دانشجویان ما را براي رسيدن به وضعیت مطلوب هول دهند/ در ماه رمضان نشست‌هاي جداگانه‌اي با تشكل‌ها خواهم داشت
کد خبر:۱۹۶۴۵۶
وزير علوم در جمع تشكل‌هاي دانشجويي:

دانشجویان ما را براي رسيدن به وضعیت مطلوب هول دهند/ در ماه رمضان نشست‌هاي جداگانه‌اي با تشكل‌ها خواهم داشت

وزير علوم گفت: وضعيت فرهنگي دانشگاه با مطلوب من و شما قطعا فاصله دارد، اما حركت را به سمت مطلوب آغاز كرده ايم و شما ما را براي اين رسيدن به آن هول دهيد.
به گزارش خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، كامران دانشجو در ادامه اولين نشست هماهنگی تشكل‌هاي اسلامي دانشجویی عصر امروز نيز در جمع دانشجويان حاضر شد و با وجود اينكه پيش از ظهر امروز در جمع دانشجويان تشكل‌هاي دانشجويي سخناني را عنوان كرده بود، به دليل بيان شدن حجم بالايي از مطالب و ديدگاه‌ها از سوي نمايندگان تشكل‌هاي دانشجويي دوباره براي پاسخ به انتقادات و مطالب دانشجويان در دانشكده علوم اقتصادي دانشگاه شهيد بهشتي حاضر شد.

وی در ابتدا با بيان اينكه مرز مان را بايد با دشمن كاملا مشخص كنيم، گفت:‌ من اگر نقدي به شما دارم يا شما به بنده هر دو در مقابل دشمن در يك خط قرار داريم.
 
همه ما پيرو ولايت هستيم

وزير علوم ادامه داد: همه ما پيرو ولايت هستيم، البته ممكن است در برخي از مواقع اشتباهي كنيم، اما در نيت پيرو ولايت فقيه هستيم و مي‌خواهيم پیرو ولايت باقی بمانيم و از آمريكا و ايادي داخلي و خارجي او بيزاريم.

دانشجو در ادامه با بيان اينكه اول بايد مرز خود را با دشمنان در مطرح شدن چنين مباحثي روشن كنيم تا دشمن از آن سوءاستفاده نكند، بيان داشت: ما در اين جلسه در يك نقد درون گفتماني درون خانواده خود با يكديگر صحبت مي‌كنيم.
 
سوت زدن و هو كردن يكديگر در شان دانشگاه نیست

وي ادامه داد: شأن دانشگاه اين نيست كه اگر گروهي مخالف نظر من و شما صحبت كردند ما شروع به داد و بيداد و سوت زدن و هو كردن يكديگر كنيم بلكه شأن دانشگاه اين است كه همه حرف يكديگر را بشنويم هر چند آن را قبول نداشته باشيم.

وزير علوم در همين زمينه افزود:‌ همان‌طور كه شأن دانشگاه اين نيست كه با آن به عنوان يك سالن مد و يا مهماني شب برخورد كنيم.

دانشجو با بيان اينكه برخي نشاط و آزادي دانشگاه را در آزادي عمل براي انجام هر كاري مي‌دانند، گفت: آزادي در دانشگاه و شور و نشاط در دانشگاه اين است كه همه در آن بتوانند در چارچوب اسلام صحبت كنند زيرا كسي به من اجازه نداده است براي نشريه اي به اسلام ضربه مي‌زند از بيت المال هزينه كنم.

وی در ادامه به برگزاري اين جلسه اشاره كرد و گفت: من با دانشجويان زيادی ديدار رودروي داشته‌ام و البته خودم از آقاي خواجه‌سروي تقاضا كرده‌ام كه برنامه را طوري طراحي كند كه دانشجويان بتوانند صحبت كنند.

در ماه رمضان نشست‌هاي جداگانه‌اي با تشكل‌ها خواهم داشت

وزير علوم از برگزاري نشست‌هاي جداگانه‌اي با تشكل‌هاي دانشجويي در ماه مبارك خبر داد و گفت: بايد وقت بيشتري براي طرح مباحث بگذاريم زيرا در عرض 5 يا 10 دقيقه نمي‌توان حرف‌ها را زد.

دانشجو با بيان اينكه اگر شما به وضعيت موجود در دانشگاه‌هاي قانع شده‌ايد ديگر جايی براي فعاليت و بهبود نمي‌ماند.

وقتي زمين مي‌خوريم كه قشر دانشجو به وضعيت موجود قانع شود

وي با تأكيد بر اينكه وقتي زمين مي‌خوريم كه قشر دانشجو به وضعيت موجود قانع شود، تصريح كرد: مطالبه‌گري با پرخاشگري متفاوت است و دانشجو همواره بايد مطالبه‌گر باشد.
 
دانشجویان ما را براي رسيدن به مطلوب هول دهند

وزير علوم با بيان اينكه قداست دانشگاه زماني حفظ می شود كه احكام اسلامي در آن اجرا شود، افزود: وضعيت فرهنگي دانشگاه با مطلوب و آرمان‌هاي من و شما قطعا فاصله دارد، اما حركت خود را به سمت مطلوب آغاز كرده ايم و شما كه دانشجو و جوان هستيد ما را براي اين رسيدن به اين مسير هول دهيد.

دانشجو در ادامه به برخي از انتقادات دانشجويان اشاره كرد و گفت: بحث اسلامي شدن علوم انساني از مدت‌ها پيش مورد نظر ما بوده است و 14 تن از علماي قم هم اين مسئله را تأييد كرده‌اند و ما در تلاش براي تحقق این امر هستيم.

وی گفت: بحث عفاف و حجاب از سال 1364 روي زمين مانده است و ما شروع كرده‌ايم، شما خودتان چقدر در مورد آن مقاله نوشته‌ايد، اگر من كند هستم شما جوانيد و انرژي داريد شما ما را به اين مسير هول دهيد.

وزير علوم با بيان اينكه كار فرهنگي فقط ايجابي نيست، خاطرنشان كرد: كجاي اسلام اين را گفته است و كجاي اسلام و انديشه امام گفته است كه بين دختر و پسر در دانشگاه‌ها ديوار بكشيد.
 
تفكيك جنسيتي ساخته رسانه‌هاي آن‌طرفی است

دانشجو با اشاره به نياز كشور به دانشگاه‌هاي تك جنسيتي و ويژه بانوان گفت: ما براي اين مسئله از واژه ساماندهي وضعيت دانشگاه استفاده كرديم اما رسانه‌هاي آن‌طرف از تفكيك جنسيتي دانشگاه استفاده كردند و متأسفانه برخي از رسانه‌هاي داخل نيز به اين دام افتادند.

وی با بيان اينكه ما دانشگاه تك جنسيتي به منظور جلوگيري از اختلاط دانشجو دختر و پسر طراحي كرديم، گفت: از نظر ما در دانشگاه‌هاي كشورهای اسلامي اختلاط كه به تعريف ما مناسبات دختر و پسر به سبك غربي است، نبايد باشد.

وزير علوم به مسئله علوم انساني اشاره كرد و گفت: اين كار اسلامي كردن علوم انساني با جلسات مختلف و منظم درحال انجام است و اميدواريم در مهرماه مواردي را به صورت عيني در اسلامي سازي علوم انساني ببينيم.

دانشجو در همين زمينه افزود: در اين بحث دو نظريه مطرح است برخي مي‌گويند همه چيز بايد درست شود و بعد آن را در دانشگاه اجرا كنيم اما نظريه ديگر معتقد است ما به مرور زمان مي‌توانيم اين فرايند را انجام دهيم.

وي با بيان اينكه برخي از شما گفتيد كه فضاي دانشگاه‌ها مطلوب نيست، بيان داشت: اما نبايد احساس كرد كه فقط دانشگاه مبحث سياسي است درست است با آرمان‌هاي فاصله داريم اما نبايد نعمتي را كه در اين نظام داريم ناسپاسي كنيم و قدر آن را ندانيم برخي هر توهيني را كه بخواهند عنوان مي‌كنند و بعد ادعا مي‌كنند كشور در اختناق است و آزادي وجود ندارد.

وزير علوم با بيان اينكه يكي از شما از تخصص نداشتن معاونت‌هاي فرهنگي دانشگاه‌ها گلايه داشتيد افزود: اگر مواردي و مصداقي در اين خصوص داريد به بنده بگوييد تا برطرف شود اما قرار نيست همه معاونت‌هاي فرهنگي دانشگاه‌ها نظريه پرداز فرهنگي باشند.

دانشجو در ادامه به مسئله دانشجوي پولي اشاره كرد و گفت: ما معتقديم مازاد ظرفيت دانشگاه‌ها صرف اين قضيه شود يعني اينكه ظرفيتي را دانشگاه‌ها براساس شاخص‌هایي که تعريف مي شود، تعريف كنند البته شما نام آن را دانشجوي پولي گذاشتيد.

وي شركت در كنكور را يكي از شرايط مهم پذيرش دانشجو براساس ظرفيت دانشگاه ها دانست و گفت: براين اساس به عنوان مثال اگر دانشگاه شريف ظرفيت پذيرش 5 دانشجو را دارد نفر ششم را با گرفتن پول و هزينه خود دانشجو از آن در دانشگاه جاي دهد زيرا در اين صورت اين دانشجو نيازي به خارج شدن از كشور براي ادامه تحصيل و رويارويي با مشكلات فراوان در خارج از كشور را ندارد.

وزیر علوم با بيان اينكه پابرهنگان كشور و جامعه كار خودشان را مي‌كنند و در دانشگاه‌ها حضور فعالي را دارند گفت: حال اگر كسي كنكور داد و رتبه او بيشتر از تراز قبولي دانشگاه‌ بود مي‌تواند با دادن پول هزينه تحصيل خود را خود بپردازد.
 
وزارت علوم پيشنهاد دانشجوی پولی را نداده است

 دانشجو با بيان اينكه وزارت علوم چنين پيشنهادي را نداده است، گفت: اين مسئله قانون است و من به عنوان وزير علوم بايد آن را اجرا كنم اما استدالال‌هايی را كه گفتم چيزهايي است كه به ذهن خودم مي‌رسد.

وی در پاسخ به انتقاد يكي از دانشجويان كه به وی گفت خود شما از واژه دانشجوي پولي استفاده كرديد، بيان داشت:‌ اگر اشخاصي از اين مسئله سوءاستفاده مي‌كنند و يا شهردار فلان كشور با رانتي به دانشگاه آمده است به ما معرفي كنيد اما سياست وزارت علوم اين است كه اين قبيل دانشجويان مازاد را از طريق كنكور مي‌پذيرد و اگر دانشگاهي خلاف آن عمل مي‌كند بر مبناي اطلاعات درستي كه به ما مي‌دهيد ما با آن برخورد مي‌كنيم.
قبول ندارم وضعيت كيفي دانشگاه‌ها پايين آمده است

وزیر علوم با بيان اينكه من قبول ندارم وضعيت كيفي دانشگاه‌ها پايين آمده است، افزود: اگر اين مسئله صحت داشت توليد علم بالا نمي‌رفت چون اين مسئله از دانشجويان فوق ليسانس و دكتري نشأت مي‌گيرد.

دانشجو با بيان اينكه ما در منطقه در توليد علم اول هستيم افزود: غير از اين استدلال 17 هزار مقاله از دانشگاه‌هاي مختلف ما در آي اس آي ثبت شده است.

وزير علوم در ادامه با بيان اينكه من انتقاد شما در خصوص پايين آمدن سطح علمي دانشگاه‌ها را قبول ندارم، گفت: حضرت آقا مكررا به رشد علمي كشور در سخنانشان اشاره دارند و البته ما در مواردي چون نانو، هوا و فضا و هسته‌اي اول هستيم و اگر اساتيد ما  اشخاص توانمندي نبودند از طرف دشمنان ترور نمي شدند.

وي با بيان اينكه اساتيد دانشگاه های ما از بهترين اساتيد دانشگاه‌هاي خارج چيزي كمتر ندارند بلكه چيزي بيشتر هم دارند، گفت‌: اگر ظرفيت آموزش عالي ما 4000 نفر است و 187 هزار نفر ديگر نمي‌توانند از اين سهميه استفاده كنند حاكميت در قبال آنان وظيفه دارد.
 
آمارها احساسي نيستند

دانشجو در پاسخ به انتقاد ديگر دانشجوي سوال كننده كه عنوان نمود من احساس مي‌كنم آمارهاي ما غلط است، گفت: شايد حرف من و شما احساسي باشد اما آمارها احساسي نيستند.

وزیر علوم با اشاره به طرح‌هاي جديد وزارت علوم براي برقراري ارتباط بين صنعت و دانشگاه گفت: ما در حال حاضر 2000 پروژه دفاعي در دانشگاه‌ها تعريف كرده‌ايم كه در 52 دانشگاه كل كشور در حال اجراست.
 
37 پروژه كلان را در دانشگاه‌هاي مختلف كشور تعريف كرده‌ايم

وي با بيان اينكه يكي از مطالبات مهم رهبري ارتباط صنعت و دانشگاه است، گفت:‌ امروز در دانشگاه اميركبير ما پروژه هواپيماي مسافربري تعريف شده است و 37 پروژه كلان را در دانشگاه‌هاي مختلف كشور تعريف كرده‌ايم و در اين مسير 140 ميليارد تومان با وزارت صنعت معدن و تجارت و 100 ميليارد با وزارت دفاع منعقد نموده‌ايم.
 
برادر من عضو هيئت علمي هيچ دانشگاهي نيست

دانشجو با بيان اينكه من قائل به اين نيستم كه كسي كه در دانشگاه آزاد فارغ التحصيل شده است نمي‌تواند عضو هيئت علمي دانشگاه‌هاي دولتي شود، گفت: به نظر من همه فارغ‌التحصيلان دانشگاه‌هاي مورد تأييد وزارت علوم توانايي چنين مسئله‌اي را دارند اما برادر من عضو هيئت علمي هيچ دانشگاهي نيست و اين را شما مي‌توانيد از اساتيد معماري خود دانشگاه تربيت مدرس سوال كنيد.

وزیر علوم با بيان اينكه حضور و عضويت اساتيد انقلابي در هيئت علمي دانشگاه‌ها مورد علاقه ماست گفت: ولي انقلابي نما با انقلابي بودن متفاوت است و اين مسئله در حين كار خود را نشان مي‌دهد ما نمي‌توانيم استادي را كه دو سال از جذب آن نمي‌گذرد به خوبي در اين خصوص تشخيص داده شود اما اين گونه نيست كه هر فردي بتواند عضو هيئت علمي شود و قطعا بايد از فيلترهايی عبور كرده باشد.

وي با بيان اينكه بخشي از ايرادهایي را كه در خصوص آيين نامه‌ها عنوان كرده‌ايد درست است، گفت: اما برخي از آيين‌نامه‌ها كه اجرا نمي‌شوند قطعا مشكل دارند.

دانشجو با بيان اينكه توصيه من به جذب اساتيد با فرهنگ بسيجي و فرهنگ امام زمان (عج) بوده است گفت: من معتقدم اگر فلان شخص كه وزير است و يا معاون وزير است كه داراي ضوابط هيئت علمي است مي‌تواند عضو هيئت علمي شود و نمي توانيم او را از حق خود منع كنيم.

وزیر علوم با اشاره به انتقاداتي كه در خصوص فضاي بسته دانشگاه‌ها و آزادانديشي مطرح شد، گفت: آرام بودن يعني اينكه در عين متانت حرف خود و نظر خود را بيان كرد اما اگر كسي در دانشگاه‌ها به دنبال اين است كه نظر خود را به ديگران تحميل كند و از اين مسئله سوءاستفاده كند قطعا دارد خيانت مي‌كند اما من بايد در اين زمينه به حجت برسم و طبق استدلال‌ها و ارزيابي خود به نتيجه برسم.

وي با بيان اينكه اگر به اين حجت برسم كه وي كارشكني و خيانت مي‌كند به طور قطع او را بركنار خواهم كرد حتي اگر او رئيس 20 ساله يكي از دانشگاه‌ها باشد و يا بنده را به جمع‌آوري امضا براي استيضاح تهديد كند براي من مهم نيست زيرا براساس حجت‌ خود تصميم گرفتم و نمي‌توانم پاسخگوي اين مسئله در برابر خدا باشم.

دانشجو با اشاره به برخي از انتقادات دانشجويان در خصوص گران‌شدن غذاهاي دانشگاه‌ها گفت: ما در وضعيتي هستيم كه بايد براساس واقعيات تصميم بگيريم با وجود این شرايط موجود آموزش عالي هم سهمي در اين زمينه دارد و بايد براي تك تك دانشجو هزينه پرداخت كند نگاه من اين است كه شما بتوانيد اين مسئله را در دانشگاه ها پياده كنيد.
 
گفتمان سازي يكي از انتظارات ما از دانشجویان است

وزیر علوم با اشاره به برخي از انتظارات خود از تشكل‌هاي دانشجويی گفت: گفتمان سازي يكي از انتظاراتي است كه ما از شما داريم به طوري كه دشمن نتواند از دانشگاه و ساحت دانشگاه استفاده كند و مرز خود را با آن به خوبي مشخص نماييد.

وي با بيان اينكه ايجاد فضاي فرهنگي و سياسي سالم برعهده شماست تأكيد كرد: البته بايد با همين اين كار را انجام دهيم و انتظار اين است كه شما  در اين زمينه كمك كنيد.

دانشجو پرداختن به مسائل اعتقادي زيربنايي را جزو وظايف اصلي جنبش دانشجويي برشمرد و گفت: اين مسئله بر عهده شماست.

وزیر علوم با اشاره انتخابات رياست جمهوري آتي به فضاي دانشگاه‌ها در ماه‌هاي آينده اشاره كرد و گفت: دانشجويان و تشكل‌ها بايد حداكثر تلاش خود را در اين زمينه به كار گيرند چرا كه دشمن هميشه سعي كرده است از همين جا به ما ضربه زند.

ما بايد ولايت مدار باشيم نه حزب مدار

وي با بيان اينكه ما بايد ولايت مدار باشيم نه حزب مدار افزود: من زماني فعاليت خود را در دانشگاه آغاز كردم كه دشمن چشم طمع به دانشگاه‌ها دوخته بود.

دانشجو با بيان اينكه وحدت و يكپارچگي خود را بايد همواره حفظ كنيم، گفت:‌حتي برخي مواقع دشمن از بيان اختلاف سليقه‌ها نيز استفاده مي‌كند و شما بايد به ترويج قانون‌مداري در كشور همت گماريد زيرا اين مسئله يكي از نيازهاي مهم كشور است.

وزیر علوم به برخي برنامه‌هاي خود در دانشگاه‌ها اشاره كرد و گفت: اميدوارم در هر يك از شهرستان‌هاي ما يك دانشگاه مخصوص دختران و بانوان ايجاد شود و همه دانشگاه‌ها واحد پرديس داشته باشند نه اينكه همه به سمت آن روند بلكه برخي آنجا را انتخاب كنند.
 
بحث تحول در علوم انساني را شما بايد مطالبه كنيد

وي در انتها تأكيد كرد: بحث تحول در علوم انساني را شما بايد مطالبه كنيد و بخواهيد.

دانشجو با اشاره به جلسه آتي خود با تشكل‌هاي دانشجويي در ماه مبارك رمضان گفت: اميدوارم در اين جلسات بيشتر از نظرات شما استفاده كنم و حتي اگر برخي از آنان را هم نپذيرم اما شنيدن آنها و بررسي آنها باعث مي‌شود كه من در اجراي وظايف خود به آن توجه كنم.
پربازدیدترین آخرین اخبار