنری، بخش کامپیوتر و برنامه ریزی و علی عامری، بخش الکترونیک بودند که به سرپرستی دکتر نقاش برای شرکت در مسابقات جهانی ریز پرنده ها عازم آلمان شده بودند.
 
لازم به ذكر است، مسابقات جهاني ريزپرنده هاي كشور آلمان 14 و 15 تیر ماه امسال و با حضور 15 تیم از کشورهای مختلف جهان از جمله آمریکا، فرانسه، آلمان، روسیه، ژاپن، استرالیا و ترکیه برگزار شد كه تيم دانشگاه صنعتي اميركبير مقام دوم اين مسابقات را كسب كرد.
 
در این دوره از مسابقات همانند سال گذشته که در هلند برگزار شد، تیم آلمان اول و تیم دانشگاه امیرکبیر در جایگاه دوم جهانی قرار گرفت.
 
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار