کد خبر:۱۹۶۲۷۴
همانديشي بررسي ابعاد سبك زندگي اسلامي ايراني- 9
براي ايجاد تغيير نبايد از عوام جامعه غافل شد
دانشجوي كارشناسي ارشد تبليغ و ارتباطات گفت: اگر ما به دنبال تغيير هستيم با بدانيم كه تغيير از پايين به بالا حركت ميكند و فساد از بالا به پايين؛ به اين ترتيب براي ايجاد تغيير نبايد از عوام جامعه غافل شد.
به گزارش خبرنگار دين و انديشه «خبرگزاري دانشجو»، حجتالاسلام محمد قيصريان در همانديشي بررسي سبك زندگي اسلامي – ايراني كه صبح ديروز در دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي برگزار شد، به بررسي الگوي سبك زندگي اسلامي – ايراني از منظر اسلام پرداخت.
دانشجوي مقطع كارشناسي ارشد رشته تبليغ و ارتباطات با بيان اينكه نبايد در اين الگو از عوام جامعه غافل شد، گفت: در مقدمه كتاب «داستان راستان» شهيد مطهري نقل شده، اگر ما به دنبال تغيير هستيم بايد بدانيم كه تغيير از پايين به بالا حركت ميكند و فساد از بالا به پايين.
برای طرح مباحث اسلامی دغدغهمندی کافی نیست باید متخصص دین هم حضور داشته باشد
وي وجود دغدغه را براي مطرح كردن مباحث اسلامي كافي ندانست و گفت: بايد در خروجي دقت كنيم؛ مثلاً اگر بخواهيم روانشناسي اسلامي را مطرح كنيم، لازم است متخصص دين هم حضور داشته باشد؛ اين در حالي است كه همه دغدغه دين را دارند، اما متاسفانه از متخصص ديني استفاده نميشود.
قيصريان در تعريف سبك زندگي گفت: سبك زندگي مجموعه رفتارهايي است كه فرد آنها را به كار ميگيرد و روايت خاصي را كه وي براي زندگي شخصي خود در برابر ديگران برگزيده است، مجسم ميكند.
دانشجوي مقطع كارشناسي ارشد رشته تبليغ و ارتباطات ادامه داد: وقتي بحث سبك زندگي اسلامي – ايراني مطرح ميشود با دو مقوله مواجهيم؛ يكي بحث زندگي كه نبايد از هيچ بعد آن غافل شد و ديگري بحث انسان كه نبايد جنبههاي غيرمادي و غيرمصرفي او مغفول بماند.
وي براي پرداختن به اين موضوع چهار سوال را مهم شمرد و گفت: اينكه سبك زندگي ميتواند مرتبط و يا متاثر از دين يا فرهنگ باشد، دين چه تاثيري بر سبك زندگي ميگذارد، دين طي چه برآيندي با سبك زندگي مرتبط ميشود و چگونه ميتوان رابطه سبك زندگي و دين را مطالعه كرد، از سوالات مطرح در اين زمينه است.
قيصريان حوزههاي مورد مطالعه در اين بحث را ارتباط سبك زندگي با راهنماشناسي، معادشناسي، مسائل اخلاقي و اجتماعي و غيره دانست و گفت: سبك زندگي غربي توانسته در زواياي مختلف زندگي مردم ايران نفوذ كند؛ اين سبك خيلي از فضاهاي كشور را در بر گرفته و غرب تحت عنوان هجمه فرهنگي به دنبال همين موضوع است، بنابراين ضرورت دارد ما دنبال سبك زندگي اسلامي – ايراني باشيم.
دانشجوي مقطع كارشناسي ارشد رشته تبليغ و ارتباطات نقطه شروع كار را مفهومشناسي سبك زندگي براي رسيدن به يك تعريف مشترك بيان كرد و گفت: بايد جايگاه دين را در شكلگيري باورها، گرايشها، روابط و ساختارهاي اجتماعي و همچنين رابطه دين به عنوان جوهر فرهنگ با سبك زندگي، بررسي نظريات بزرگان دين پيرامون سبك زندگي، بررسي موضوعي آيات و روايات، مقايسه ديدگاه اسلام و ساير اديان نسبت به انسان مورد مطالعه قرار دهيم.
وي گفت: مطالعات تفصيلي آيات و روايات، بررسي زندگي روزمره، نگاهي به ديدگاه موجود در سبك زندگي، امتيازات سبك زندگي اسلامي و غيره بايد به عنوان سرفصلها، مورد بررسي قرار گيرند؛ چرا كه اگر مردم ببينيد اين سبك همان چيزي كه ميخواهند، ديگر نياز به نهاد سياستگذاري نيست و خودشان به دنبال آن خواهند رفت.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.